Tvrdjava Golubac

Pandemija Korona virusa koja je potresla čitav svet brzinom svetlosti uslovila je da manje putujemo van granica svoje zemlje. Upravo zbog toga, turizam u Srbiji doživeo je svoj neobični procvat i sada je pravo vreme da se prepustimo otkrivanju svih lepota i skrivenih blagodeti naše zemlje, a srećom, Srbija ih zaista ima mnoštvo.

Ukoliko se pitate šta obići u Srbiji, ne brinite se, spremili smo za vas pregršt zanimljivih predloga.

Tvrđave Srbije

Drevna srednjovekovna utvrđenja predstavljaju neme svedoke nekadašnje Srbije koja je prolazila kroz mnoga ratovanja i previranja. Tvrđave Srbije čuvaju našu bogatu tradiciju i kulturnu baštinu od zaborava.

Iako su danas nekadašnja velepna zdanja postala ruševine, mnoge tvrđave su uspešno odolele vremenu i danas predstavljaju značajne simbole srednjovekovne Srbije i popularne turističke lokalitete. Izdvojili smo za vas najlepše tvrđave Srbije koje su zaista vredne vaše posete i vremena.

 • Kalemegdanska tvrđava
 • Petrovaradinska tvrđava
 • Tvrđava Golubac
 • Ramska tvrđava
 • Smederevska tvrđava
 • Niška tvrđava

Manastiri Srbije

Ukoliko se pitate šta još pored jezera možete obići u Srbiji, naša preporuka je da obavezno obiđete najveće srpske svetinje, značajne i čuvene manastire Srbije. Najlepši srpski manastiri neprestano fasciniraju svojom pojavom i lepotom sve posetioce, a u isto vreme reč je o svetim mestima koja vam pružaju mir i utehu.

Verujemo da će vas lepota  i jedinstvenost srpskih najvećih svetinja oduševiti i da ćete im se uvek rado vraćati. Ovo su neki od najznačajnijih manastira Srbije:

 • Novo Hopovo
 • Petkovica
 • Đurđevi stupovi
 • Studentica
 • Vavedenje
 • Sopoćani
 • Gradac
 • Vrdnik

 

Planine Srbije

Obilazak naših divnih i šumovitih planina apsolutno će oduševiti sve ljubitelje prirode i zdravog, aktivnog života. Gotovo da je svaka od planina u Srbiji sjajna ideja za odmor i to tokom cele godine. Reč je o mestima koja su ispunjena  svežim vazduhom, proplancima, livadama i gustim redovima četinara.

Najlepši pejzaži i panorame koje sve ostavljaju bez daha su zagarantovni tokom boravka na srpskim planinama, a za vas smo izdvojili najpopularnije:

 Divčibare

Divčibare su visoravan koja vam pruža najlepše od prirode. Ova planina je mesto koje će oduševiti sve one koji su zaljubljeni u prirodu. Divčibare su idealna destinacija za boravak cele porodice koja će na ovoj planini pronaći mnoštvo zanimljivih i edukativnih sadržaja.

Fruška Gora

Naša preporuka je da tokom obilaska Divčibara obavezno uživate u istraživanju retkih biljaka ovih prostora, u dugim šetnjama u nestvarno lepom, prirodnom ambijentu. Smeštaj Divčibare je veoma raznovrsan i gotovo smo sigurni da će svako pronaći baš ono što mu odgovara. Sa porastom turizma na Divčibarama povećao se i broj hotela i apartmana ove regije.

Kvalitetan i siguran smeštaj je neophodan za svaki odmor, a verujemo da ćete baš to na ovoj planini pronaći.

Fruška gora

Na svega 20 km udaljenosti od Novog Sada, jedina u prostranoj ravnici nalazi se sve popularnija Fruška gora sa svojim veličanstvenim nacionalnim parkom u kome živi mnoštvo retkih biljnih i životinjskih vrsta.

Fruška gora je svoj status nacionalnog parka u potpunosti opravdala i zaslužila jer njene lepote se ne mogu tako lako dočarati rečima, već ih zaista morate osetiti i videti iz prve ruke. Ova planina je puna divnih izletišta sa kojih se pružaju fantastični pogledi na sve lepote prirode ovog kraja. Najpopularnija izletišta koja morate da obiđete jesu Zmajevac i Stražilovo.

Nadamo se da vam je ovaj tekst dao neke zanimljive predloge kada je reč o obilaženju zanimljivih i lepih destinacija naše zemlje. Naravno to je samo veoma mali delič bogate, turističke ponude Srbije. Sigurni smo da će vam ova mesta pružiti mir, zabavu, kratak predah i potrebnu relaksaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *