Česta je dilema da li je bolje putovati do Nemačke autobusom, kolima ili, pak, avionom. Ukoliko volite duge vožnje, onda kola jesu uvek varijanta koja većini prija, međutim, dalje destinacije je ipak bolje poveriti profesionalcima.

Avion je svakako način koji prija zbog činjenice da se manje vremena utroši na let, često se mogu naći povoljne karte, posebno kod čarter letova, ali činjenica je da sve te cene zavise od dana rezervacije, da li vam je potreban prevoz uskoro i da li imate prtljag sa sobom.

Autobus uvek ostaje kao opcija koja je najsigurnija iz više razloga. Na prvom mestu, autobusi ka Nemačkoj i njenim gradovima idu svakodnevno, nekad čak i njih nekoliko u istom danu. Autobuske karte je uvek moguće naći, bez ikakvih promena u cenama u odnosu na datum polaska, udobni su, sigurni i samim tim vredi nekoliko više utrošenih sati u samo putovanje. Pored svega toga, autobusi nemaju ograničavanje kada je prtljag u pitanju, što je čest problem svima onima koji putuju avionom.

Beograd Minhen autobusom

Kada je u pitanju relacija Beograd Minhen autobus se može naći skoro uvek, bez obzira na to koji je dan u nedelji, da li tražite kartu za već naredni dan, narednu nedelju ili možda naredni mesec. Odlična opcija jeste što i za autobuske karte postoji mogućnost online rezervisanja, često i online plaćanja, što znači da kao i za avionske možete sve uraditi iz svog doma, sa posla ili sa bilo kog mesta na kojem se nalazite, bez potrebe da posećujete agencije i autobuske stanice. Sam put traje između 14 i 16 sati, zavisno od vremena kada se polazi, budući da su noćne vožnje uvek brže i brže se stiže do odredišta.

Beograd Berlin

Nešto više vremena potrebno je na relaciji Beograd Berlin autobusom u odnosu na put do Minhena, ali je razlika podnošljiva, jer iznosi u proseku oko sat i po do dva sata. Kao i kod prethodnih navođenja, autobuske karte se mogu online rezervisati, bilo da se radi o kartama u jednom pravcu ili povratnim. Ukoliko se vraćate brzo, onda je najbolja opcija uzeti povratnu kartu, jer se ostvaruje odličan popust, pa tako karte iznose od oko 135 evra pa na dalje. Bilo koja relacija da je u pitanju, povratne karte su uvek povoljnija opcija, nego kada se kupuju karte u jednom pravcu, osim kada povratna nije svakako potrebna.

Beograd Beč autobusom

Iako se ne radi o Nemačkoj, već o Austriji, sam princip putovanja autobusom je sličan. Na relaciji Beograd Beč autobus možete naći kada god vam je potreban, budući da ih iz srpske prestonice krene nekoliko dnevno, pa nema bojazni da ne možete možda naći mesto za sebe. Velika prednost u ovom slučaju koja ide u korist autobusa u odnosu na avionski prevoz jeste činjenica da se prilično brzo stiže, svakako, zavisno od zadržavanja na graničnim prelazima, ali je potrebno oko 6 do 7 sati aktivnog puta. Autobusi su uvek dobro opremljeni, komforni, pa put nikada ne predstavlja problem. Najveća prednost odlaska autobusom u Beč svakako je cena karte koja je više nego prihvatljiva, posebno ako se uporede cene sa onima koje važe za avionski let.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *