Uređenje malog kupatila je često izazov jer je potrebno uklopiti mnogo elemenata na ograničenom prostoru. Međutim, uz malo kreativnosti i planiranja, moguće je maksimalno iskoristiti prostor i stvoriti funkcionalno i estetski privlačno kupatilo. U nastavku teksta otkrivamo nekoliko trikova za uređenje malog kupatila.

Koristite svetle boje
Svetle boje, poput bele, bež i svetlo sive, stvaraju iluziju prostranosti i čine prostor svetlijim. Kada birate pločice i boju zidova, izbegavajte tamne boje koje mogu učiniti da kupatilo izgleda manje.

Odaberite manju tuš kabinu
Ako je prostor ograničen, umesto kade, možete instalirati manju tuš kabinu. Danas postoji mnogo različitih modela tuš kabina, a možete birati između kliznih vrata, kružnih kabina, ili kabina koje se mogu postaviti u uglu kupatila.

Ugradite ormar za kupatilo
Ormari za kupatilo mogu biti vrlo korisni jer omogućavaju skladištenje peškira, sapuna, šampona i drugih kozmetičkih proizvoda. Ako je prostor ograničen, ugradite ormar iznad WC šolje ili između sudopere i ogledala.

Montirajte police
Police na zidu takođe mogu biti korisne za skladištenje toaletnog papira, peškira i drugih potrepština. Možete birati između polica različitih veličina i oblika, a možete ih postaviti iznad WC šolje ili iznad sudopere.

Koristite ogledala
Ogledala stvaraju iluziju prostranosti i čine kupatilo svetlijim. Možete odabrati ogledalo u skladu sa stilom kupatila, a možete ga postaviti iznad lavaboa ili u drugom delu kupatila.

Odaberite multifunkcionalne komade
Kada birate kupatilski nameštaj, razmislite o multifunkcionalnim komadima, poput umivaonika sa policama za skladištenje ili ormara za kupatilo sa ogledalom na vratima. Ovi komadi štede prostor i olakšavaju organizaciju.

Razmislite o kliznim vratima
Klizna vrata za tuš kabinu mogu uštedeti mnogo prostora u kupatilu. Umesto klasičnih vrata koja se otvaraju prema unutra ili spolja, razmislite o kliznim vratima koja se pomeraju sa strane.

Kako uklopiti vodokotlić u malom kupatilu

Vodokotlić je neizostavan element u kupatilu, ali može predstavljati izazov u malom prostoru. Srećom, postoji nekoliko načina da uklopite vodokotlić u mali prostor, a da pritom ne žrtvujete funkcionalnost i estetiku. U nastavku vam predstavljamo nekoliko ideja za optimalno korišćenje prostora u malom kupatilu.

Odaberite ugradni vodokotlić
Ugradni vodokotlić se ugrađuje u zid, što znači da zauzima manje prostora u kupatilu. Takođe, ovaj tip vodokotlića može se lako sakriti iza zida, što stvara minimalistički izgled i čisti prostor.

Postavite vodokotlić iznad WC šolje
Ako nema dovoljno prostora za ugradnju vodokotlića u zid, možete ga postaviti iznad WC šolje. To će vam omogućiti da iskoristite vertikalni prostor i da vodokotlić ne zauzima dodatni prostor u kupatilu.

Koristite ugaone vodokotliće
Ako imate ugaonu WC šolju, ugaoni vodokotlić je najbolja opcija za maksimalno iskorišćenje prostora. Ova vrsta vodokotlića je specijalno dizajnirana za postavljanje u ugao kupatila i savršeno se uklapa u dizajn.

Odaberite vodokotlić sa manjim rezervoarom
Ako nemate dovoljno prostora za ugradnju vodokotlića u zid, možete birati vodokotliće sa manjim rezervoarom. To će vam omogućiti da iskoristite manji prostor, ali i da smanjite potrošnju vode.

Sakrijte vodokotlić u ormariću za kupatilo
Ako želite sakriti vodokotlić, možete ga ugraditi u ormarić za kupatilo. Ormarići za kupatilo često imaju prostor za vodokotliće, pa je ovo odlična opcija ako želite da održite čist i minimalistički izgled kupatila.

Ukratko, uklopiti vodokotlić u malom kupatilu nije tako teško. Odabir pravog vodokotlića, bio on monoblok ili standardan vodokotlić, njegovo postavljanje i optimalno korišćenje prostora su ključni faktori za stvaranje funkcionalnog i estetski privlačnog kupatila. Sa ovim idejama i trikovima, možete lako prilagoditi vodokotlić svom kupatilu i stvoriti savršen prostor za vas.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *