Čuvanje bebe nije jednostavno. Ko god kaže drugačije, onda se u nekoj meri najverovatnije stidi da kaže da svakodnevnica sa bebom ume da bude naporna i da nije uvek sve sjajno. Pa samo neprospavane noći koliko umore i stvore pritisak, a ne sve ono što ide uz život sa bebom.

Zato slobodno to recite, jer svi roditelji se jednostavno susreću sa istim tempom života, sa istim, odnsono sličnim promenama u načinu života i u načinu funkcionisanja. Zbog toga jeste uvek potrebno govoriti o svemu onome šta čini da svi ti meseci s bebom budu dosta lagodniji i manje naporni. A ima mnogo čega što vam može pomoći.

Roditelji koji su bili za to da se isprobaju   za bebe odlično znaju kakvu su pomoć u momentu dobili i koliko sve postaje jednostavnije. Šetnje, odlazak do prodavnice, najjednostavniji kućni poslovi, pa čak i vežbanje, uz kengur za bebu postaju aktivnosti koje nije teško uraditi i koje više ne predstavljaju nameru kojoj je potrebna ozbiljna organizacija. 

Kenguri za bebe čine roditelje mobilnim, u potpunosti, dok bebe udobno uživaju u naručju svojih roditelja. Moguće je vežbati, šetati, nositi kese sa sobom, a pored svega toga, ne postoji problematika prolaženja kolicima uskim ulicama, između automobila, pakovanja kolica u gepek automobila, vađenje i rasklapanje i tako dalje. Sve u svemu, kenguri za bebe su stvar koja olakšava život svima i ulepšava svaki dan. Problem može da nastane u početku, jer je potrebno i bebi vremena da se navikne na nosiljku, ali evo nekoliko saveta uz koje ćete uspeti da privolite svoje dete na boravak u kegnur nosiljci. 

Koju nosiljku odabrati?

Osnovna stvar jeste da kenguri za bebe prate bebin uzrast, kilažu i da omogućavaju njen neometan rast i razvoj. Ukoliko dete plače i buni se dok je u kenguru, moguće je u stvari da je to zbog činjenice da ne postoji udobnost. Zato je važno da prilikom odabira i kupovine obratite pažnju da nosiljka bude ergonomska. To znači da će detetu biti omogućen položaj sedenja takozvani „žablji položaj“, koji sa sobom donosi potrebnu udobnost, a ujedno ne omogućava da noge jednostavno vise iz nosiljke, već da imaju potporu. U takvom položaju i takvi kenguri za bebe uvek odgovaraju za boravak i sedenje u njima, bilo da je to 20 minuta ili nekoliko sati šetnje. 

Nema odustajanja!

Čest problem roditelja, posebno novopečenih, jeste brzo odustajanje. Već na prvu pojavu bebinih suza i negodovanja, prestaje se sa određenom namerom. Ali, setite se, da bebe često odbijaju i sirupe kada se razbole, ali su oni tu da pomognu, pa se ne odustaje od njegovog davanja. Isto je i sa novim  stvarima. Kengur za bebe može pri prvom ili drugom pokušaju nošenja da stvori nelagodu i odbijanje, što se često dogodi i sa kolicima, ali ne smete odustati.

Najpre lepo namestite kengur nosiljku na sebe, podesite sve kako je potrebno, pa odredite kako vam je najlakše i najlepše da stavite svoje dete u kengur nosiljku. Vodite računa o tome da ta prva nošenja budu kratka, isprobavajte ih kada ste kod kuće, pronađite položaj u kojem beba ne negoduje toliko, kako je vama najzgodnije da je nosite. Nikako nemojte u okviru prvih korišćenja da traje dugo, već u samom domu, kratkoj šetnji do prodavnice, trafike… Tako ćete u stvari ostvariti potreban prvi kontakt i, može se reći, upoznavanje. Već nakon drugog, trećeg puta, možete korišćenje da produžite na nešto duži vremenski period, a onda ćete iz dana u dan uvideti koje su sve prednosti koje kenguri za bebe pružaju. 

Kada je najbolje isprobati kengur nosiljku?

Veoma je važno i da isprobate da koristite kengur nosiljku u pravom trenutku. Nemojte nositi u kenguru kada je dete gladno, kada je potrebno da se već pelena promeni ili kada uopšteno pokazuje znakove neraspoloženja. Uradite to kada je raspoloženo, sito, presvučeno ili pred spavanje, jer vrlo lako može da se dogodi da će bebi uspavanka upravo u tom položaju najviše i prijati, pa će se dugi periodi uspavljivanja konačno zaboraviti. 

Pravilno nošenje kengur nosiljke je ključno

Kenguri za bebe su odlični kada ih koristite pravilno. Veoma je važno da kaiševi ne budu stegnuti previše, niti olabavljeno. Ako su stegnuti, beba će se osećati loše u nosiljci, ako su olabavljeni onda će se iskretati, što joj nikako neće odgovarati. Uz sve to, kada nepravilno koristite kengur nosiljku onda su i za vas zagarantovani bolovi u leđima. Zato je bitno da sve podesite prema uputstvima, uvek možete savet i pomoć potražiti već u rednji u kojoj kupujete nosiljku, te ćete tada uvideti koliko olakšava nošenje bebe i funkcionisanje u bilo kom momentu. 

Kenguri su odlični, jer će vam pružiti veću mobilnost, a bebi će pružiti lep i čest kontakt s roditeljima, pa eto dovoljno razloga da ih isprobate. 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *