Da li bi danas, u toku ovog savremenog, digitalnog doba, neko od nas mogao da zamisli dan bez mobilnog telefona? Najverovatniji odgovor, skoro svih, jeste da se dan bez telefona apsolutno ne može zamisliti, i to ne samo zbog činjenice da su mobilni telefoni iz brojnih razloga postali ozbiljna navika, već ogromna potreba u svakom momentu, što i uslovljava u potpunosti vezanost svakog od nas sa telefonima i svim onim što pružaju kao deo napredne tehnologije.


Jedan od većih problema prethodnih godina bila je upotreba mobilnih telefona u saobraćaju, tokom vožnje, budući da se često dešavalo da se razne nezgode dešavaju upravo zbog nemara i nepažnje koja je bila uslovljena korišćenjem telefona, zbog čega se upotreba i sankcioniše, ali kako i dalje postoji potreba za njima u toku vožnje, posebno kada se radi o nekoj dužoj relaciji, osimšljen je držač za telefon kao apsolutno najpotrebniji gedžet svakom vozaču, a svakako i korisniku mobilnog telefona. Pre svega oni pružaju veću bezbednost u saobraćaju.

Ono u čemu držač za mobilni telefon pomaže jeste da vozač u svakom momentu ima preglednost pred sobom, odnosno da punom pažnjom može da osmatra put ispred i oko sebe, a ujedno da može da koristi telefon za nešto za šta mu je u trenutku potreban. Držač za telefon se može kupiti danas skoro svuda, sve zavisi od toga kaakav želite, kojeg kvaliteta, koji model držača za mobilni telefon, a svakako cena je prilično niska u odnosu na to koliko ova jedna stvarčica znači. Danas se na tržištu može naći veliki broj različitih modela držača za telefon, kao i držača za tablet, a svaki od njih, kao što se i očekuje, ima svoje prednosti i svoje mane, pa ukoliko tražite ovih dana držač za telefon za svoj automobil, onda će vam ovaj tekst sigurno pomoći.

Klasični držač za telefon

Šta se podrazumeva pod klasičnim držačem za mobilni telefon? To su svakako držači koji su nam najpoznatiji, jer su se među prvima pronašli na tržištu kada se pojavila potreba da postoji nešto šta će poslužiti za funkcionalno odlaganje telefona iz ruku u toku vožnje. Uglavnom su to plastični držači za telefon, širine koja je prilagođena većini mobilnih telefona, dok postoje i oni čija je širina podesiva u odnosu na veličinu telefona. Ovakav držač za mobilni telefon se najčešće postavlja na ventilacioni otvor u automobilu, te se u delu koji je napred telefon uglavi i tako stoji, te je veoma zgodno njime raditi u toku vožnje, jer nije potrebno da telefon držite rukom.

Međutim, kako su ovo najstariji modeli držača za mobilni telefon, tako i mana ima više. Prva je ta što je potrebno malo vremena da se telefon uglavi i kasnije izvadi iz držača, a pored toga, često se sa ovakvim držačima dešava to da nisu podseni za korišćenje za telefone novije generacije, upravo zbog nestandardnog oblika i veličine. Međutim, ovakvi držači su verovatno i najjeftiniji na tržištu, pa su na osnovu toga odlični ukoliko vam odgovaraju i rade posao. Dobro je znati i to da se ovakav držač za mobilni može pronaći i za bicikl, te na taj način telefon može biti ispred vas i u toku ovakve vožnje.

Držači za mobilni i GPS

Kada vidite da nakei držač za telefon odgovora da bude iskorišćen i kao držač za gps uređaj, onda znajte odmah da se radi o gedžetu koji je nešto napredniji i bolji od prethodnog. Ono u čemu se razlikuju jeste mogućnost većeg proširenja, pa se tako može držač prilagoditi većini mobilnih telefona, kao i uređaja za GPS. Uz sve to, ovaka držač za mobilni ima i gumirane stranice koje, logično, sprečavaju klizanje mobilnog telefona ili drugog uređaja, što je jedna od najbitnijih stavki u toku vožnje, da telefon ili gps uređaj budu bezbedni i da ne klizaju, jer to onda samo stvara veće probleme. Mana ovakvog držača za telefon je u tome što postoje držači koji omogućavaju lakše postavljanje samog uređaja.

Magnetni držač za telefon za auto

Ono što je danas najpopularnije, zbog praktičnosti i modernog dizajna, jesu različite vrste magnetnih držača za telefon koji se lako montiraju i još lakše koriste. Postoji više vrsta ovakvih držača za mobilni telefon, ali sve ih karakteriše to da se montiraju ili na rešetku klima uređaja, što je desno od volana ili se montiraju na staklo šoferšajbne, opet iznad volana ili gore, kod retrovizora, što je odlično mnogim vozačima kod korišćenja navigacije. Kod ovakvih modela držača za telefon, dobijaju se dva dela, jedan koji se montira u automobilu, čiji je kraj u stvari jedan jači magnet i dobija se jedna magnetna pločica koja se postavlja na telefon.

Svaki od ovih držača za mobilni ide zajedno sa uputstvom, pa se ne moramo baviti mnogo time kako se ceo uređaj montira. Sve što je potrebno nakon montiranja jeste da telefon prislonite na držač i on će ostati nepomaknut, stajaće sve dok ga ne uzmete opet u ruke, što je jedna od najvećih prednosti ovakvih držača za mobilni, jer se lako montiraju i lako se telefon nakon toga stavlja i uzima, bez uvlačenja u žljebove ili kačenja štipaljkama, kao što neki držači za mobilni imaju opciju.

Osim ovih, velika prednost ovog držača za mobilni telefon je u tome što su u potpunosti savitljivi, te imaju okretljivost čitavih 360 stepeni, što naravno imaju i neki klasični držači za telefon, ali je i kod jednih i kod drugih ova opcija najčešće željena od strane vozača. Pored mobilnih telefona. Magnetni držač za telefon se može koristiti bez problema i za GPS uređaje, tako da su i oni kao prethodni multifunkcionalni. I na kraju, prednost se ogleda u malom, kompaktnom uređaju, dizajnu koji je moderan i sveden, što čini magnetne držače za mobilne telefone možda i najpoipularnijim.

Držač za tablet

Ovo je u stvari najveća pomoć svima onima koji imaju decu. Koliko samo ovo ume da spasi mirno putovanje na neke duže destinacije, znaju najbolje roditelji. Držač za tablet se može montirati tako da stoji napred, na kontrolnoj tabli, kod ventilacije, ukoliko se tablet koristi u toku vožnje kao navigacija, što je svakako slučaj kod taksista u najvećoj meri, te uopšte profesionalnih vozača, a mogućnost da se montiraju na poleđini prednjih sedišta, nešto je što roditelji najviše vole, jer su deca u mogućnosti da gledaju crtane filmove, slušaju muziku ili nešto drugo u toku vožnje, što ih svakako smiruje, a sve zajedno, što je i najvažnije, deluje na to da vožnja bude u potpunosti bezbedna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *