Tende za restorane nisu luksuz već prednost i dobra investicija. Restorani koji imaju mogućnost da ih ugrade sigurno znaju koliko koristi su od njih imali jer naprosto, one bude znatiželju i povećavaju pažnju kod posetilaca. Takođe, stvaraju prostor u hladovini koji omogućava ručanje ili jednostavno sedenje na otvorenom što je dimenzija koju voli ogroman broj posetilaca restorana. 

Večera na otvorenom

Koji veliki grad nema kafiće na trotoarima i nema šansi da vas neki ne privuče kada šetate po poznatim svetskim metropolama. Popularnost ovakvih kafića jednostavne raste iz godine u godinu. A kada ste već na odmoru, turizmu, poželite promenu i neko lepo iskustvo  a ručak ili večera na otvorenom, pod tendom je neodoljiv mamac.

Tende za restorane povećavaju broj poseta

Iako ne postoje precizne statistike, niti se time kod nas bilo ko i ozbiljno bavi, tende za restorane mogu biti onaj tas na vagi koji dovlači goste i koji stvara lojalnog klijenta. Takođe, one mogu dati dati kosmopolitski šarm vašem objektu i činiti ga  prepoznatljivijim u očima prolaznika koji se dvoume gde svratiti na piće ili jelo. 

Pored toga one mogu dodatno pojačati uticaj vašeg objekta, čineći vaše okruženje urbanijim i luksuznijim. Ili naprosto mogu biti poziv da se u hladu ispod tende sa prijateljima ili partnerima podeli pljeskavica, 10 sa lukom ili sladoled. 

Zatvorite oči i zamislte na trenutak topli letnji dan, udobnu garnituru za sedenje koja vas čeka i mami da se opustite. Natkriven prostor za sedenje je sam po sebi privlačan. Atraktivan je i za posetioce koji imaju kućne ljubimce sa sobom a ne bi mogli da ih vode sa sobom ako planiraju večeru u zatvorenom prostoru na primer.

Stil tende

Stil tende treba da se uklopi u eksterijer zgrade odnosno objekta. On govori o vama, vašem ukusu i on pronalazi i privlači ili odbija one posetioce kojima ovaj faktor nešto znači u životu. 

Sugestija za vlansike restorana: restoranske tende, u krajnjem nadstrešnice mogu doneti prevagu u odnosu na restorane konkurencije jer čine izgled vašeg restorana privlačnijim, mogu da zaštite goste od vremenskih nepogoda i kada su van objekta imogu biti odlična reklama za vaš biznis.

Da li su restoranske tende isplative?

Naravno, ako ispod njih ima prostora za više osoba sigurno su na duže staze isplative. Na vama je da ih prilagodite i učinite modernim, atraktivnim i privlačnim za posetioce. Bilo da ih postavljate sezonski ili da stoje cele godine tende čine vaš posao konkurentnijim.

Kako tende mogu da uvećaju vaš biznis?

Lako. Ako vaš objekat nije baš sakriven od prolaznika, tende omogućavaju da vas oni:

  • lakše pronađu, 
  • laše zapamte i 
  • lakše preporuče. 

Za objekte u centru grada gde je gužva enormna i veliki broj drugih restorana i kafića ovo može biti i najbolji način da vaši gosti upamte lokaciju ili da vas lakše pronađu. U najboljoj opciji vaš objekat, sa upečatljivim bojama tende, može da bude i orijentir za snalaženje u tom delu grada. Sve ovo utiče da se vaš brend i naziv restorana neprimetno nametne vašoj ciljnoj populaciji.

Osvrnućemo se na poslednju rečenicu. Tende mogu da postanu vaš promoter brenda. 24h dostupne i vidljive svakom prolazniku. I po kiši i po suncu i po hladnom vetru one su tu da ih pdosete na vas. Uz kreativan dizajn promo poruke na tendama mogu značajno uvećati vaše poslovne rezultate i ojačati vaš brend u očima potencijalnih klijenata. Konkurencija nameće imperativ da budete bolji, kreativniji i pametniji ako želite da uspete.

Materijali za tende

Mašta ne poznaje granice. Tende mogu biti vizuelno atraktivne onoliko koliko uložite u njih kreacije, mašte i sredstava. Pred vlasnicima restorana je širok izbor između različitih materijala od:

  • potpuno aluminijskih nadstrešnica, 
  • preko metalnih okvira prekrivenih tkaninom do 
  • drvenih pergola ili 
  • modernističkih polikarbonatnih panela. 

Umesto zaključka

Izgled i stil tendi treba da prate vaš vizuelni identitet koliko god je to moguće. Ako za to postoji mogućnost razmislite o ugradnji tendi kao dodatku koji treba da osnaži vaš biznis.

2 Replies to “Tende za restorane prednosti i isplativost”

  1. Tende su uvek dobra opcija. I za kuću, a za restorane posebno. Pa kad upeče ona letnja žega, tražimo samo takva mesta. Još ako imaju ugrađene i one prskalice i ventilatore, ah miline!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *