Gotovo u svim posebnim i važnim prilikama žene očekuju poklon. Logično. Međutim, to ne bi bio toliki problem da u svakom trenutku znate šta ćete pokloniti često zahtevnim ženama koje neće oduševiti baš svaki izbor koji naprave muškarci. Poenta je – žene je teško zadovoljiti, odnosno, teško je odabrati savršeni poklon za njih. Ipak, ovo ne mora da bude nužno pravilo bez izuzetaka jer ipak postoji nešto oko čega će se većina žena složiti da je savršeno pokloniti, koja god prilika da je u pitanju…

Nakit

Tako je, pogodili ste, u pitanju je nakit! Nema žene koja se neće oduševiti kutijicom u kojoj je čeka par minđuša, ogrlica, narukvica ili, najbolje, onaj prsten (verenički, naravno)! Osmeh i oduševljenje su zagarantovani tako da – zlatare vas čekaju!

Naravno, svaka zlatara nudi veliki izbor nakita od najrazličitijih materijala i najrazličitijih modela ali ne dajte da vas to obeshrabri – nije sve tako skupo i naravno da možete pronaći odlične modele nakita koji vas neće koštati čitavo bogatstvo. Važno je da istražite koje su to zlatare jeftinije u vašem okruženju, ali i razmislite o tome šta je ono što želite da poklonite svojoj dragoj.

Od čega zavisi cena nakita

Možete da odaberete jeftinije zlatare, ali ipak je važnije da znate kakve modele nakita treba da tražite. U zavisnosti od toga od čega je izrađen, nakitu se meri gramaža, a zatim određuje cena. Srebro je svakako najjeftinije dok žuto i belo zlato imaju nešto „jaču“ cenu. Takođe, bitno je naglasiti da cena nakita zavisi i od ostalih materijala koji su uključeni u izradu određenog komada, kao što su cirkoni ili drago kamenje koji definitivno uvećavaju vrednost odabranog komada nakita.

Koji komad onda odabrati

Odgovor na ovo pitanje će verovatno najppre zavisiti od „dubine“ vašeg džepa. Opet, važna je i prilika. Na primer, ako kupujete verenički prsten ili burme, teško je da ovde možete uštedeti. Ipak je ovo prstenje koje kupujete jednom u životu. Ako pak kupujete nakit za bilo koju drugu priliku poput godišnjice ili rođendana, možete da pazite na cenu i odaberete jednostavniji model koji nije toliko „okićen“ i težak, kako doslovno, tako i finansijski. Dakle, sve zavisi od prilike, ali i vašeg, odnosno njenog ukusa.

Zašto žene vole da dobiju nakit

Pa, na ovo pitanje nije lako odgovoriti. Prosto je tako. Čak i da imate kraj sebe osobu koja je sve samo ne materijalista, i ona će se oduševiti ovim poklonom jer ipak postoji nešto šarmantno, romantično, pa čak i tradicionalno (ali na onaj doar način) u poklanjaju nakita. Nakit kao poklon je i te kako dobar znak pažnje, nekako svečan i obavezujuć, a to je ono što će vaša draga ženska osoba sigurno ceniti, naročito kada je iznenadite na ovaj način.

Koji nakit je za koju priliku

Poklonite minđuše kada ste na početku veze, kada birate poklon za rođendan, na primer. Poklonite narukvicu, kada ste već neko vreme zajedno i krećete se u ozbiljnom pravcu. Ogrlice su već za neke ozbiljnije prilike, veze i godišnjice, dok je prsten nekako najviše obavezujući pa se čuva upravo za one prilike kada se postavlja čuveno pitanje i, naravno, očekuje potvrdan odgovor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *