AirBnB predstavlja jednu od vodećih svetskih onlajn platformi koja okuplja ljude koji su u potrazi za privremenim smeštajem i vlasnike, koji žele da svoj stan ustupe nekome na kratkoročno korišćenje. Razmenjivanje ovakve vrste usluge se obavlja uz određenu novčanu nadoknadu između posetioca i vlasnika smeštaja. Platforma je osnovana 2008. godine, a od tada ne prestaje da se raste i razvija.

AirBnB platforma je pokrenula trend onoga što nazivamo “ekonomija deljenja”. Ekonomija deljena podrazumeva da proizvodi koje određeno lice poseduje postanu izvor njihovih prihoda. Tako je danas moguće iznajmiti nečiji kauč, sobu, stan, celu kuću, a neki portali navode da je moguće iznajmiti i čitavo ostrvo. Cilj platforme je bio da obogati ponudu smeštaja u nekom evropskom gradu i pri tome omogući nekome da pronađe smeštaj po povoljnijim cenama u odnosu na hotelski smeštaj.

AirBnB – Inspiracija portalima u Srbiji

Ideja ove globalne platforme se prenela i na Srbiju. Kako Beograd privlači veliki broj turista tako se grad prilagođavao potrebama turizma. Prethodnih godina nastao je veliki broj onlajn portala i veb sajtova, koji nudi iste usluge kao i AirBnB. Iako se smeštaj u Srbiji može rezervisati putem ove aplikacije, mnogi domaći portali su u prednosti, jer bolje poznaju tržište i lokacije u Beogradu. Kada se uporede domaće platforme sa uslugom AirBnB dolazimo do zaključka da srpske platforme nude podjednako dobru uslugu kao i globalna platforma.

Kada ukucate “AirBnB Srbija” u Gugl pretraživač izaći će stranica na AirBnB-ju gde se možete informisati o dostupnom smeštaju, turističkim izletima, preporukama za smeštaj, najbolje ocenjenim zabavnim aktivnostima, popularnim restoranima i još mnogo čemu u celoj Srbiji, pa i samo u Beogradu. Za svaku kategoriju posetioci mogu da ostave svoju recenziju kako bi pomogao drugima da se osluče ukoliko se nalaze u dilemu i teško im je da se odluče.

Beogradski portali za oglašavanje u Beogradu

Iznajmljivanje privatnog smeštaja u Beogradu je poslednjih godina doživelo veliki uspeh. Tražnja za hotelskim smeštajem polako počinje da opada, jer apartmanski smeštaj nudi znatno više pogodnosti koje više odgovaraju potrebama turista. O ovome najbolje govori podatak da se apartmani u Beogradu, kao i stan na dan Beograd centar mesečno pretražuju nekoliko hiljada puta. Iz tog razloga je tržište privatnog smeštaja u gradu veliko, najčešće se rezervišu čitavi stanovi po povoljnim cenama, ponekad i cela kuća, a svaki smeštaj je izuzetno opremljen.

Jedna od srpskih verzija AirBnB-ja jeste veb portal “Apartmani u Beogradu”. Na portalu se nalazi pregršt ponude od preko 500 apartmana za rentiranje na desetini lokacija u Beogradu. Tako se na stranici mogu pronaći detaljne informacije o dostupnom smeštaju, fotografijama, raspoloživosti, cenama, dozvoljenim radnjama, načinu ulaska i napušanja apartmana. Na sajtu ovog veb portala se nalaze odgovori na sva pitanja koje jedan budući gosti može imati.

Pored toga stranice portala “Apartmani Beograd” predstavljaju svojevrstan vodič kroz Beograd za različita pitanja. Bilo da je reč o preporukama za restoran, taksi prevoz, odlazak u bioskop, noćni provod, tržni centar i privatne bolnice – na jednom mestu su sakupljeni svi odgovori. Više nego povoljne cene su razlog izuzetne potražnje za pomenutim apartmanima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *