Uvek je odlična prilika da se zaposlenima iskaže poštovanje i zahvalnost kroz pažljivo birane poklone. Da bi poklon savršeno odgovarao treba ga birati na vreme, tako da se kolegama dopadne, ali i da bude korporativni poklon koji pravilno predstavlja celu kompaniju.

Ovo su neke od odličnih ideja:

Personalizovani pokloni za zaposlene

Najbolji izbor su definitivno personalizovani pokloni za zaposlene koji govore koliko vam je sama osoba važna, njena posvećenost i rad u firmi. Ipak, ovakvi darovi su odgovarajući u situacijama kada se kupuju pokloni unutar malih preduzeća, a kada su u pitanju srednja i velika preduzeća to nije tako jednostavno.

Tada je dobro odlučiti se za personalizaciju koja ne nosi ime radnika već naziv sektora, nekoliko reči zahvalnosti i podrške za nastavak uspešne saradnje u budućnosti.

Personalizovati je moguće kancelarijski materijal: rokovnike, kalendare, pisaći pribor…. Ovo su odlični pokloni za zaposlene koji imaju potrebu da koriste slične kancelarijske potrepštine, ali i oni koji će ih koristiti na svim ostalim mestima i tako reklamirati firmu i njen brend.

Odlična ideja je pokloniti tehnološke gadžete: slušalice, bluetooth memorije, USB punjače…. I ovi proizvodi se mogu prilagoditi konkretnim potrebama i nositi štampu na sebi koja će uvek asocirati na darodavca.

Neobični pokloni

Vašim zaposlenima će se dopasti personalizovane šolje, majice, kišobrane i torbe. Tamo gde je prigodno možete iskoristiti kape i kačkete koji ili mogu imati logo firme ili biti u bojama koje firma preferira pa da i to bude odličan reklamni materijal iako je u stvari poklon.

Knjiga je odličan poklon za zaposlene, a svima će se dopasti. Možete odabrati i nešto od kožne galanterije, maramu za dame, a za gospodu kravatu… Odličnih ideja ima na pretek.

Kako odlučiti šta kupiti?

Sada kada ste videli koliko je ideja teško je doneti konkretnu odluku koji su to idealni pokloni za zaposlene, a da svima odgovaraju.

Možda bi najbolji savet bio kombinacija više grupa. Neka vam osnovni izbor bude komplet sa kancelarijskim priborom koji treba da sadrži logo firme kao promotivni materijal.

Uz sto treba dodati nešto što će odgovarati užoj grupi zaposlenih, pa to na primer mogu biti posebni pokloni za žene, a posebni za muškarce. U koliko ste u mogućnosti grupe možete još više suziti tako da ih podelite na poklone za starije i mlađe kolege, na one koji imaju duži radni staž i nedavno zaposlene…

Kada napravite ovakve podele, pokloni za zaposlene će još specijalniji i adekvatnije odabrani. Ne treba zaboraviti ni pakovanje koje predstavlja „tačku na i“ i završni detalj u odabiru najboljeg dara. I ukrasna kesa ili kutija treba da govori koliko vam zaposleni znače, ali i da ujedno bude deo promocije uspešnog poslovanja.

Postoji običaj darivanja zaposlenih za važne praznike i jubileje. Na ovaj način bi trebalo da se iskaže poštovanje, zahvalnosti i podeli radost prilikom obeležavanja pojedinih događaja.

Pokloni za zaposlene su i važan deo promotivnog materijala pa treba obratiti pažnju da i to bude jedan segment darivanja. Ako darovi budu raznovrsni, interesantni i originalni, sigurno je da ćete biti u dragoj uspomeni svojim zaposlenima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *