Slobodan dan? Nekad se čini da je ovo onaj dan koji svako od nas posmatra kao mali, lični praznik koji nam služi da svakodnevni život, svakodnevne obaveze i zadatke, stavimo na pauzu dok novo jutro ne osvane. Ali, često se dogodi da i taj dan iskoristite za neke druge obaveze i radne planove, te se ne osetite toliko slobodno, zar ne?

Međutim, to i nije toliko ispravno, jer bi trebalo tokom tog jednog slobodnog dana da se opustite, relaksirate, odmorite i posvetite samo i isključivo sebi i onome što vam prija, zbog čega i treba da usvojite neke od ovih saveta koji će vam pomoći u tome.

Započnite dan uz dobro raspoloženje

A kako drugačije da započnete slobodan dan, nego dobro i lepo raspoloženi, za šta vam je u stvari potrebno da budete naspavani. To znači da je potrebno da se probudite bez ikakvog alarma, budilnika, ili naručenog buđenja od strane ukućana. Slobodno se malo izležavajte, a onda prođite kroz svoje redovne jutarnje rituale umivanja i nege, te nakon toga, dok ste još u pidžami i bade mantilu ispijte kafu ili čaj, te bilo šta drugo sa čim volite da započnete dan. Uvek vodite računa da bar tokom tog dana ne bude tenzije i žurbe, već sve uradite natenane, kako biste osetili mir i spokoj, što i donosi najveći odmor za svakoga od nas.

Isplanirajte spa ili bazen

Bez obzira na to koje je doba godine, da li je napolju  temperatura u visokom plusu ili minusu, isplanirajte svoj dnevni odmor van doma, u nekom spa centru ili na nekom od obližnjih bazena. Sami, sa partnerom ili prijateljima, idite tamo kako biste se sasvim opustili, idite na neku masažu tela koja će vas u svemu tome najbolje opsutiti, ali i učiniti da budete zdraviji i pokretniji, a za sve to će vam vaše telo biti zahvalno u velikoj meri, što ćete osetiti već narednog, radnog dana kada će vam biti lakše da obavljate sve obaveze i zadatke koje imate.

Dostava hrane

Pa nećete valjda ovaj jedan dan potrošiti za šporetom u kuhinji? Ono šta vam je potrebno jeste dostava hrane. Na nekom flajeru, internetu ili nešto što već znate da je dobro, provereno, poručite, te umesto da vreme gubite uz šerpe i seckanje svih sastojaka, neka sushi dostava Vračar bude vaš izbor i ujedno ono što će tokom slobodnog dana doprineti da budete nasmejaniji i odmorniji. Dostava hrana je vaša čarobna vila, budući da je tako sigurno da vam ručak neće zagoreti, da će sve biti onako kako treba da bude, u količini koju želite, te nema faktora iznenađenja koji bi nešto mogli da pokvare.

Odgledajte film po preporuci

Kraj ovakvog dana rezervišite za gledanje filma koji već duže želite da gledate, a koji vam mnogi preporučuju. Pripremite neke kokice, grickalice, ili jednostavno, lepo, ukusno i kvalitetno vino, ušuškajte se u svoj krevet, baš onako filmski, pogasite svetla i priredite sebi zapravo jedan filmski, slobodan dan koji ćete dugo pamtiti baš po tom osećaju relaksiranosti i odmora koji vam je sigurno bio preko potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *