Drveni pod

Parket se može hoblovati nekoliko puta što zavisi od debljine gornjeg habajućeg sloja. Poznato je da svako sledeće hoblovanje i lakiranje  u stambenim jedinicama radi tek posle 25-30 god., pri svakom hoblovanju  skida  se maksimalno 2-3/10 mm, tako da se sa habajućim slojem od 4 mm može hoblovati bar još 3-4 puta.

Naši parketi su sahabajućim slojem debljine od 4mm I uukupne debljine parketa 14mm, mašinski su uljeni LED tehnologijom od 2-4 puta u zavisnosti da li su namenjeni za ugradnju u stambenim ili javnim prostorima (restorani, hoteli, konferencijske sale, škole, fiskulturne sale, biblioteke, i dr.).

Na tržištu se niz godina pojavljuju dvoslojni parketi sa debljinom gornjeg habajućeg sloja od 2 mm, u praksi se pokazalo da je vek i ovakve vrste parket veoma dug i za mnoge generacije nepotrošiv bez obzira na debljinu.

Dvoslojni parket koji mi proizvodimo ima veću otpornost na vlagu od masivnih parketa zbog podloge, brezove multiplex  vlagootporne šper ploče na koju lepimo gazeći habajući sloj od tvrdih lišćara, uglavnom od hrasta I jasena..U slučaju eventualnog izlivanja vode  ne dolazi do značajnih deformacija, odnosno ne dolazi do „bubrenja“ površine usled vlaženja, ako se desi ova neželjena situacija, veoma se lako može izvršiti popravka, tako što će se zameniti samo te parketne daske a ne cela površina pod parketom.

Još mnogo prednosti u odnosu na klasičan imaju višeslojni parketi , kako estetski tako i funkcionalno. Verujemo da bi još mnogo toga trebalo spomenuti pozitivno i sa gledišta ekologije i šumarstva, samim tim što se za izradu ovog parketa koristi neuporedivo manje retkog tvrdog drveta koje sporo raste, proizvodnja višeslojnih parketa ima veoma važnu ulogu u očuvanju prirode.Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte i mi ćemo Vam pomoći da nadjete najbolje rešenje za Vaš pod. Vaš “ARTINJAN PARKET”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *