Sa rastom prvih zubića, beba postaje razdražljiva, često plače i loše spava, te su se mnogi roditelji okrenuli različitim pomagalima u ovakvoj situaciji, među kojima prednjače ogrlice za bebe.

Ovaj proizvod postao je veoma popularan i u našoj zemlji, pre svega jer na potpuno prirodnoj bazi otklanja sve vrste poteškoća u toku ovog perioda detinjstva, koje onda postaje baš onakvo kakvo bi i trebalo da bude – veselo i bezbrižno.

Šta su ogrlice za bebe i od čega se prave?

Ne, one nisu samo nakit – ogrlice za bebe prave se od baltičkog ćilibara, čija su lekovita svojstva poznata od davnina.

Svaka ogrlica je unikatna i ručno se niže, te se ne mogu naći dve iste, kao što ni kamenčići ćilibara nisu isti međusobno. Ogrlice za bebe imaju jednostavan patent zatvaranja i pravljene su tako da odgovaraju svoj deci, a mogu se naći u svetlijim i tamnijim nijansama braon boje, odnosno tona konjaka. Zbog toga, ogrlice za bebe su idealan poklon i za dečake i devojčice.

Kako deluju?

Pošto su pravljene od prirodnog baltičkog ćilibara, ogrlice za bebe imaju veoma jednostavan način delovanja. Naime, one u dodiru sa bebinom kožom ispuštaju sukcinatnu kiselinu, koja je prirodan analgetik. Minimalne količine ove kiseline koje apsorbuje bebina koža iz ogrlice za bebe zapravodeluju na umanjenje bola i pritiska u desnima, te beba bolje spava, nije razdražljiva i ređe plače, te čitav period mnogo lakše podnosi.

Kada ih je potrebno koristiti?

Pošto ogrlice za bebe nisu zamena za glodalice, to ih treba koristiti pod roditeljskim ili nadzorom drugog odraslog lica. Bebi ne bi trebalo dozvoliti da gricka ogrlicu, a bilo bi dobro da se ista nosi u toku dana i pre spavanja skida.

Dalje, ogrlice za bebe funkcionišu po principu vraćanja neophodne energije, te zahtevaju poseban sistem održavanja, koji nije nimalo komplikovan i opterećujući. Dovoljno je samo jednom mesečno oprati ih u hladnoj vodi i izneti na sunce, kako bi povratile neophodnu energiju.

Za šta su još dobre ogrlice za bebe?

Ono što bi svakako trebalo istaći kao pozitivnu karakteristiku jeste i činjenica da ogrlice za bebe nisu samo dobre za nicanje prvih zuba, već da one imaju još mnoga pozitivna svojstva.

Naime, one su veoma dobre za izgradnju imuniteta u ovom, najranijem periodu detinjstva. Beba koja često plače kad je muče zubi i slabo spava podložnija je napadima bakterija i virusa iz okoline, a ogrlice za bebe omogućavaju miran san, te povećavaju i odbrambeni mehanizam čitavog organizma. Upravo iz tog razloga su i priznate i poznate u svetu.

Kakva su iskustva drugih roditelja?

Iako najpre najčešće skeptični kada su u pitanju ogrlice za bebe, mnogi roditelji su se složili da ih je ovaj proizvod u potpunosti „spasao“ jer su se bebe bolje osećale već nakon prvog nošenja. Nestalo je plača i razdražljivosti koje stvara neprestani pritisak u desnima, te su se i deca i roditelji bolje osećali.

Dalje, ogrlice za bebe pomogle su i mirnijem snu, ali i lakšem zaspivanju, te su bile višestruko korisne onima koji su ih isprobali kao potpuno prirodan način rešavanja ove poteškoće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *