Led rasveta za kupatilo

Kao i svaki drugi prostor i kupatilo ima svoje modne trendove. Oslikavaju se kroz izbor elemenata koje krase jedno kupatilo. Šta je to moderno danas?

Sanitarije

Koje će sanitarije za kupatilo biti postavljene zavisi pre svega od pozicije odvoda ali ako imate mogućnost izbora ovo su najmodernije varijante po kategorijama:

I dok se kod kada menjaju oblici i veličine, tuš-kabine trpe velike promene pa su najpopularnije one varijante koje se estetski potpuno uklapaju u prostor i ne pretrpavaju ga poput tuš-paravana. One nemaju donji deo (kadu) i imaju stakleni fiksni paravan. Na taj način prostor deluje veće. I dok se tuš-kabine projektuju minimalistički, unapređene su slavine za tuš pa su sada jako moderne usponske baterije za tuš kabine. Za razliku od klasičnih varijanti, ovakve baterije za tuš-kabine imaju ručnu bateriju ali i podesivi usponski tuš radi davanja slobode rukama pri kupanju.

Najmoderniji umivaonici su nadgradni, neobičnih oblika i boja. Prostor oko lavaboa treba da bude dovoljan da se ostave sitnice a sav višak se odlaže u neki ormarić za kupatilo.

Iznenadili bi ste se ali i wc šolja ima raznih modela a najpopularnije su konzolne wc šolje koje se montiraju na zid. Novo je i da je vodokotlić skriven u zidu pa se dobija utisak da sanitarije za kupatilo ne zauzimaju puno mesta. Prilikom kupovine opreme za kupatilo idealno bi bilo da sve rešite na jednom mestu, u specijalozivanim prodavnicama kao što je Nantes kupatila u Beogradu.

Kupatilski nameštaj

Kupatilski nameštaj treba da zadovolji nekoliko funkcija – treba da bude estetski lep, da se uklapa sa ostalim elementima u kupatilu, da bude dovoljan za odlaganje hemije za čišćenje, preparata za negu, peškira… To se postiže pažljivim biranjem i uklapanjem u slobodne prostore a da se ne naruši ukupan izgled.

Ormarić za kupatilo može da se montira na zid ili da stoji na svojim nogarima, a gde ima prostora odličan izbor su i visoki ormari koji mogu da budu dovoljni za odlaganje svega na jednom mestu. Prostor se štedi ako se bira ormarić gde ima i ogledalo za kupatilo pa se on montira iznad lavaboa, sakriva sve sitnice za svakodnevnu higijenu a ujedno estetski ukrašava prostor.

Kada se bira kupatilski nameštaj treba voditi računa o međusobnom uklapanju i zato je najbolje birati one od istih serija istog proizvođača.

Još nekoliko saveta za dobar konačan izgled

Kupatilo mora biti i funkcionalno a ne samo estetski lepo. Ako se rukovodite slikama iz novina i sajtova morate imati na umu i dimenzije svog kupatila, koliko ga osoba koristi, šta sve treba da sadrži.

Ako imate prostora, dvostruki lavabo je odličan izbor, deo sa wc šoljom može da bude fizički odvojen od kupaonice…ali najčešće kod nas kupatila nisu takva. Kupatila u Srbiji imaju malo kvadrata a svi članovi domaćinstva koriste jedno kupatilo. Zato je imperativ da sanitarije za kupatilo ne popune sav prostor, da neki strateško pozicioniran ormarić za kupatilo vešto sakrije sav višak stvari i da tako prostor deluje komotije.

Dizajniranje kupatila je možda i najzahtevnije posle projektovanja jednog doma. Oprema se tako da bude funkcionalno decenijama, a traži se i da bude moderno po sadašnjim merilima. Svaki element mora da ima dobru funkciju i sad ali i za 20 godina pa se to sve mora uzeti u obzir pri planiranju za zagarantovan uspeh.

Sve što vam je potrebno za kupatilo možete pronaći na sajtu Nantes Kupatila, i tako rešiti problem pronalažemja odgovarajuće opreme za kupatilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *