hidroizolacija

Koliko je važna hidroizolacija celog doma, toliko je bitno i hidroizolovati pojedine delove kuće. Posebno je važna hidroizolacija kupatila, ali ne treba zanemariti ni hidroizolaciju podruma i drugih delova kuće.

Hidroizolacija podruma može vam pomoći da smanjite sveukupne troškove grejanja i hlađenja. To je zato što vlažni unutrašnji vazduh uzrokovan curenjem u podrumu opterećuje upotrebu naizmenične struje i može povećati vaše račune za energiju za čak 10-15%.

Takođe, zaštitite podove hidroizolacijom. Ispod vašeg poda obično je betonski pod od 2-4 inča. Kada je beton tako tanak, može biti osetljiv na pritisak podzemne vode ispod njega, što može prouzrokovati pukotine i curenje.

Zahvajujući dobroj hidroizolaciji možete povećati vrednost imovine vašeg doma. Oštećenje plesni i vode može smanjiti vrednost vašeg doma i do 25%. Hidroizolirani dom osigurava ukupnu zaštitu. Studije su pokazale da preko 60% podruma u ​​SAD ima problema sa vlagom. Povećajte sigurnost i dobrobit svog doma hidroizolacijom jer će to smanjiti vaše probleme sa vlagom.

Pomozite u sprečavanju strukturnih oštećenja vašeg doma. Kada voda procuri kroz temelj vašeg doma, to može prouzrokovati značajne pukotine temelja, pa čak i dovesti do izvijanja zidova. Hidroizolacija unutar i izvan vašeg doma dodaje strukturnu zaštitu.

Povećajte svoje blagostanje i smanjite stres. Kada hidroizolirate svoj dom, možete biti mirni znajući da će vaš dom, vaša pripadnost i porodica biti sigurni bez negativnih efekata koje šteta od vode i curenje mogu doneti.

Često se nameštaj, foto albumi i suveniri čuvaju u podrumima. Ako podrum poplavi, on može uništiti i prouzrokovati vodu na svim vašim neprocenjivim artefaktima.

Vrste i prednosti hidroizolacije

Važna je vodonepropusnost vaše kuće. Unutrašnji prostori naše kuće moraju biti suvi od krova do podruma. Prodiranje vode može dovesti do oštećenja poput zaraze insektima, plesni i u najgorim slučajevima kvarova na zgradama. Hidroizolacija kuće pre izgradnje će izbeći ove probleme. Ako hidroizolirate svoj dom, to će kasnije sprečiti štetu.

Za takve probleme biće potreban stručnjak i neko osnovno znanje o problemu i rešenja za njega. Hidroizolacija je metoda koja sprečava prodiranje vode u vašu kuću. Hidroizolacija je veoma važna jer pomaže u održavanju kuće suvom. Pomaže u smanjenju vlage u kući i na taj način štiti stvari u vašoj kući od oštećenja nastalih usled vlage ili izlaganja vodi.

U zavisnosti od nivoa oštećenja vodom ili želje vlasnika, hidroizolacioni sistemi se mogu instalirati u zatvorenom ili na otvorenom. Postoje i opcije „uradi sam“ ako ne želiš da trošiš dodatno za angažovanje izvođača.

Vrednost imovine

Hidroizolacija povećava vrednost vaše kuće, što je najveća prednost. Ovaj sistem sprečava neželjenu vlagu da prodire u vaše zidove, omogućavajući tako rast buđi. Buđ može negativno uticati na naše zdravlje. Takođe sprečava štetu nastalu usled curenja vode koja može pokvariti strukturni integritet vašeg doma.

Vlaga takođe uzrokuje rđanje metala i propadanje drveta. Kao što znate, nezdravi životni prostori i slabi temelji uticaće na vrednost imovine vaše kuće. Takođe, hidroizolacioni sistemi mogu otvoriti podrumsku površinu i time povećati korisnost kvadrata vašeg doma. Ovo takođe pomaže u povećanju vrednosti vaše kuće na tržištu.

Hidroizolacija pomaže u zaptivanju pukotina i curenja vode, sakriva neuredne tragove i takođe pruža estetski privlačnu doma ili kupatila ako je u pitanju hidroizolacija kupatila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *