drvene nogice za namestaj

Da bi nameštaj u enterijeru privlačio pažnju i izgledao atraktivno, potrebno je da svi njegovi delovi budu usklađeni.

Posebni dodaci poput nogica za nameštaj, okovi za kuhinje,  mogu imati veliki značaj na celokupan stil. Veličajući lepotu i ističući pouzdanost nameštaja, nogice predstavljaju element harmonije. One su ono što se uvek prvo uoči na svakoj dekorativnoj komodi, stolici, krevetu, kuhinjskim elementima, sofi, fotelji, regalu, noćnim stočićima  ili trpezarijskom stolu. Puno drvo, izrezbarenost i tokareni elementi – estetska su ugodnost većine tapaciranog nameštaja i luksuznih drvenih komada. Bukva i hrast mogu biti moderan detalj svakog dnevnog boravka, spavaćih soba, ali i centralni elemenat kuhinje. 

Drvene nogice za nameštaj u dizajnu kuhinje

Drvene nogice za nameštaj zakrivljenog oblika, izvrsnog isprepletanog dizajna, graciozne geometrije, izrezbarene ili glatke strukture – tu su da učine prostor kuhinje što neobičnijim, prijatnijim i ekskluzivnijim. Neobičan dizajn trpezarijskog stola može biti pravo remek-delo, posebno onda kada je struktura drvenih nogica naglašena lakom koji pruža nežan sjaj. Kao važan detalj stolova i stolica, kuhinjskih elemenata i vitrina, drvene nogice za nameštaj proizvode se u velikom broju oblika i veličina kako bi se što bolje uklopile u moderan stil, ali i seosku rustiku. Osim što naglašavaju originalnost enterijera i udišu život u komade nameštaja, one su odgovorne za njihovu stabilnost i dugotrajnost. Pouzdane su, estetski privlačne i sofisticirane. Čini se da zahvaljujući njima dizajn kuhinje može biti transformisan u pravi užitak. Nasuprot nogicama od plastike ili metala, drvene nogice zbog svojih slojevitih struktura u prostoru kuhinje izgledaju neverovatno lepo. Prilikom kupovine uvek im treba dati prednost u odnosu na druge materijale. 

Kakvog oblika mogu biti drvene nogice za nameštaj

U proizvodnji, zahvaljujući kvalitetnoj opremi i mašinama, nije komplikovana izrada gotovo bilo kakvog oblika nogica za nameštaj koji možete da zamislite. Kada pogledamo istoriju nameštaja možemo uočiti da je drvo korišćeno za proizvodnju retkih a specifičnih komada još u doba Rima, Drevne Grčke i Egipta. Masivne nogice koje imitiraju životinjske šape krasile su stolice i stolove mnogih kraljevskih prestola. Zatim, u vremenu renesanse unutrašnja arhitektura je bila zaista neogodljiva i revolucionarna. Nogice za nameštaj su bile izrezbarene mitološkim motivima, isprepletane i spojene čineći umetničko delo. Svaki od ovih stilova prikazuje da je drvo od davne prošlosti pa sve do današnjice moglo imati upečatljiv dizajn. Čak i danas, kao nezaboravan segment vitrina, stolica i stolova, uzdižući se nad podom drvene nogice čuvaju trag istorije i tradicije pretvarajući ga u nešto ekskluzivno i inženjerski funkcionalno. Savremeni dizajneri fokusirani su na fine rezbarije, veličanstvene detalje i raznovrsne oblike kako bi izradom nogica mogli udahnuti dušu u naizgled krute i masivne komade nameštaja

Stabilnost nameštaja leži u dizajnu

Moderan kuhinjski nameštaj temelji se na pouzdanosti samo onda kada ima potporne nogice. Niko ne voli kada se voda u sudoperi skuplja na ivici ili kada fioke ispadaju blago iz otvora jer nameštaj nije iznivelisan. Uz opremljenost podesivim nogicama, svaka komoda i kuhinjski element može biti skladan neravninama poda. Pored toga, izvrsni dizajn i masivnost drveta omogućiće trajnost i stabilnost nameštaja dugi niz godina. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *