Arhitetka časopis

Od 31. oktobra do 02. novembra, u prostoru Impact Hub u Makedonskoj ulici u Beogradu, realizovan je B2B događaj koji je okupio predstavnike renomiranih kompanija u cilju prezentovanja novih rešenja, proizvoda i usluga. Nakon četiri plodonosna B2B (Business to business) događaja, časopisi „Arhitekta”, „Inženjer”, „Materijali” i „Koncept” uspešno nastavljaju u istom duhu te su još jednom međusobno povezali stručnjake iz različitih sfera građevinarstva na jednom mestu kako bi razmenili svoja znanja i iskustva.

Medijski partner susreta je „Daibau Srbija”, deo globalne Daibau grupacije čija digitalna platforma povezuje pojedince, kompanije i institucije sa građevinskim firmama.

Tokom trodnevnog eventa posetioce su sa svojim inovativnim materijalima, proizvodima i rešenjima upoznale 10 kompanija. Događaj je svečano otvorio organizator i osnivač časopisa „Arhitekta”  Vuk Dimitrijević pozdravivši sve prisutne, nakon čega su predstavnici kompanija dobili reč.

Događaj su 31. oktobra otvorili stručnjaci iz kompanija „IGM Mladost”, „Hupro systems”, „Alternativa 1997” i „Tuplex” koji su predstavili svoje proizvode i inovativna rešenja sa akcentom na energetsku efikasnost.

Nenad Stanković, regionalni menadžer za Beograd i Zapadnu Srbiju u kompaniji „IGM Mladost”, koja se smatra sinonimom za kvalitetne crepove i blokove za zidanje i međuspratne konstrukcije, upoznao je sve prisutne sa prednostima zidanja energetskim blokovima.

„Korišćenjem energetskih blokova imamo uštedu oko 70 posto u grejanju i hlađenju prostorija, ređe se koriste sami rashladni sistemi, samim tim i manje troši energija. Rashladni sistemi su inače skuplji nego što je grejanje. Sam blok je prirodan, paropropusan, što utiče na to da ne dolazi do pojave kondenzata i naravno zbog svoje masivnosti i težine utiče na zvučnost te daje bolji kvalitet života u takvim objektima.

Tu je i odlična zaptivenost pošto je sistem pero – žleb, znači postoji ta mehanička veza između dva bloka i naravno nema toplotnih mostova. Sam sistem je dugotrajan i postojan”, rekao je Stanković i dodao da je benefit ovog materijala takođe brza i jednostavna ugradnja kao i vatrootpornost jer se peče na temperaturama od preko 1000 stepeni.

„Hupro systems” je kompanija sa sedištem u gradu Žilina, Slovačka, koja od 1985. godine primenjuje jedinstvenu tehnologiju proizvodnje samonosećih čeličnih lučnih konstrukcija. Ova tehnologija omogućava pokrivanje prostora širine od 9 m do 50 m bez dodatne potporne konstrukcije. Tokom 37 godina svog postojanja realizovali su više od 3000 projekata širom sveta. Zastupništvo za Srbiju nalazi se u Sremskoj Mitrovici.

„Alternativa 1997” je u ovom delu delu Starog kontinenta jedan od najvećih proizvođača termoizolacionih panela, krovnih i fasadnih limova, metalnih elemenata za krov i fasadu, kao i prateće građevinske galanterije. Ova kompanija, osnovana u Sarajevu 1997. godine, kao lider na tržištu u domenu termoizolacionih panela i profilisanih limova, uspostavila je visoke tržišne standarde u korišćenju sirovina i opreme na kojoj se vrši proizvodnja.

daibau-magazin-b2b.jpg

Kompanija „Tuplex” lider je u distribuciji plastičnih materijala, pleksiglas, leksan, alubond i foreks ploča. Nastala je u Poljskoj, a danas svoja predstavništva ima u 8 zemalja: Rusiji, Češkoj Republici, Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Srbiji i Hrvatskoj. Ova kompanija koristi znanja i iskustva stečena tokom dvadesetogodišnjeg rada i kooperacije sa vodećim svetskim kompanijama hemijske industrije u cilju uspešnog zadovoljenja potreba kupaca.

beograd-arhitekta-daibau-b2b.jpg

Drugi dan predstavile su se kompanije: „Pinoles” i „MEGA Lux” .

Osnovna delatnost kompanije „Pinoles”, osnovane 1998. godine, jeste distribucija materijala za industriju nameštaja i završnih materijala u građevinarstvu. Njihov asortiman čine: oplemenjena iverica, radne ploče, abs trake, furnirane ploče, furnirske trake, OSB, visoki sjaj, akril, diht lajsne, hdf, mdf, lepak, laminat, saćaste ploče, laminatni podovi, sirova iverica, ekstrudirana iverica, kompakt ploče, kameni furnir, šper ploče, vlagootporne i vatrootporne ploče…

„MEGA Lux” nalazi se u Staroj Pazovi i posluje već tri decenije. U svetu zavesa snažan je i prepoznatljiv brend. „MEGA Lux” pruža kompletno rešenje, moderno, sofisticirano i potpuno prilagođeno svim zahtevima i ukusu kupaca. Nude veliki izbor zavesa i draperija, lagerskih tapeta, kao i zebra i rolo zavesa koji se proizvode po želji i merama kupca. Sarađujuju sa renomiranim svetskim proizvođačima i dizajnerima, a svojim klijentima nude proizvode koji prate najnovije svetske trendove, kao i usluge dizajnera i montera.

Treći, poslednji dan eventa reč su imale kompanije: „TIS d.o.o.” Ivanjica, „Somfy”, „TeamCAD”, „ Mega Concept”. 

„TIS d.o.o.” jedna je od najreferentnijih firmi u oblasti materijala za pločasti nameštaj. Osnovana je 1993. godine sa sedištem u Ivanjici, a osnovna delatnost tada je bila proizvodnja i promet rezane građe. U svom daljem razvoju firma, pored trgovine širokom paletom repromaterijala za proizvodnju nameštaja, svoju delatnost širi i kroz pružanje usluga ali i kroz proizvodnju poluproizvoda i gotovog nameštaja.

„Somfy” je vodeća međunarodna kompanija za projektovanje, razvoj i proizvodnju elektromotora, upravljačke elektronike i senzora za tende, roletne, unutrašnje venecijanere, kapije i garažna vrata. Kompanija je osnovana početkom 1960-tih godina u malom gradiću Cluses u podnožju planine Mont Blanc u Francuskoj. Mali porodični posao izrade precizno mehaničke opreme je do danas izrastao u svetski priznatog vodećeg proizvođača.

„TeamCAD” je kompanija koja se bavi CAD/BIM konsaltingom, treningom i implementacijom softverskih rešenja. Od 2005. godine vodeći je Autodesk partner u Srbiji sa više od 1.200 kompanija – klijenata u svojoj referenc listi. Pored prodaje softvera, specijalnost firme je implementacija najnovijih Autodesk CAD, BIM, GIS, CAM i dokument menadžment tehnoloških rešenja, kroz permanentnu edukaciju i konsalting.

„Mega Concept” već dugi niz godina predstavlja vodeću kompaniju na polju opremanja enterijera. Pored sopstvene proizvodnje, uvoza i distribucije proizvoda, kompanija „Mega Concept”  pruža usluge opremanja stanova, kuća, poslovnih prostora, javnih objekata i hotela – po sistemu „ključ u ruke”. Ekskluzivni je uvoznik tapeta nemačkog proizvođača „AS Creation”, zavesa i drapera britanskog proizvođača „Prestigious textiles”, holandskog proizvođača „House of Happines” i mnogih drugih.

Na kraju svakog dana eventa, posetioci su imali priliku da zajedno sa predavačima razmene lične stavove i postave pitanja, te rezimiraju sve izrečeno.

Kako bi bili u toku sa inovativnim materijalima, proizvodima i rešenjima u građevinarstvu,  u periodu od 13. do 15. decembra posetioce očekuje još jedan event na dobro poznatoj adresi – Makedonska ulica br. 21, Impact Hub.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *