Mađarska prestonica česta je destinacija koju stanovnici Srbije posećuju. Njena beskrajna lepota, široka turistička ponuda i relativna blizina samo su neki od razloga njene velike popularnosti među našim turistima. Ukoliko ste i sami poželeli da posetite ovaj prelepi grad na Dunavu te tražite najbolji način da do njega stignete, možda je ovaj tekst baš za Vas.

Do nedavno smo glavni grad Mađarske posećivali vozom, po izuzetno povoljnim cenama. Međutim, u poslednje vreme sve češće se odlučujemo za rezervaciju kombi prevoza do Budimpešte. Zbog čega je to tako, odnosno koje su prednosti kombi prevoza do Budimpešte u odnosu na putovanje železnicom.

Kombi prevoz do Budimpešte garantuje kraće putovanje

Svi oni koji su već nekada putovali vozom do mađarske prestonice znaju koliko ovo devetočasovno putovanje može biti iscrpljujuće. Sa druge strane, kombi prevozom kao alternativnim načinom prevoza do Budimpešte stiže se za samo pet sati, ukoliko na granici sa Mađarskom nema većih zastoja. Dakle, jedna od velikih prednosti ovakvog načina putovanja u odnosu na putovanje vozom jeste manji broj časova provedenih u vožnji. Imajte to na umu, posebno ukoliko ovaj grad posećujete preko vikenda.

Putovanje kombijem do mađarske prestonice je i  sigurnije

Sigurno ste slušali priče o tome kako se po vozovima dosta krade, posebno kada se putuje na dalje destinacije. Te priče su istinite, a kada je reč o krađama po vozovima, liniju Beograd – Budimpešta prati upravo takva reputacija. S obzirom na činjenicu da kada posećujemo dalje destinacije obično pri sebi imamo više novca nego inače, te da nam je taj novac i više nego potreban kada odlazimo u drugu državu, nije baš prijatno devet sati provesti nespavajući i u strahu od pljačke.

Za razliku od putovanja vozom, to nije tako kada su u pitanju kombi prevozi do Budimpešte. Ne samo da se kombijem vozite mnogo kraće, već se u toku te vožnje ne morate plašiti da će neko posegnuti za Vašim novčanikom. A ukoliko spadate među one ljude koji su u stanju da prespavaju čitav put, ovo je možda idealan način prevoza za Vas.

Za razliku od vozova, kombi prevoznici birnu o čistoći svojih vozila

Nažalost, jedna od stvari po kojima su vozovi generalno poznati jeste i nešto niži nivo čistoće njihove unutrašnjosti. Bilo da naše putovanje traje dva ili dvanaest sati, nakon napuštanja vagona (a vrlo često i pre tog momenta) osećamo se nekako prljavo. Već odavno smo po vozovima počeli izbegavati direktan dodir naše kože i starih, umazanih i prašnjavih sedišta.

Za razliku od naše železnice, privatni kombi prevoznici brinu o čistoći i udobnosti svojih vozila i trude se da obezbede svojim mušterijama što ugodnije putovanje.

Kada je u pitanju cena kombi prevoza do i iz Budimpešte imajte na umu da je ona nešto viša nego cena povratne vozne karte do glavnog grada Mađarske. U zavisnosti od toga koliko novca možete ili želite da izdvojite za jedno ovakvo putovanje, premerite sve prednosti i mane ova dva prevozna sredstava i potom donesite odluku.

One Reply to “Zašto je bolje putovati kombi prevozom do Budimpešte nego vozom?”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *