Italija - Milano

Avionski prevoz nudi mogućnost brzog transporta putnika u najudaljenije krajeve sveta. Brzina, tačnost i pouzdanost ove saobraćajne mreže iznedrila je milione i milione putnika koji putuju u raznim pravcima. Turistička putovanja takođe su znatno olakšana, ubrzana i omogućena je maksimalna udobnost putnika. Nezaboravno iskustvo letenja avionom samo po sebi predstavlja poseban doživljaj.


O kojoj god destinaciji putovanja da se radi, avionski prevoz je vrlo čest izbor. Putovanjem u Milano, mnoge osobe ostvare svoje snove. Tu se susreću vrhunska umetnost, muzika, arhitektura, istorija i moda. U nastavku teksta govorićemo o znamenitostima Milana, ali i uspešnoj organizaciji putovanja baš na ovo čuveno odredište uz avio karte Beograd Milano.

Znamenitosti Milana

Severna Italija bogata je evropskom privrednom prestonicom – gradom Milano, u kome se odvijaju mnogi kulturni, umetnički i modni tokovi. Od antičkog vremena, odnosno nastanka „bisera severne Italije“, nižu se građevine, industrijski centri, predstavništva kulture različitih vekova, razdoblja i vladavina. Mnogo je toga što savetujemo da posetite u velelepnom, savremenom i modernom Milanu. Građevine datiraju od davnih vekova, do savremenih tržnih centara, muzičkih dvorana i slično. Od Rimskog doba, preko srednjeg veka i renesanse promenili su se mnogi delovi grada, ali su očuvana tradicionalno bitna mesta i prestavništva svakog ovog odvojenog perioda razvoja Milana.

pinacoteca-di-brera-3643244_960_720

Italijanska gotika kreirala je prelepu Milansku katedralu još u 14. veku, koja je neizostavan deo posete bilo turističkom, ili poslovnom prilikom. Crkva Santa Marija dela Gracije, tačnije njen manastir ukrašen je Leonardovom „Tajnom večerom“ i jedna od najznačajnijih građevina Italije koja datira od 15. veka. Brojni su muzeji, među kojima se ističu sledeći: Muzej Mansonija, oslobođenja, Nacionalni muzej znanja i nauke „Leonardo da Vinči“ i mnogi drugi. Značajan muzej koji je ispunjen svetski poznatim umetničkim delima je Pinakoteka Brera.

Tu su remek dela umetnika kao što su: Rafaelo, Modiljani, Boćoni, Karavađo i mnogi drugi. Nebrojeno mnogo galerija se niže u Milanu, kao i biblioteka, centara kulture i raznih drugih građevina, institucija i utvrđenja. Galerija Vitorio Emanuele je i danas primer jedne od najlepših zgrada, odlične strukture i arhitektonskog rešenja, pa je sjajno iskustvo obiđi baš ovu građevinu. Milanska skala poznata je zgrada, odnosno teatar opere koji vrši prijem više hiljada ljudi, i u okviru koje se nalazi i pozorište, ali i muzej. Genijalni zamak Sforca predstavništvo je istorije, umetnosti i kulture, a danas je značajan italijanski istorijski muzej. Cene karata za posete znamenitosti Milana su relativno jeftine, posebno ukoliko se radi o grupnim, a ne pojedinačnim posetama.

Nemoguće je preskočiti i čuveni park Sempione, koji obiluje zelenilom, ali i odličnim pogledom na pomenuti simbol vojvodstva – zamak Sforca i na kapiju Mira. Jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Milanu jeste Katedrala Duomo, sagrađena od predivnog belog mermera, ka glavnom trgu u Rimu. Krasi je terasa sa divnim pogledom i muzej. Porta Nuova je poznata četvrt u Milanu koja je preporučljiva za šetnju, opuštanje i razgledanje modernih arhitektonskih rešenja. Nalazi se u nastavku Korso Koma – zone noćnih izlazaka i sjajnog provoda, ali i predstavništva skupocenih butika visoke mode i poznatih dizajnera, kao i popularnih restorana.

street-3523734_960_720

Pored ove oblasti, Navilji gradski deo u Milanu je deo pun graje, mladosti, živahnosti i dešavanja. Okuplja veliki broj omladine, jer je to deo gde dominiraju popularni kafići, barovi i restorani. Mnogo je drugih atrakcija koje se mogu posetiti, i navedene su najpopularnije. Ono što je još karakteristično za Milano, jeste postojanje dva svetski poznata fudbalska kluba – Milano i Inter, koja su stekla slavu kao šampionski predstavnici Italije.

Avio prevoz do Milana

Otići u Milano želja je mnogih ljudi, bez obzira na godine i preferencije, jer će sigurno svako pronaći atraktivne lokacije za sebe. Organizacija samog odlaska i povratka može biti teška odluka, prvenstveno kada se radi o izboru odgovarajućeg prevoza: aviona, železnice, autobusa ili automobila. Najpopularniji jeste avionski prevoz, što zbog pouzdanosti, to i zbog jednostavnog i brzog putovanja. Udobnost aviona, visok nivo usluga i bezbednost, prioriteti su kada se radi posebno o udaljenim destinacijama. Odlazak automobilom može biti naporan, višesatna vožnja zahteva periodičan odmor, dok u avionu imate priliku da uživate i doživite sjajno iskustvo letenja. Dalje, odlazak autobusom često je iscrpan, neudoban i stresan, a uz sve navedeno zahteva često putovanje i više od 15 časova. Železnica je posebno nepogodna, jer je potrebno presedanje sa jednog na drugi vid prevoza, uz prenošenje prtljaga, višesatna čekanja i mnogo drugih otežavajućih okolnosti.

airport-3511342_960_720

Otputovati do Milana najlakše je uz avionski prevoz. Kada se razmatra putovanje na relaciji Beograd Milano avion važi za relativno povoljnu opciju, iako je avionski prevoz skup i ne može baš svako da priušti kartu. Trajanje leta je oko 1 sat i 50 minuta, u zavisnosti od prevoznika. Termini polaska su uglavnom jutarnji, oko podneva i popodnevni. Cena avio karte do Milana zavisi od toga da li se radi o odlasku u jednom ili oba pravca, vremena i načina rezervacije, kao i odabrane kompanije. Karta u jednom pravcu kreće se od oko 20 evra ukoliko se radi o kompanijama „low cost“, do oko 150 evra kod klasičnih prevoznika, sa većim brojem usluga. Povratna avio karta se u tom slučaju kreće oko 210 evra. Cene avio karte Beograd Milano podložne su promenama, pa je moguće primetiti drastične oscilacije od kompanije do kompanije. U cenu avionske karte do Milana može, a i ne mora biti uračunata aerodromska taksa, usluga rezervisanja karte, manji prtljag, obrok i slično. Upravo zbog različitog nivoa pruženih usluga dolazi do razlike u cenama avio karte do Milana.

Više o informacija vezane za avio karte Beograd Milan možete saznati na oficijalnom sajtu Air Serbia na sledećem linku https://www.airserbia.com/sr/avio-karte-do-milana

Pametna odluka je iskoristiti „first minute“ ili „last minute“ ponude kada se radi o rezervaciji karata. Mogućnost „online“ rezervisanja olakšala je samu proceduru kupovine avio karte do Milana, ali ujedno i omogućila da ukoliko primetite popust, automatski iskoristite i imate obezbeđen let u terminima koje želite. Avionski prevoz je vrlo fleksibilan, pouzdan i popularan, što potvrđuje činjenica da veliki broj ljudi upravo bira avion u poređenju sa bilo kojim drugim načinom prevoza do odredišta.
Milano je bitan centar Italije, koji je kroz istoriju građen temeljno i pažljivo, u različitim arhitektonskim stilovima i doživljajima umetnosti, kulture i istorije. Avionski prevoz omogućava brz i jednostavan odlazak u svetsku prestonicu mode. Turističko putovanje u ovaj grad pravi je korak, posebno što je moguće organizovati fakultativne izlete u obližnje gradove, mesta i panoramske obilaske. Na taj način se vredna iskustva nižu i zbrajaju u značajne uspomene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *