Želja, san ili java, da li je put u Ameriku za vas samo lepa zamisao koju sanjate, želite da ostvarite ili ipak realna priča? Iako se čini da je za mnoge put u obećanu zemlju samo san, svi studenti, odnosno mladi koji poseduju indeks ovaj san bi mogli veoma lako da ostvare. Naime, work and travel je prilika koju ne bi trebalo da propustite ako studirate i imate između 18 i 28 godina. Osim ostvarenja možda najvećeg sna, work and travel bi mogao da bude i odlična prilika da upoznate nove ljude, proširite vidike, ali i upoznate sami sebe. Tako, recimo, svi koji bi da zarade lepu količinu novca, pored osnovnog posla za koji se prijave u posredničkoj agenciji, mogli bi da pronađu još neki posao kako bi dodatno zaradili. Poslovi u Americi koji se nude studentima su raznovrsni i sigurno ćete pronaći neki koji biste mogli da radite. Nije li to odličan način da se kasnije zarada investira u neki posao u Srbiji?

Ili ako upoznate nove ljude i menadžere na poslovima koje obavljete, nije li to odličan kontakt za kasnije koji biste mogli da iskoristite ukoliko vam zatreba? Izgleda da work and travel osim što može da bude dobra prilika za zaradu, takođe vam može omogućiti i priliku da vidite mnoga mesta, proširite vidike i steknete dragoceno iskustvo koje će vam kasnije u životu značiti. Dok jedni sigurno znaju da neće propustiti šansu da otputuju u SAD, mnogi su u nedoumici da li da pokušaju. Američka avantura mnogo što šta može da vam donese, pitanje je samo da li volite izazove i koliko ste sposobni da se snađete.

Izazov koji se isplati

Ako još uvek niste sigurni da li da konkurišete za work and travel program, znajte samo da se većina vratila sa pozitivnim iskustvima koje bi rado ponovila. Naravno da treba imati na umu da smo svi mi različiti i da se svako snalazi kako zna i ume, ali ako ste već u tridesetim godinama, trebalo bi sebe najbolje da poznajete i samim tim se odlučite za neke krupne korake u životu. Nekima je odvajanje od porodice i snalaženje u velikom gradu za vreme studija veoma važna lekcija koja se pamti do kraja života, a mnogi ostaju ušuškani u porodičnom domu i ne žele da izađu iz zone komfora. Uglavnom se pametan rizik isplati, zato razmislite o mogućnostima koje work and travel pruža.

Leto u Americi više ne mora da bude samo lepa zamisao, jer ako biste razmislili o realizaciji, veoma brzo biste shvatili da je ostvarenje odmah tu. Potrebno je samo da pozovete posredničku agenciju, izaberete posao koji biste radili i nakon uloženog novca za vizu i avinsku kartu, veoma brzo ćete se naći na američkom tlu. Skoro da nećete ni biti svensni šta se dešava, a već ćete otputovati. Izazovi se pamte, baš kao i dobro iskorišćene šanse, zato neka šansa zvana work and travel postane vaša stvarnost. Veliki planovi su u vašim misilima, a od vašeg truda i rada zavisi njihova realizacija. Kada se krene u ostvarenje plana, prilike počinju same da se nameću, a uspeh je u takvim situacijama neminovan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *