Irena V.

Opština Savski venac  u poslednjih godinu dana organizuje mnogobrojne besplatne programe i akcije za svoje najstarije sugrađane. Jednodnevni i dvodnevni izleti, časovi plesa, plivanja, radionice, druženja, samo su neki od sadržaja koje je Opština obezbedila za svoje seniore.

„Briga za starijе nam jе jеdan od prioritеta i trudimo se da im posvеćujеmo pažnju tokom čitavе godinе. Osluškujući njihove želje i predloge, dajemo sve od sebe da im izađemo u susret i obezbedimo što višе bеsplatnih programa i sadržaja, poput jednodnevnih i dvodnevnih izleta, škola plesa, računara, dekupaža. Tu su i časovi plivanja, besplatno krstarenje i mnoštvo rеkreativnih i еdukativnih sadržaja“, navodi predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović.

Jedna od omiljenih akcija penzionera na ovoj Opštini su besplatni izleti, kojiim pružaju jedinstvenu priliku da putuju po Srbiji i upoznaju kulturno-istorijske znamenitosti i prirodne lepote naše zemlje. Tara, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Avala samo su neke od destinacija koje su do sada posetili.

„Besplatni izleti su deo redovnih aktivnosti Opštine i organizujemo ih tokom čitave godine sa ciljem da slobodno vreme naših najstarijih sugrađana ispunimo zanimljivim i kvalitetnim sadržajima. Do sada je preko 3,500 penzionera iskoristilo ovu pogodnost. Stalno menjamo destinacije koje će posetiti, a kada su u pitanju dvodnevni izleti, za sve koji se prijave obezbeđen je hotelski smeštaj i hrana, kao i lekarska ekipa koja ide u pratnji sa njima“, ističe Vujović.

Najstariji građani sa Savskog venca ne kriju zadovoljstvo što zahvaljujući ovim besplatnim akcijama na lep način provode svoje penzionerske dane.

“Uvek me obraduje prilika da se družim sa svojim vršnjacima,  imamo mnogo zajedničkih tema, i kad god mogu rado se prijavim. Hvala Opštini što nam je omogućila da uživamo putujući po Srbiji”, kaže Miroslav Radulović (73).

“Kroz druženje i razgovor uvek se dotaknemo tema koje su važne za nas penzionere. Destinacije koje obilazimo su fantastične  i sa svakog izleta se vratimo puni utisaka i lepih uspomena. Ovo je zaista divan gest Opštine, lepo je i pohvalno što neko brine i o nama starijima”, iskrena je Jovanka Stojanović (68).

Predsednica Opštine trudi se da sa svojim saradnicima dođe do svakog sugrađanina, te je nedavno posetila porodicu Radusin, kojima je uručila senior kartice.

„Cilj nam je da svaki pensioner dođe do svoje benefit kartice, kako bi što pre mogli da koriste popuste u maloprodajnim objektima, apotekama, sportsko-rekrativnim centrima i ustanovama kulture“, kaže Vujović.

Iako je Savski venac opština na kojoj živi najveći broj najstarijih Beograđana, među generacijska solidarnost  je ovde možda najveća.

“I u budućnosti ćemo davati sve od sebe kako bi naši najstariji su građani imali osećaj da nisu zaboravljeni, već da Opština brine o njima i uvažava sve njihove predloge i ideje, kako bismo zajedno našu opštinu, a onda i čitav grad učinili lepšim mestom za život”, poručila je predsednica opštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *