PVC stolarija

Ako ste već odlučili da je PVC stolarija bolje rešenje za vaše potrebe od drvene i ALU — dobrodošli u klub. Većinu stambenih ali i poslovnih objekata u Srbiji i Evropi krase PVC prozori i vrata, uglavnom zbog stvari kao što su dugovečnost, otpornost na truljenje i spoljašnje uslove i lako održavanje.

Takođe, premijum PVC stolarija dostupna je u skoro svim bojama i osigurava visoku energetsku efikasnost. Sa ovim i ostalim prednostima ste verovatno već upoznati, ali ostaje pitanje gde nabaviti PVC stolariju koja zaista nudi top kvalitet?

Činjenica da na našem tržištu postoji puno proizvođača i distributera je ujedno i plus i minus. Plus zato što ako PVC stolarija dolazi sa visoko cenom, možda možemo naći sličnu ili istu ponudu kod drugog proizvođača sa boljim uslovima. Minus zato što u moru ovih kompanija nije lako prepoznati i izdvojiti pouzdane opcije.

Stoga, evo par saveta koji mogu pretvoriti minus u plus i pomoći vam da filtrirate proizvođače i izaberete firmu gde se sigurno pravi kvalitetna PVC stolarija.

Koliko dugo se proizvođačeva PVC stolarija prodaje na našem tržištu

Iako definitivno nije jedina stvar na koju treba obratiti pažnju, dužina prisustva na tržištu jeste bitna stavka. Uglavnom, što je kompanija duže na tržištu, bolje se kotira i ima više uzoraka i prethodnih projekata koje vam može pokazati. Takođe, „stare“ kompanije obično imaju izgrađene odnose sa proizvođačima, što im omogućava da ponude niže cene.

Uvek proverite i ko im je dobavljač — nemačka PVC stolarija i dalje važi za ubedljivo najkvalitetniju. (Ali ne svi njihovi proizvođači, naravno. Obavezno izguglajte ime koje vam daju proizvođači i proverite njihove tvrdnje.)

Napravite listu potreba i želja i vidite koja PVC stolarija ih najbolje ispunjava

Na osnovu do sada napisanog ispada da manjim i novim proizvođačima ne treba verovati, što je daleko od istine. Ako vam je cena glavni faktor, možda baš neka od ovih firmi koja želi da se „probije“ na tržište može da vam napravi ponudu iz snova. PVC stolarija po meri je uglavnom standard, ali je na vama da se postarate da ona bude po vašoj meri. Zato smatramo da treba da napravite svoju listu prioriteta, bez spoljnih uticaja.

PVC prozori

Jedna od stvari koje morate uzeti u obzir, pored 3 najočiglednije (kvalitet, cena, usluga) je ugradnja. Montaža PVC stolarije je bitna koliko i sam kvalitet materijala. Ukoliko se ne poštuju propisani standardi, problemi su neizbežni.

Da li PVC stolarija koju gledate zaista nudi najbolju moguću energetsku efikasnost?

PVC je baš loš provodnik temperature što znači da postoji mnogo potencijala za visoku energetsku efikasnost i odličnu izolaciju. Ali ukoliko staklo nema dovoljnu debljinu slojeva i ispunu od inertnih gasova kao što je argon — nećete dobiti obećanu dva puta bolju izolaciju nego kod običnog stakla. Takođe, pogledajte da li proizvođač nudi dodatno premazivanje ili folije kojima PVC stolarija štiti unutrašnji prostor od UV zračenja.

Rezervni delovi, servis i garancija

Stakla se ne lome često (pogotovo ako su kvalitetna) i rezervni delovi i servis vam najčešće neće biti potrebni. Ali za svaki slučaj je uvek najbolje birati kompaniju koja ima obezbeđen servis i uvek brzo dostupne rezervne delove. Takođe, ako PVC stolarija ne dolazi sa minimum 10 godina garancije na profil, nešto verovatno nije u redu.

Sledeći koraci

Pošto postoji toliko firmi kojima je PVC stolarija u asortimanu, zašto ne izdvojiti malo vremena da se uporede ponude sada kada znate šta treba da gledate? Možete početi sa stručnjacima iz Profi Centra Avala koji su nam ljubazno odgovorili na sva pitanja u vezi sa kvalitetom stolarije koju nude.

Ako želite, to će isto učiniti i za vas kada zakažete besplatnu konsultaciju bez obaveza. PVC stolarija – Beograd ponuda Profi Centra Avala takođe uključuje i besplatan izlazak na teren i merenje na teritoriji glavnog grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *