Verovatno najmanja pažnja se pridaje podovima u dečijoj sobi. Naime, često se porodice odluče za jednu vrstu parketa, koju postave u celom svom stanu.

Dakle, kada izaberu parket za dnevnu sobu, oni će isti taj parket ugraditi i u spavaće sobe, ali i u dečiju sobu, isto tako i u hodnik. To jeste najjednostavnije rešenje, ali ne odgovara svaki parket svakoj prostoriji u vašem domu.

Ako imate vremena i mogućnosti onda treba dobro da razmislite o tome kakav parket odgovara svakom kutku vašeg stana i to počevši od samog kvaliteta, pa sve do dizajna i boje. Kada su u pitanju podovi, odnosno parket za dečije sobe situacije ja malo drugačija.

U odabitu pravog parketa vam može pomoći Floor experts, koji sa svojom bogatom ponudom zadovoljava sve zahteve i potrebe.

Podovi od prirodnih materijala

Vrlo je važno da većina stvari u dečijoj sobi bude od prirodnih materijala. Oni su najbolji zapravo za celokupan stan, međutim, posebno treba voditi računa o sobi u kojoj deca spavaju. Parketi se prave od prirodnih materijala, odnosno drveta i treba pažljivo odabrati.

Savetujemo vam da to bude hrastvo parket, koji je izuzetnog kvaliteta i definitno nešto što je trenutno najbolje na tržištu. Naravno da možete birati parket i od drugih vrsta drveta, samo je vrlo važno da to budu materijali, odnosno parketi više klase.

Parket otporan na oštećenja

Vrlo je važno da za dečiju sobu odaberete parket koji je apsolutno otporan na bilo kakva oštećenja. I sami znate dok su deca mlađa, ona vole da istražuju i većinu vremena upravo provode na parketu, igrajući se, puzeći, tražeći nešto. Treba im omogućiti tu slobodu, ali ih treba na vreme i zaštiti. U drugom slučaju treba zaštiti i sam parket. Naime, treba odabrati one parkete koji će biti otporni na bilo kakve pritiske.

I u ovom slučaju se preporučuje hrastov parket, koji je definitivno otporan na mnoge stvari i oštećenja. Deca prilikom igre mogu vrlo lako da oštete parket, a da toga naravno nisu ni svesna. U nekim slučajevima se preporučuje i prekrivanje parketa određenim tepihom, tako da svedete mogućnosti oštećenja na što niži procenat.

Parket koji se ne kliza

Kada kupujete parket treba obavezno razmišljati i o ovom aspektu. Parket nikako ne bi smeo da se kliza, jer samim tim ugrožavate bezbednost vaše dece. Sa prodavcem u radnjama razgovarajte o tome koji parket bi bio najbolji mogući za dečiju sobu, kada posmatramo ovaj kriterijum.

Ukoliko ne planirate da prekrivate parket nekim etisonom ili podnom prostirkom, onda morate definitivno da izaberete maksimalno bezbedan parket.

Parket koji ima dobru izolaciju

Parketi od dobrih i čvrstih materijala se preporučuju za dečije sobe, upravo zbog izolacije. Ukoliko živite u stanu, onda u nekom trenutko buka koju vaša deca prave skakanjem, igranjem i trčanjem po stanu, može da zasmeta komšiji ispod. U tom slučaju treba izabrati onaj parket koji ima dobru izolaciju. I ovim kriterijumom se treba voditi kada birate parket za ceo stan, a ne samo za dečiju sobu. O izolaciji od buke treba voditi računa ukoliko živite sa decom ili ih planirate.

Međutim, u svim drugim slučajevima ovaj momenat i nije toliko važan, tako da možete obratiti pažnju na neke druge stvari. Uglavnom, u dečijoj sobi je obavezno da imate parket sa odličnom izolacijom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *