Na koji način vi ukrapavate svoje radne prostore? Da li vam je bitno da bude samo funkcionalan ili da bude i uređen van funkcionalnosti?

Lepo uređen radni prostor je od velike važnosti za mentalni doživljaj rada i radnih obaveza. U prostoru koji ima isključivo radni sto, kompjuter i potrebne dodatke za rad, nikada se nećete osećati prijatno, lepo, niti motivisano za rad. A stoji činjenica da u radnom prostoru provedete oko trećine svog života, pa je to dovoljan razlog da u svakom momentu kancelarija bude dekorisana tako da produktivno utiče na vas, da vas motiviše na rad i nova postignuća, da vam u njoj bude udobno i prijatno u svakom momentu. Naravno, to nije dekoracija kao kod kuće, već suptilna, balaga dekoracija koja prija oku i svakome ko vas poseti.

Zastava kao deo dekoracije

Zastave su veoma dobar način da upotpunite prostor. To mogu biti velike, podne zastave, kao i male, kabinetske, za sto. Za svaku od njih, biće vam potreban i držač za zastavu. Zastava može biti naše zemlje, zastava sa logom vaše firme ili nešto sasvim treće, sami birate šta želite da istaknete u svom prostoru. Kako zastava, tako i držač za zastavu može biti određenog izgleda, tako da se uklapa u celokupan enterijer, posebno nameštaj koji se u kancelariji nalazi.

Držač za zastavu može biti drveni, metalni, u određenoj boji, pa će već i on svojim izgledom biti deo kompletne dekoracije i enterijera.

Polica za diplomama/medaljama

Svakoj kancelariji potrebna je jedna polica gde će biti istaknuti sertifikati, diplome ili medalje. To naravno zavisi od toga čime se bavite, pa šta imate u svom posedu što je potrebno za rad i kao dokaz vaše stručnosti i umeća. Ali police takvog tipa su nešto što veoma lepo upotpunjuje enterijer. Zato vodite računa da polica prati ostatak nameštaja, a da, ako stavljate sertifikate i diplome, birate iste ili ramove koji se jedan sa drugim uklapaju. Svaki od ovih detalja postaje veoma lepa, a suptilna dekoracija, koja čini prostor dosta lepšim.

Unesite biljke u radni prostor

Jedna bitna stvar za svaki radni prostor jeste da ne bude bez nekog zelenila. Može to da bude čak i nešto veštačko, mada nikada ne može da bude lepo kao prava kancelarijska biljka. Za kancelarije birajte nešto krupnije biljke kojima nije potrebna preterana nega i pažnja. Jedna do dve saksije biće sasvim dovoljne da upotpune prostor i da mu daju potrebnu toplinu i prijatnost celokupne atmosfere, pogotovu ako radite od kuće. Osim toga, vi ćete uživati u zelenilu oko sebe, jer pre svega zelena boja odmara oči, pozitivno utiče na mozak, pa ćete sigurno biti bar za mrvicu produktivniji u svakom svom radnom danu.

Dajte lični pečat kancelariji

Kada sve uredite tako da bude funkcionalno za rad, a da prostor ne izgleda suviše poslovno uglađeno ili sterilno, vreme je da mu date i nešto što predstavlja vas, nešto što je vaš lični pečat. Nemojte da kancelarija u kojoj radite liči na sve ostale ili na nešto što se od kancelarije jedino i očekuje. Upotpunite je nekim detaljem koji je vama drag, nečim što na vas liči i tako joj dajte dozu opuštenosti i neočekivane lepote.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *