Najbitnija stavka u poslovanju svake firme jeste redovna dezinsekcija. Prilikom izbora najbolje je voditi se činjenice da se koriste kvalitetna sredstva koja nisu štetna po zdravlja ljudi, ali i da kompanija koja sprovodi uslugu dezinsekcije ima potrebnu dozvolu za rad nadležnog Ministarstva zdravlja. 

Koji preparati su najbolji za dezinsekciju? 

Iako ćete na tržištu pronaći mnoge aparate koji mogu da se koriste i u „kućnim uslovima“ vama je predlog da za firmu koristite isključivo proverene preparate. 

Dakle, koristite one koji nemaju mirise – jer u tom slučaju nećete morati da napuštate radno mesto i moći ćete da nastavite sa redovnim aktivnostima i izvršavanjem dnevnih zadataka. 

Kako biste najbolje ostvarili rezultate za ciljeve koje ste sebi postavili sa svojim timom, najbitnije je da zaposleni budu zdravi. Kada kažemo zdravi, ne mislimo da svoj radni prostor dele sa raznim insektima koji mogu ne samo da loše utiču na imidž kompanije već i da ozbiljno ugroze zdravlje.

Ukoliko su insekti prisutni u vašoj kancelariji ili drugom tipu poslovnog prostora, budite sigurni da će njihovo zdravlje biti ozbiljno narušeno, a imidž vaše kompanije će biti u velikom minusu. 

To odmah znači da vaši zaposleni neće biti produktivni, ali i da će promet usluga i proizvoda drastično opasti – pa je teško da ćete biti lider ili ostati konkurentni na tržištu koje pokrivate. 

Bube u firmi?

To niko ne želi zaista, ni vi niti vaši zaposleni kao ni poslovni partneri i klijenti. 

Upravo je zbog toga jako bitna ispravna dezinsekcija poslovnog prostora, metoda tokom koje će se koristiti kvalitetna sredstva koja nisu štetna za ljude, decu i ljubimce (bez obzira da li ih imate ili ne). Imajte na umu da ukoliko ste videli jednu bubu sigurno je da ih ima još dosta – i u tom slučaju nikako nemojte odlagati sa ovom metodom. Zdravlje vam je najbitnije zar ne? 

Bube mogu u velikoj meri da budu prenosioci raznih zaraznih bolesti, a dezinsekcija je metoda kojom će one biti svedene na biološki minimum. Tačnije do one brojke koja nije škodljiva po zdravlje ljudi koji borave u poslovnim prostorijama. 

Bube su zaista dosadne, a ima ih gotovo u svakom poslovnom prostoru. Bez obzira da li je vaš lokal u stambenoj zdravi, privatnoj kući ili je to posebna stambena jedinica; bez obzra da li imate dvoje ili pedeset zaposlenih – tamo gde smo mi tu su i bude koje su gotovo pa uvek prisutne. 

One koje su prisutne uglavnom to su mravi (crni i žuti), stenice, bubaruse, smrdibube, bubašvabe ali i mnogo njih za koje i naučnici ne znaju kako se zove i kojoj sorti pripadaju. 

One do poslovnog prostora dolaze pre svega zahvaljujući navici zaposlenih i svih oni koji vreme provode u poslovnim prostorijama. One su u stanju da osete miris i da dođu po hranu koju se kojim slučajem ostavili na radnom stolu – na primer. 

E tu upravo i nastaju problem. Kada one jednom saznaju da se hrana nalazi na određenom mestu, one će i uvek dolaziti i vraćati se iznova i iznova pa uglavnom pomislite kako tome nema kraha. 

Najgore je kada se pomešaju nekoliko vrsti buba pa u jednom prostoru možete da naiđete na mrave, bubašvabe i smrdibube. 

Svi ovi insekti vrebaju i iz spoljašnje sredine, a ipak je (priznaćete) da radite u neprovetrenim prostorijama i onim koji su zagušljive. 

Kada se bube pojavljuju u firmi? 

Na primer samo noću će se pojavljivati bubašvabe, a uglavnom kada upalite svetlo one se panično razbeže. Zbog toga je i ovo jedan od načina da proverite da li ih imate u svom poslovnom prostoru ili ne. 

Bube osim što su neprijatne da se vide u firmi, one su i prenosioci raznih bolesti – pa je potrebno da što pre reagujete i uništite ih na proveren, bezbedan i siguran način. 

Koriste se sredstva za koja se pouzdano zna da su ekološki prihvatljiva, nemaju mirise, tako da nakon tretmana, možete da nastavite sa svojim uobičajenim aktivnostima. Nisu štetna za decu, niti za kućne ljubimce. Na svoj rad dajemo garanciju, odnosno, možete biti mirni, jer se dosadne bube neće pojaviti u vašem prostoru u narednom periodu.

Redovna dezinsekcija je obavezna

Preporuka je svakako da se organizuje s vremena na vreme dezinsekcija koju će realizovati isključivo stručna ekipa ljudi. Na ovaj način će svi zaposleni, klijenti i poslovni partneri biti konstantno zašitćeni od raznih insekata i zaraznih bolesti koje mogu da nastanu. 

Prilikom dezinsekcije firme potrebno je da se koriste sredstva koja imaju potrebne dozvole, koja su ekološki prihvatljiva, nemaju mirisa i da možete odmah nakon tretmana da normalno nastavite sa svojim aktivnostima. 

Nakon izvršene dezinsekcije budite sigurni da se dosadne bube neće pojavljivati u vašem poslovnom prostoru. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *