patike za svaki dan

Muške patike, ženske patike, patike svih modela ne prestaju da osvajaju ne samo modne piste, već i ulice gradova širom sveta. Ne znamo da li postoji takvo istraživanje, ali da postoji, patike bi se sigurno proglasile obućom bez koje niko ne može da zamisli svoj dan, ali i stil. I čak, nošenje patika više nije stvar udobnosti i praktičnosti – sada je to već stvar mode.

Ako je verovati nedeljama mode na kojima poznati dizajneri i modne kuće prikazuju svoje viđenje mode i modnih trendova, converse patike će još dugo biti „broj jedan“ u svim prilikama i svim stilovima, kako kada su u pitanju muške patike, tako i kada su u pitanju ženski modeli. Ipak, kako moda danas podstiče igranje sa stilom, eksperimentisanje i smelost, muške patike postaju ženske, neke modele ženskih patika nose i muškarci, a sve u skladu sa tim u čemu se svako od njih oseća prijatno i koji model odgovara njihovoj ideji o trendi autfitu koji najbolje oslikava njihov stil.

Upravo zato je negde i teško odrediti koje su patike muške patike, a koje patike su ženske, već se dizajniraju modeli koji su „uniseks“ kako bi svako, bez obzira na pol, mogao da nosi model koji mu se najviše dopada. Tako, modeli su jednostavni i lako uklopivi, dok se sa bojama eksperimentiše u granicama univerzalnosti. Ovo i nije neka novost ako se uzmu u obzir čuvene „starke“ – muške patike su dugo goodina bile isključivo muške, sve dok žene nisu shvatile da će ovaj model patika savršeno obeležiti i njihove omiljene odevne kombinacije. Ostalo je sad već istorija…

Pravila za nošenje patika u svim prilikama

Do sada ste već shvatili da su patike rado viđena obuća u svim prilikama i stilovima. Ipak, kako ih nositi uvek i svuda, a da to ne izgleda „neukusno“? Bitan je model.

Za sportske kombinacije namenjene vežbanju, trčanju i treninzima, sasvim je u redu da nosite sportske modele patika posebnog dizajna, sa posebno dizajniranim đonom koji vam pruža potporu i tako dalje i tako dalje. Međutim, ukoliko patike želite da nosite u formalnijim kombinacijama kao što su haljine (za žene) ili odela (za muškarce) bitno je da model bude što svedeniji i univerzalniji – patike ne smeju da budu previše „nabudžene“ i sportske, već svojim izgledom treba da podsećaju na cipele. U tom slučaju ćete lako kombinovati patike u svim prilikama.

Vodite računa o bojama.

Boje su drugi važan kriterijum koji vaše patike moraju da ispune da biste ih nosili čak i u onim formalnijim prilikama. Najbolje je da birate modele klasičnih boja poput bele, crne, sive ili bež, a upaljive detalje koji ne odgovaraju samoj prilici je najbolje da izbegnete. U jednostavnim kombinacijama je ponekad u redu da odaberete patike koje „odskaču“, ali samo ako to prilika dozvoljava.
Neka vaše patike uvek budu čiste i uredne.

Patike starke sa slikom

Poslednja, ali ne i najmanje važna stvar jeste održavanje vaših patika. One bi uvek trebalo da budu čiste i uredne kao nove da bi, samim tim, uvek bile spremne da odgovore i na najzahtevnije prilike. Redovno ih brišite, čistite i ne zaboravite da s vremena na vreme operete i pertle koje zaista mnogo znače za celokupan utisak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *