Srebrno jezero

Jezera u Srbiji su idealna destinacija za odmor tokom cele godine, a pogotovo kada je reč o vrelim, letnjim mesecima. Upravo ćete na divnim, zelenkastim i tirkiznim jezerima pronaći beg od teških vrućina i kratki predah.

S obzirom na to da je pandemija korona virusa iznenada potresla ceo svet i onemogućila putovanja van zemlje, pravo je vreme da se okrenemo ka istraživanju čari naše divne i bogate Srbije.

Palićko jezero – prava severna bajka

Sever Srbije je poznat nadaleko po divnim i lepo uređenim gradovima koji prosto plene svojom lepotom i turističkom ponudom. Jedan od tih gradova je Subotica, a odmah nadomak Subotice možete pronaći divno jezero Palić koje je danas postalo jedno od najpopularnijih jezera u našoj zemlji.

Jezera u Srbiji

Palićko jezero je, takođe, najveće jezero u Srbiji za koje se vezuju razne legende. Danas je Palić popularna atrakcija za sve turiste i posebno se ističe svojom uređenošću i lepotom. Na Paliću možete pronaći i niz popularnih kafića u kojima možete uvek napraviti kratak predah, a naša je preporuka da svoje letovanje provede u dugim šetnjama obalom ovog jezera sa kog se proteže prelepi pogled na panoramu.

Tokom vašeg letovanja, naša je preporuka da obavezno posetite i Zoo vrt Palić koji se nalazi na samoj obali jezera i savršen je za porodične posete.

Zlatarsko jezero – najlepše od zapada zemlje

Dolina Uvca je dom nekih od najlepših jezera zapadnog dela Srbije. Za potrebe ovog teksta posebno smo izdvojili Zlatarsko jezero koje se nalazi između Zlatara i Muretnice. Zlatarsko jezero se ponosi svojom netaknutom prirodom i predivnom okolinom punom zelenila. Atrakcija na ovom jezeru ima pregršt, tako da vaše letovanje sigurno neće proći bez zanimljivih aktivnosti i bajkovitih pejzaža.

Leti je Zlatarsko jezero savršeno za beg od užarenog, gradskog asfalta. Budite sigurni da ćete ovde uvek pronaći čist vazduh i veoma prijatnu klimu. Ovo su neki od predloga šta sve možet raditi tokom letovanja na Zlataru:

  • Igranje rekreativnih sportova
  • Splavarenje na jezeru
  • Odbojka na pesku
  • Uživanje u prirodi i panorami

Srebrno jezero – najpopularnije jezero Srbije

Srebrno jezero je danas dosegnulo status jednog od najpopularnijih jezera i može da bude idealna zamena za more. Upravo zbog toga ga zovu i srpskim morem. Ovo je divno mesto čija voda ima prelepi odsjaj uveče i odatle potiče sam naziv Srebrno jezero.

Kupanje  u jezeru je uvek dobra ideja, a voda je veoma čista i topla tokom leta. Pored toga i plaže Srebrnog jezera su veoma lepo uređenje i sadrže sve pogodnosti koje će vaš odmor učiniti savršenim.

Smeštaj Srebrno jezero je veoma raznolik, tako da smo gotovo sigurni da će svako pronaći nešto za svoj džep i ukus. Cene variraju u zavisnosti od lokacije i ostalih luksuznih pogodnosti. Zbog toga potrudite se da vaš smeštaj na vreme rezervišete jer, preko leta, potražnja bude povećana.

Divni pejzaži, bujna priroda, staklasta površina prelepih jezera, prijatna klima, sve to možete tokom letovanja pronaći na popularnim jezerima Srbije. Pored ova tri, Srbija poseduje mnoštvo drugih, jednako lepih i popularnih jezera koja su vredna vaše posete i vremena.

Jezera Srbije su idealne destinacije za pravi, letnji odmor i nadamo se da ćete se, što pre, uveriti u to.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *