Ugaona brusilica GA4530

Brusilice predstavljaju električne uređaje koji se koriste za, kako im sam naziv govori, brušenje raznoraznih površina, ali i za sečenje. Postoji raznorazna podela brusilica prema načinu rada i funkcionisanja, ali u najširoj upotrebi je tzv. ugaona brusilica.

Ugaone brusilice su idealni aparati za različite vrste brušenja, poliranja, skidanja rđe i čišćenja četkom. Najpogodnije su za otklanjanje neravnina kod kamena i metala, te se disk ovih brusilica koristi kako bi se te neravnine uglačale. Pored ove osnovne funkcije, ugaona brusilica se takođe koristi za sečenje metala, kamena, keramičkih pločica i betona, stoga predstavlja obavezan deo alata svakog majstora, bez obzira da li je u pitanju stolar, keramičar, lakirer, kamenorezac, bravar, itd..

Ugaona brusilica GA4530 Makita

Kako biste sebi uštedeli troškove, a istovremeno obezbedili maksimalan kvalitet brušenja, predstavljamo vam ugaonu brusilicu GA4530 marke Makita koja bi, zbog svojih karakteristika i izuzetno povoljno cene, trebalo da bude deo svakog domaćinstva.

Prednosti za korisnika

Makitina ugaona brusilica GA4530 poseduje trajno visokokvalitetni motor sa visokom toplotnom stabilnošću. Zbog svoje kompaktne i lagane konstrukcije idealna je za lako rukovanje i manevrisanje, a tome takođe doprinosi i malo kućište reduktora. Prekidač brusilice je tako lociran da se ovim uređajem može rukovati samo jednom rukom.

Zupčanici su toliko izdržljivi i pouzdani da obezbeđuju čak dva puta duži životni vek (i više) od običnih ugaonih brusilica, a bočna drška poseduje ergonomskih 20 ugaonih položaja. Kako su prašina i sitni otpaci sastavni delovi svakog brušenja, ugaona brusilica GA4530 poseduje dvojnu zaštitu od prašine.

KARAKTERISTIKE I TEHNIČKI PODACI

Ovo je takozvana “mala” brusilica jer koristi ploču, odnosno brusni (rezni) disk od 115 mm, a unutrašnji prečnik brusnog diska iznosi 22, 23 mm. Kontinuirana ulazna snaga ove brusilice je 720 W, a broj obrtaja diska iznosi 11.000 u minutu, dok je veličina priključka M14.

Kao i svaki drugi uređaj, i brusilica svojim radom proizvodi određenu buku . Brusilica proizvodi sasvim normalnu i uobičajenu buku karakterističnu za ovaj uređaj, te zvučni pritisak iznosi 85 dB(A), dok je intenzitet zvučne snage 96 dB(A). Naravno, moguća su odstupanja od ovih vrednosti u iznosu od 3 dB(A). Uz buku ide i vibracija, koja se, kada je ova ugaona brusilica u pitanju, kreće u rasponu od 2, 5 m/s2 do 7, 5 m/s2. I ovde je moguće odstupanje od 1, 5 m/s2.

Kao što smo rekli, Makita ugaona brusilica GA4530 spada u “male” brusilice, težina je (prema EPTA-i) 1, 8 kg,
dok su dimenzije (D x Š x V) 266 x 128 x 103 mm.

Pored osnovnih karakteristika, uz ovu brusilicu ide i standardna oprema koja vam neće ostaviti dileme da li treba da imate ovaj aparat u svom domaćinstvu. Dakle, uz brusilicu ide i štitnik 135245-2, drška 153504-2, kao i nasadni ključ sa ispustima 782423-1.

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST PRILIKOM RUKOVANJA

Treba napomenuti da brusilice, kao i svaki drugi uređaj, predstavljaju opasne aparate, te je stoga neophodno ispoštovati određena pravila i norme prilikom upotrebe. Uvek valja koristiti HTZ opremu kao što su naočare i rukavice, jer je bezbednost na prvom mestu.

Kada je u pitanju korišćenje ugaone brusilice GA4530, postoji uobičajena maksimalna dnevna izloženost na vibracije tokom rukovanja, a sve vrednosti vibracija su izmerene u tri ose prema EN60745 2006.

Vibracije su 8:00 čas prilikom brušenja.

Dolazimo i do podatka koji mnoge ljude možda i najviše interesuje, a to je cena. Ugaonu brusilicu GA4530 možete kupiti po povoljnoj ceni od 7.690,00 RSD na sajt www.masinealatipribor.com kao i mnoge druge alate i pribor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *