Za mnoge je uređivanje enterijera mnogo više od pukog biranja boja i kupovine najboljeg nameštaja za dom. Najvažnije jeste da se svaki deo stana uredi po ukusu ukućana, ali treba najpre razmotriti raspoloživi prostor i dizajnirati ga sa mnogo volje i ljubavi.

Ne zaboravite, ako se osećate lepo u sopstvenom domu onda će i atmosfera biti prijatnija i ugodnija. Da bi vam se enterijer godinama sviđao, izaberite pažljivo svaki komad nameštaja. Potrudite se da uredite dom tako što ćete svaki detalj isplanirati i organizovati svaku sitnicu koja će doprineti da vaš kutak bude svež i lep.

Bez obzira da li ste od onih koji vole da im je u domu sve sređeno pod konac ili ste ipak opušteniji, trebalo bi da znate da posebnu vrednost enterijeru daje njegova organizovanost. A kada je prostor lepo organizovan onda se svaki komad nameštaja idealno uklapa. Ako niste sigurni kako organizovano urediti enterijer, razmislite malo bolje i shvatićete da postoji racionalno rešenje za uređenje svakog stana.

Dobra organizacija i multifunkcionalan nameštaj koji se redovno održava ključ su za zdrav životni kutak. A da li vi dovoljnu brigu vodite o nameštaju i da li redovno koristite dubinsko pranje?

Neodržavanje nameštaja utiče na zdravlje ukućana

Kako lepo izgleda pod konac sređen i čist stan tek kada se uselite ili kada ga renovirate. Sve novo, čisto, zategnuto, ma milina…

Ali, ako se tako uređen enterijer ne održava redovno onda može da nastane opšti haos i posle nemojte druge da krivite. Ne kaže se slučajno čistoća je pola zdravlja. Naravno, i čist stan je pola zdravlja. I to ne samo stan nego i nameštaj u stanu.

Posebno treba obratiti pažnju na redovno čišćenje nameštaja, jer ako se nameštaj ne održava može i te kako da utiče na zdravlje.

Bakterije, alergeni, grinje i druge štetočine koje se talože u nameštaju mogu uticati na zdravlje respiratornih organa kod ukućana, a takođe mogu da izazovu i nastanak alergija. Posebno vodite računa o čistoći doma ako imate malu decu i kućne ljubimce, jer i jedni i drugi čine da se nameštaj brže prlja. I da, znajte da svaki nameštaj sadrži baakterije, bez obzira što ga vi redovno usisavate, jer to nije dovoljno. Potrebno je da angažujete tepih servis koji ima savremene mašine koje uništavaju apsolutno sve bakterije. Jedan takav servis je TipTop tepih servis u Beogradu koji dubinsko pranje obavlja veoma profesionalno već dugi niz godina.

Zašto svaki nameštaj sadrži bakterije i alergene?

Vreme koje provodimo u kući nekada nam i ne ide baš na ruku. Postoji nekoliko razloga zbog kojih često imamo problem sa zdravljem, a svakako je jedan od najčešćih prljav nameštaj. Međutim, iako redovono čistite dom trebalo bi da znate da su američke studije pokazale da kućni ljubimci, stari usisivači i mališani dodatno otežavaju sređivanje stana.

Naime, prašina, bakterije i alergeni posebno utiču na zdravlje ljudi. Tokom usisavanja stari modeli usisivača izbacuju ove štetne materije napolje i tako zagađuju vazduh. Mnogi alergeni i bakterije se skupljaju u nameštaju, a posebno je to slučaj ako imate kućnog ljubimca. Osim nagomilanih dlaka, na zdravlje ukućana može da utiče sve ostalo što spadne sa vašeg psa, kao što su recimo komadići mrtve kože ili polen koji se skuplja na dlakama kućnog ljubimca dok su u šetnji napolju.

Američki stručnjaci smatraju da bi ljubimce trebalo držati dalje od nameštaja u kojem se skupljaju ove bakterije i alergeni i da ih češće treba kupati. Ipak, ni redovno kupanje niti svakodnevno usisavanje nameštaja nije efikasno koliko redovno dubinsko pranje nameštaja.

Dok su deca manja posebno se treba brinuti o čistoći doma, a uz to treba obratiti pažnju i na to što mališani često nenamerno isflekaju nameštaj i ne treba im zamerati. Ako mislite da ste fleku dobro očistili, varate se. Dok su deca manja trebalo bi češće da praktikujete dubinsko pranje nameštaja, jer ćete tako biti sigurni da bakterije koje se skupljaju u nameštaju ne vrebaju po vaše mališane i vas.

Dubinsko pranje nameštaja – jedini spas i za ukućane i za nameštaj

Da li sami perete nameštaj?

Ako mislite da ćete četkom i jakim sredstvima za čišćenje dobro očistiti svoj nameštaj, samo se zavaravate. Veoma brzo i lako se nameštaj prlja, a posebno ako imate u domu psa ili mačku ili ako vaši mališani vole da jedu usput. A da ne pominjemo kako nameštaj može da strada kad vaši gosti slučajno iskrenu kafu na vašu sofu. E tada vam u pomoć mogu priteći tepih servis i njihovi zaposleni. Naravno, da će četka odraditi svoj posao i da ćete se pomučiti da smanjite fleku, ali to nije dovoljno. Mada ćete vi to lepo spolja oribati, znajte da ste tek malo zagrebali po površini. Sve bakterije i grinje u nameštaju koje su se nakupile ne možete sami ukloniti.

I da, uvek postoji opasnost da oštetite tkaninu samog nameštaja ukoliko izaberete neodgovarajuće hemijsko sredstvo. Sigurni smo da vam to nije u interesu, zar ne?

Zato je dubinsko pranje nameštaja spas i za vas i za vaš budžet!

Ušteda novca je na prvom mestu ako se odlučite za ovo pranje, jer nećete morati da kupujete novi nameštaj, a vaša stara ugaona garnitura dobiće potpuno novi sjaj. O izboru hemijskih sredstava brinu profesionalci, jer se tkanina nameštaja ne sme oštetiti, a posebno se pre početka pranja tkanina testira kako ne bi došlo do nekih neželjenih posledica.

Visoka temperatura ubija svaku štetočinu!

Prilikom dubinskog pranja nameštaja najvažnije je da se sve bakterije, alergeni, fleke i nečistoća potpuno uklone. Tome služe specijalne mašine koje tokom rada koriste visoku temperaturu. Reč je o modernism paročistačima i ekstracionim mašinama koje za vreme rada koriste isti i pravilan pritisak kako bi se rešile svih nečistoća.

Moderne mašine koriste automatizovane sisteme tokom dubinskog pranja, jer se automatski određuje koja količina hemijskih sredstava je potrebna za uklanjanje štetočina, a takođe se tkanini nameštaja prilagođava pritisak i nivo četke i njena mekoća vlakana. Pošto se završi sa pranjem, nameštaj se suši u posebnim prostorijama i dobija novi sjaj.

Očigledno je da više nema potrebe da brinete o tome kako detaljno očistiti nameštaj, a da ga pritom ne uništite, jer tepih servis je tu da brine umesto vas i da sve vaše  problem rešava. Brže, lakše i jednostavnije ćete se rešiti alergena, bakterija i drugih štetočina, zato bez brige. A vi svakako možete raditi neke preventivne stvari da sprečite pojavu grinja i ostalih bakterija.

Tepih servis – spas za vaš nameštaj

Kada shvatite da nije za vas dubinsko pranje nameštaja, onda taj posao prepustite onima koji su za to stručni. Nameštaj će posle dubinskog pranja izgedati svežije, lepše i potpuno drugačije. Tek kada profesionalci obave posao, onda ste sigurni da ste se rešili neželjenih stanara, u suprotnom ako sami preuzmete posao na sebe, a niste mnogo vešti, jedno je sigurno. Vaš nameštaj može samo da strada, ali ne i bakterije i alergeni, a sigurni smo da to nikako ne želite. Za najbolji mogući rezultat angažujte stručnjake, a provereno znamo da se nećete pokajati.

Dubinsko pranje nameštaja je veoma isplativa investicija, jer kada redovno održavate svaki komad nameštaja, on će trajati dosta duže. Dovoljno je da se pranje obavlja na svakih nekoliko meseci. Proverena usluga učiniće da vaš nameštaj bude kao nov, ali tome morate i sami malo doprineti, jer između dva pranja obavezno redovno održavajte nameštaj. Potrudite se da ga ne isflekate dodatno, redovno ga usisavajte i sređujte, a ponekad ga možete osvežiti i određenim sredstvima za čišćenje, ali budite pažljivi. Za sve što niste sigurni tu je tepih servis.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *