Ako volite da prostudirate račun za električnu energiju kada pristigne za prethodni mesec, onda je nemoguće da niste na njegovoj poleđini primetili savete za štednju električne energije. Ti saveti su upućeni svim domaćinstvima, tako da se umanje njihovi mesečni troškovi, ali i da se umanji sama potrošnja, što je od presudnog značaja za zdrav opstanak planete i životne sredine. I saveta ima više.

Tiču se korišćenja određenih električnih aparata koji se nalaze u svakom domaćinstvu, tiču se određenog načina ponašanja u svakom domu, ali se neki tiču i samog osvetljenja. Naravno, glavni savet za uštedu novca jeste korišćenje električne energije u večernjim satima, kada se naplaćuje po jeftinijoj tarifi, ali ovog puta se zadržavamo na rasveti i tome kako može da se uštedi novac kada je ona u pitanju.Menjajte LED napajanja ne celokupne izvore

Ukoliko već koristite LED rasvetu onda znate o čemu se radi i verovatno je da ste već i menjali LED napajanja, ali ako nemate, evo jednog razloga koji će vam pomoći da se za nju odlučite. LED rasveta u svom sklopu ima i LED napajanja, kutijice koje sprovode energiju koja pokreće sistem da se svetlost emituje. Kada izvor svetlosti prestane sa radom, onda se ne menja odmah sve, već se proverava ta, uglavnom manja kutijica. Ukoliko ona ne radi, samo se ona i menja, a te kutijice su u stvari LED napajanja.
LED napajanja, možete brzo i lako sami zameniti, veoma su pristupačni po cenama, tako da ostvarujete uštedu kada recimo LED plafonjerka prestane sa radom, jer ne morate verovatno celu da je promenite. A već samo korišćenje LED rasvete je velika ušteda.

Zašto je LED rasveta put do uštede?

Na prvom mestu, LED rasveta ima jako veliki vek trajanja. Uzevši u obzir sve, jedna LED plafonjerka koja se koristi svakog dana, prosečno može bez problema da radi između dve i tri godine. Recimo da je njena prosečna cena, jer cena zavisi od veličine, oko 1000 dinara. Za taj period od dve do tri godine, promeni se i do 100 običnih sijalica čija je prosečna cena oko 100 dinara. Računica je u ovom pogledu veoma jasna, pa je LED rasveta već pri kupovini jeftinija za nekih 10 puta od nekadašnjeg glavnog izvora osvetljenja.
Videlo smo kako i LED napajanja utiču na dalju štednju novca prilikom menjanja, ali ono što je uz to važno jeste činjenica da LED rasveta troši manje električne energije u odnosu na obične sijalice, pa su tako mesečni računi manji za tu potrošnju, a iako se na mesečnom nivou to ne čini kao veća razlika, na godišnjem je razlika koja nikako nije zanemarljiva.
Sve ovo, kada se skupi na jedno mesto, ima odličan odraz na kućni budžet, jer se na više strana ostvaruje značajna ušteda, ali je važno pomenuti i to da se čuva električna energija, te da se smanjuje i količina otpada koja je sa upotrebom običnih sijalica bila daleko veća, a štićenje životne okoline je najvažnija ušteda koju bi trebalo usvojiti i primeniti.

A ukoliko ste u potrazi za kvalitetnom led rasvetom, preporučujemo da pogledate ovaj sajt. U pitanju je online prodavnica Mobiliart koja je specijalizovana za nabavku i prodaju visokokvalitetne led rasvete i lustera renomiranih brendova.

One Reply to “Kako uštedeti električnu energiju uz dobar odabir rasvete?”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *