Selidbe Miladinovic

Tokom rada poslednjih 7 godina uspešno smo obaviti skoro 30.000 zahteva za selidbe i razne transporte. Ono što smo shvatili je da dosta naših klijenata ne zna kako osmisliti budžet za selidbu. Zato smo rešili da napišemo ovaj članak i pripremimo vas za našu saradnju.

Saradnje sa porodicama i pojedincima koji se pre selidbe raspitaju i informišu dosta su jednostavnije kako za nas, tako i za same klijente. Ceo proces brže isplaniramo i odradimo, samim tim nama olakšavate posao a mi vama manje naplatimo. Svi su na dobitku.

Pročitajte tekst do kraja i saznajte kako sa nama možete doći do najpovoljnije selidbe u Beogradu i kako da napravite spisak troškova.

Pre svega napraviti plan i spisak troškova

Nijedna selidba nije jednostavna, to je proces koji uključuje različite poslove i od koga zavisi stanje svih predmeta i nameštaja koje ste do sada kupili. Uvek savetujemo da se pre same akcije napravi detaljan plan koji uključuje i rezervne opcije.

Za početak napravite plan. Napišite šta vam je potrebno od materijala kako bi krenuli sa pakovanjem. To mogu biti kartonske kutije, selotejp trake, streč ili pucketava folija, torbe. Procenite koliko dana vam je potrebno da se spakujete, demontirate nameštaj i spremite sve za transport. Razmislite da li vam je potrebna pomoć za pakovanje ili samo za prenos paketa do vozila. 

Isplanirajte obroke za svoju porodicu ali i za ljude koji vam pomažu, jer će kuhinja biti spakovana pa morate poručiti hranu. Ako živite u zgradi koja nema lift, možda je lift trenutno pokvaren, otežan prilaz ulazu u zgradu ili neka druga otežavajuća okolnost morate imati plan kako ga prevazići. 

Isplanirajte dan transporta, kada će stići vozilo, koliko vremena je potrebno za utovar i transport do nove lokacije. Da li ćete odmah raspakovati jedan deo stvari ili ćete ostaviti za naredne dane.

Sve su to važne stavke u planiranju koje je neophodno proći, analizirati i smisliti rezervni plan ako nešto krene po zlu. A kasnije napišite sve troškove i vidite da li je ukupan trošak u rangu sa vašim budžetom.

Koji faktori najviše utiču na cenu selidbe?

U praksi se pokazalo da je najbolje napraviti listu sa svim mogućim troškovima kako bi videli koja je najviša cena selidbe. Proći ćemo kroz sve troškove koji su sastavni deo selidbe u Beogradu.

Počećemo od onih najskupljih. Na cenu selidbe najviše utiče cena transporta i radnici za selidbe. Cena transporta zavisi od vrste vozila, da li je u pitanju kamion ili kombi, kao i od pređene distance. 

Selidbe čovek nosi ormar

Dnevnice radnika za selidbe zavise od paketa usluga koje se od njih zahtevaju, ali i od broja radnika. Radnici mogu obaviti nekoliko poslova umesto vas. To je pakovanje, prenos paketa, demontaža i montaža nameštaja, čišćenje prostorija, itd.

Ako ne pronađete besplatno moraćete da kupite kutije za pakovanje, ako i drugi materijal (selotejp trake i streč foliju). Kada imate višak stvari i nameštaja koji ne želite da ubacite u nov dom, tu su prostorije za skladištenje.

Na koji način možete smanjiti troškove

Nikada ne treba birati najjeftiniju opciju jer uglavnom nije kvalitetna i to može prouzrokovati velike gubitke. Najpovoljnija selidba ne znači i najjeftinija. Najpovoljnija opcija je ona koja najbolje usluge nudi za najmanje novca od konkurencije.

Jedini ispravan način da smanjite troškove je da određene poslove odradite sami uz pomoć prijatelja i da sarađujete sa iskusnom agencijom koja će svojom veštinom smanjiti cenu. To mogu uraditi tako što će pametnim slaganjem u tovarni prostor spakovati sve stvari, pa ne morate dolaziti više puta. Jako je važno iskustvo radnika kako se tokom transporta ne bi nešto slomilo i povećalo troškove.

Na našem blogu imate dosta koristnih saveta uz pomoć kojih sami možete odraditi neke osnovne poslove, a nama prepustite one najzahtevnije.

Nemojte zaboraviti i dodatne troškove

Najveća greška prilikom pravljenja plana i spiska troškova je što se upisuju samo glavni troškovi. Ako ti troškovi popunjavaju vaš budžet za selidbu, kada dođu oni koje ste zaboravili možete sebi napraviti problem.

Dodatni trošak koji gotovo niko ne računa je hrana i piće. Tokom tih par dana pakovanja i transporta nećete imati vremena i uslova za spremanje, uglavnom se poručuje i jede u fast food-u. Na dan transporta red je počastiti one koji vam pomažu u svemu, tako da i to piće i klopa koju kupite spadaju u trošak selidbe.

Nekada nećete ni biti svesni da sav nameštaj sa prve lokacije neće stati u novom stanu ili kući, šta uraditi sa njim? Imate opciju da ga poklonite, postavite u nekoj drugoj nekretnini koju posedujete, prodate ili sačekate i razmislite još malo. Ali dok ne pronađete kupca ili nađete bolje rešenje možete ostaviti u skladištu za nameštaj. To je još jedan trošak koji možda niste planirali, a može poremetiti budžet.

I jedan savet za kraj. Kada planirate selidbu u dogovoru sa agencijom, dajte što preciznije informacije o količini paketa i uslovima za rad. Od tih podataka zavisi cena selidbe. Ako date pogrešne informacije može doći do korekcije prvobitne cene ako je posao veći nego što je planiran. To je još jedan skriveni trošak.

Kako vam agencija može olakšati selidbu?

Verujte nam, od agencije zavisi da li ćete selidbu proći bez opterećenja ili ćete je proživeti jako stresno. Zato pažljivo birajte kome pružate poverenje i sve ono što ste stekli godinama.

Ako prepustite radnicima za selidbe da spakuju sve važne i osetljive predmete, drastično se smanjuje mogućnost oštećenja. Iskustvo u pakovanju i zaštititi tih predmeta je jako važno, a sigurni smo da vam ne bi bilo lako da se nešto polomi. Takođe, slaganje paketa u kombiju je od izuzetne važnosti. Najveći procenat oštećenja dešava se tokom transporta.

Kada ljudi znaju svoj posao, to teče glatko. Dovoljan je stres zbog same situacije da menjate lokaciju, neće vam prijati da transport traje čitav dan. Radnici koji su ovaj posao uraditi veliki broj puta, znaju kako da organizuju posao i da ga završe bezbedno u što kraćem roku.

A uz pametno slaganje paketa može stati više nego što ste očekivali. Ne morate onda plaćati više kamion, ako sve lepo može da se spakuje i u kombi.

Da li vas zanima konkretna cena za usluge u vašem slučaju?

Ne postoji konkretna cena za selidbu, svaka je drugačija, a kao što ste naučili u ovom tekstu, na cenu utiče dosta faktora. Jedini način da saznate cenu je da nas kontaktirate mi smo selidbe Miladinović, date nam sve informacije i dobićete konkretnu cenu.

Možete nas kontaktirati putem mejla ili telefonom 063 877 4880, kako vama više odgovara. Nakon prikupljenih podataka i analize poslaćemo vam cenovnik za sve usluge. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *