Putovanje je nešto što je za mnoge glavna strast kada je zadovoljstvo u pitanju. Svaki grad/država je priča za sebe pa se posetioci nakon kraja aranžmana vrate kući sa pregršt utisaka koji im ostanu urezani u sećanju tokom celog života. 

Ako je verovati turističkim agencijama, pojedine evropske gradove bi trebalo svako ko je u mogućnosti da poseti i to iz više razloga. Predstavljamo vam top tri koja nikako ne biste smeli da propustite. 

Znamenitosti Pariza nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Za nekoga ubedljivo najlepši evropski grad stavlja Pariz na sam vrh liste gradova koji bi svako ko želi da se vrati sa putovanja pun utisaka trebalo da ga barem jednom u životu poseti. Grad svetlosti, čuven po romantici i poznatim šansonama koje su mu mnogi poznati kompozitori posvetili, predstavlja centar kulturnog i političkog života Francuske koji iz godine u godinu sve više turista poseti. Znamenitosti Pariza u kombinaciji sa unikatnom i originalnom kulturom svrstavaju ovu evropsku metropolu u red najpoželjnijih gradova širom sveta. 

Čuvena Ajfelova kula koja predstavlja glavnu atrakciju Pariza je mesto koje nikako ne biste smeli da propustite da obiđete. Tu su i poznati muzej Luvr, katedrala Notr Dam i Trijumfalna kapija – neizostavne znamenitosti ovog zaista čudesnog i živopisnog grada smeštenog na samoj obali Sene. 

Prag – grad mostova i autentičnosti

Ukoliko tragate za posetom grada koji je sa jedne strane urban, sa mnoštvo pabova u kojima je dobar provod zagarantovan, a sa druge strane ima vekovima bogatu istoriju onda je Prag pravo mesto za vas. 

U Hradčanima, starom delu grada obavezno treba posetiti zaista nestvarnu katedralu Svetog Vida koja potiče još iz XIV veka i spada u red najmonumentalnijih katedrala centralne Evrope. U njoj možete videti fascinantne vitraže, freske kao i kraljevsku kriptu.  

Jedna od najpoznatijih atrakcija je tzv. astronomski sat na Starogradskom trgu oko kojeg je svakodnevno okupljena grupa turista kako bi napravili najbolju fotografiju. Na čuvenom Karlovom mestu možete zamisliti želju koja će se ako je verovati meštanima veoma brzo ostvariti. 

Beč – svetska prestonica klasične muzike

Beč pripada grupi evropskih metropola koji ćete najbolje upoznati šetnjom sa lokalnim vodičem, naročito centar grada koji je svakodnevno okružen znatiželjnim pogledima od strane turista širom sveta. Tu su pre svega stare očuvane zgrade, mnogi muzeji kao i čuvena Opera house kuća izgrađena u renesansnom stilu u kojoj se traži karta više naročito u periodu održavanja festivala klasične muzike. Simbol za mnoge Mocartovog grada je katedrala Svetog Stefana koja pruža jedinstven pogled na ceo grad ako odlučite da se popenjete na sam vrh kule. 

Za ljubitelje šopinga tu je čuvena Maria Hilfer Strasse ulica kao i tržni centar Pandorf koji naši državljani redovno posećuju naročito u periodu aktuelnih sniženja. 

Beč nikako ne biste trebali da napustite a da prethodno ne probate saher tortu u nekom od lokalnih kafića na  Stephensplatz –u, centralnom gradskom trgu sa ulicama koje vode do radnji poznatih svetskih marki koje prodaju markiranu garderobu. 

Ukoliko planirate da se ovog proleća častite nekim interesantnim putovanjem, jedan od ova tri mogu biti savršen izbor. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.