budimpesta

Prestonica Mađarske, grad koji odiše kulturom, bogatom istorijom i znamenitostima. Grad koji je nastao pre skoro 1.500 godina, spajanjem gradova Obuda, Buda i Pest, danas je značajno turističko mesto, koje privlači turiste iz svih krajeva sveta, tokom cele godine. Fascinira i zadivljuje svaka građevina, arhitektonska struktura, gostoprimstvo i prirodne lepote.


Budimpešta nudi kvalitetno provedeno vreme na ovom putovanju, upoznavanje ovog evropskog grada i okoline, uz odlične ponude i povoljne cene. Mogućnosti za sopstveni, autobuski, ili kombi prevoz Budimpešta su raznolike, jer je ovaj grad vrlo blizu naše prestonice i okolnih gradova. Zato se naši stanovnici često odluče da posete Budimpeštu, bilo tokom novogodišnjih ili vaskršnjih praznika, ili nekom drugom prilikom.

Turističke atrakcije Budimpešte

Istorijsko, kulturno i civilizacijsko nasleđe Budimpešte očuvano je do današnjeg dana, neguje se i čuva kao splet raznih turističkih znamenitosti ovog grada i države. Panoramski obilazak grada odlično je iskustvo za sticanje prvog utiska o ovom prelepom mestu. Glavne znamenitosti grada koje se neizostavno posećuju prilikom dolaska u Budimpeštu su sledeće: Opera, Budimski dvorac, Ribarska kula, Trg Heroja, Citadela, Parlament grada, crkva Matije Korvina i mnoge druge.

Prestonicu susedne Mađarske krasi devet prelepih mostova, sjajni izlozi u ulici Vaci, tradicionalno ukusni slatkiši poslastičarnica i moderni šoping centri Tropikarijum, Arena Plaza i Campona. Budimpešta je poznata po sjajnom šopingu po vrlo pristupačnim cenama, pa mnogi turisti posećuju grad radi obimnijih kupovina. Takođe, fenomenalan užitak je krstarenje Dunavom, uz gozbu i posmatranje grada i okoline.

Organizovanje prevoza do Budimpešte

Budimpešta je grad u susedstvu naše zemlje, koji sa oko dva miliona stanovnika osvaja srce iznova svakog stanovnika, novog posetioca i turiste svojim lepotama. S obzirom da je udaljenost od Beograda nešto manje od 400 kilometara, nije teško pronaći adekvatan prevoz. Samostalnim odlaskom sopstvenim automobilom, pruža se mogućnost za odlazak na lokacije koje želite, u vreme kada vam odgovara, kao i da se zadržavate koliko želite.

Sa druge strane, odlaskom u Budimpeštu autobuskim ili kombi prevozom putnika omogućavaju se povoljne cene kompletnih aranžmana, fakultativnih grupnih poseta i izleta. Jedino što je potrebno jeste da uskladite obaveze sa datumom i vremenom odlaska i povratka ovog uzbudljivog putovanja. Isto važi i za kombi prevoz Budimpešta, samo što je manji broj saputnika. Avionski prevoz je vrlo pouzdan, i omogućava kratko putovanje, ali zahteva viši iznos troškova.

Kombi prevoz Budimpešta

Kombi prevoz Beograd Budimpešta podrazumeva organizovan odlazak u ovaj grad, sa celokupnim turističkim aranžmanom od nekoliko dana, prevozom tokom obilaska i povratka u našu zemlju. Kapaciteti mogu biti od nekoliko mesta, do nekih 15, ili čak i više mesta. Savremeni kombi prevoz Budimpešta obuhvata vozila novije generacije, klimatizovane, opremljene TV i srodnim uređajima.

Polasci se organizuju gotovo svakodnevno, i u različitim satnicama, iz Beograda ili drugih većih gradova, kao što su Niš, Novi Sad, Čačak i po potrebi i drugi. Mnogi prevoznici se prilagođavaju potrebama putnika, pa čak pored autobuskih stanica, obilaze restorane, hotele, naseljena mesta kako osobe ne bi putovale sa stvarima do mesta polaska. Karte se mogu kupiti direktno, preko agencija ili rezervisati putem interneta. Cena karte za kombi prevoz Beograd Budimpešta je oko 25 evra i putovanje traje oko 5 časova.

Budimpešta je grad koji nudi mnogostruke mogućnosti za odličan provod. Organizuju se turističke ili šoping ture iz Srbije u prestonicu Mađarske ili okolinu, radi ispunjavanja potreba svakog putnika. Imaćete odlično iskustvo, kvalitetan provod i nova kulturna i istorijska saznanja po vrlo povoljnim cenama. Ovo turističko mesto, idealna je prilika za odmor, razgledanje, ali i odličan provod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *