Jedna od najboljih stvari koju je razvoj nauke doneo, svakako je led rasveta koja je dala mogućnost zamene obične rasvete i svetla za koje znamo od početka nastanka osvetljenja i struje. Ne samo zbog novog načina osvetljenja, koje je daleko bolje i prirodnije, već i zbog dekorativnog momenta, brojnih prednosti i pogodnosti, led rasveta je nešto što bi trebalo svako od nas da iskoristi i uvede u svoje domove, poslovne prostore, te uopšte prostorije i objekte u kojima provodimo najviše svog vremena.

Ali, u svemu tome, često se nailazi na jednu manju prepreku, a to je, na koji način odabrati najbolju boju ovakve vrste rasvete za sebe i određene prostore. Ukoliko imate ovakvu dilemu, onda je vreme da je rešite uz pomoć nekoliko trikova i saveta.

Prirodna boja

Ukoliko imate dilemu oko same boje led rasvete, onda je najbolje da „igrate na sigurno“, i odlučite se za, na primer, led lustere koji podržavaju prirodnu boju osvetljenja. Prirodna boja, odnosno, boja rasvete koja na najbliži mogući način imitira prirodnu svetlost, najbolja je odluka koju možete da donesete za sebe, nebitno da li se radi o nekoj prostoriji u vašem domu ili se radi o prostorijama neke druge namene. Zapravo, svaka led rasveta ima prirodnu boju, ali uvek postoji i ta jedna koja je najbliža prirodnom osvetljenju, dnevnom svetlu, koja umirujuće deluje na vašu psihu, oči, te je zbog toga sigurno i najbolje rešenje kada ne znate kakvu odluku da donesete.

Spavaća soba i led rasveta

Kada se radi o nekom drugom delu doma, kao što je na primer dnevni boravak, onda je najbolje da uvedete tip rasvete sa prirodnim osvetljenjem jer se tu radi o prostoriji u kojoj provodite najviše svog vremena. Međutim, za neke druge delove doma, baš kao što je spavaća soba, možete malo i da eksperimentišete. U spavaćim sobama je uglavnom poželjno nešto prigušenije svetlo, koje doprinosi tom osećaju intimnosti, pa je za njih najbolje odlučiti se za toplo belu ili toplo žutu boju led rasvete. Na ovaj način ćete moći da odmarate sasvim u svojoj spavaćoj sobi, neće vam smetati jačina svetla, a uz to, neće ni biti sasvim mračno i neprijatno. Osim toga, ovo je i doro rešenje za sve one koji spavaju sa upaljenim svetlom, jer tople nijanse bele i žute neće stvarati napor za oko i nemiran san.

Hladno bela boja

Za sve one prostorije koje nemaju mogućnost većeg prirodnog osvetljenja, prostorije koje su po svojoj prirodi mračne, te prostorije kojima je potrebno jako osvetljenje, savetuje se uvek led rasveta sa hladno belom bojom. Tu su na prvom mestu hodnici u stanovima, kućama, firmama, koji po običaju nemaju nikakav prozor, a najpre, hladna boja led rasvete i te kako je važna za kuhinje i kupatila. U kuhinji i kupatilu nikada nije dovoljno svetlosti. Devojke odlično znaju kada odu da se šminkaju, sređuju, da im je u kupatilu uvek potrebno bar još malo svetla, a to neće više biti slučaj kada se uvede led rasveta sa hladno belom bojom. Kao i kod kupatila, kuhinja mora da je najbolje osvetljenja, jer se radi o mestu koje treba da bude savršeno čisto i vidljivo, a to omogućava isključivo ovakav način osvetljavanja led rasvetom.

One Reply to “Kako da odaberete najbolju boju led rasvete?”

  1. Moje hajde pa malo dvoristance deluje vece, pogotovo uvece kada ga osvetljavaju baštenski stubovi i tzv. baštenski šiljci. U doba korone malo me udara romantika, odsjaj drveća, cveće, travnate površina i ograda. I to hvala xenonlight prodavcima sto su me ipka ubedili da ce biti lepse sa ovim lampicama i sada kada ona osvetljava sve kutke dvorista cini mi se da se osecam romanticnije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *