Zablude su da muškarce najviše privlače dubok i veliki dekolte i zategnuta stražnjica. Lepo i negovano lice prikovaće muške poglede za vas. Svi želimo da što duže zadržimo mladalački izgled, ali godine ostavljaju trag; svi želimo pune i senzualne usne, ali priroda nije svakoj od nas bila podjednako naklonjena u tom pogledu. Estetska hirurgija nudi rešenja u ovom pogledu i, ukoliko se sa njom ne preteruje, može da bude dobar saveznik u borbi za lepotu.

Estetska hirurgija na licu može se čak smatrati posebnim delom plastične hirurgije i sve više uzima primat kad su u pitanju najčešće esteske operacije. Osim što se putem estetske hirurgije lice može učiniti lepšim, simetričnijim i mlađim, ona pomaže i kod uklanjanja različitih deformiteta i nepravilnosti.

Najčešće estetske operacije na licu su korekcija nosa, povećanje usana i face lifting

Korekcija nosa

Osim što je jedna od najčešćih, ovo je i jedna od najzahtevnijih estetskih operacija, jer se, kako se kaže, sprovodi „na slepo“, pošto nema spoljnih rezova. Pacijenti zahtevaju promenu i veličine i oblika nosa, ali nikada se sa sigurnošću ne može precizirati kakav će biti krajnji rezultat. Grbav, preširok, baburast nos, asimetričan vrh stvaraju komplekse, pa su to najčešći razlozi zbog kojih se neko upušta u hiruršku korekciju. Pored toga, na hirurški zahvat se odlučuju i osobe koje imaju poremećaj disanja ili devijaciju nosne pregrade.

Operacija nosa se uglavnom radi u totalnoj anesteziji, mada može i u lokalnoj uz sedaciju, a sam postoperativni tok podrazumeva nošenje tampona i kompresivne maske obično 7 dana. Za to vreme pacijent mora da diše isključivo preko usta.

Povećanje usana

Pune usne su nešto što može biti najlepši ukras na vašem licu i nose sa sobom dozu senzualnosti i privlačnosti. Koja žena ne bi poželela da ima usne kao Anđelina Džoli?! Korekcija tj. povećanje usana je postala jedna od najčešćih estetskih operacija poslednjih godina, jer je san svake žene da ima lepe usne. Ova operacija nije previše skupa kada se uzmu u obzir cene ostalih estetskih zahvata, sprovodi se pod lokalnom anestezijom, otoci spadaju posle nekoliko dana, a konce možete skinuti već posle 3-4 dana.

Najbitnije pri ovoj interveniciji je da lice zadrži prirodan izgled i da se korekcija ne primećuje na prvi pogled.

Svedoci smo da žene često umesto da ulepšaju sebe ovim putem, zapravo samo iskarikiraju svoje lice.

Face lifting

Znake starenja vrlo efikasno možete otkloniti uz pomoć face liftinga. Savetuje se damama koje nisu zadovoljne rezultatima koje su postigle dugogodišnjom upotrebom antiage krema, različitih prirordnih preparata za negu kože, kao ni tretmanima u kozmetičkim salonima. Kaže se da koža sve pamti, a pogotovo koža lica,  i to je naročito vidljivo nakon 35. godine, kada će postati očigledno i kako i koliko ste se negovale u mladosti. Face lifting se ipak ne preporučuje pre 40. ili čak 45. godine. Ovaj posttupak podrazumeva podizanje i zatezanje kako mišića, tako i kože lica i vrata i uz pomoć njega možete izgledati i do 10 godina mlađe.

Face lifting se često kombinuje i sa drugim intervencijama, kao što su botoks ili popunjavanje bora hijaluronom. Sama operacija sprovdi se uglavnom u lokalnoj anesteziji sa analgosedacijom, mada se može sprovesti i pod opštom anestezijom. Uglavnom se istog ili najkasnije sledećeg dana ide kući, mogu se javiti otok i modrice koje brzo spadaju, a svim uobičajenim aktivnostima vraćate se već nakon 2 do 6 nedelja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *