Najrasprostranjeniji govorni jezik je engleski jezik, a proces globalizacije i sve veći napredak savremene tehnologije učinili su da potreba za njegovim poznavanjem bude sve veća. Danas, ne možemo zamisliti dan u kome nismo upotrebili bar jednu reč engleskog jezika, bez obzira na to da li smo u svakodnevnoj, neformalnoj komunikaciji ili formalnoj, poslovnoj. 

Značaj poznavanja engleskog jezika sve češće prepoznaju roditelji, koji podstiču decu da od ranog detinjstva usvajaju reči i termine na ovom jeziku. Najbolji način za to jeste kroz igru. Igra je osnovni način učenja u detinjstvu, a pojmovi naučeni kroz nju dugoročno se pamte. Zbog toga, igrice za učenje engleskog jezika mogu biti odličan alat koji će vašoj deci pomoći da se, na zabavan i interaktivan način, upoznaju sa engleskim jezikom. 

Najpopularnije igrice za učenje engleskog jezika

Postoji veliki broj društvenih igrica za učenje engleskog jezika koje će vašem mališanu držati pažnju, istovremeno mu omogućavajući da usvaja engleski jezik bez puno truda. Dete neće morati da sluša nečije predavanje i sedi više časova, već će kroz svojevrsnu zabavu ponavljati nove reči, izražavati se verbalno i promišljaće. Mi vam predstavljamo neke od najpopularnijih igrica za učenje engleskog jezika sa kojima će se deca zabavljati iznova i iznova. 

Ako birate igrice za učenje engleskog za decu najmlađeg uzrasta, birajte one koje se odnose na osnovne pojmove i njihovo usvajanje. Jedna od takvih je igra memorije, u kojoj deca pronalaze dve iste kartice, spajaju ih i imenuju. Na vama je da pomognete detetu da pravilo imenuje nove reči, kao što su imena boja, voća, povrća, boja, oblika ili nekih drugih, osnovnih reči. Kada deca usvoje te termine i pojmove, možete postepeno krenuti sa onim malo težim i izazovnijim. 

Takođe, veoma popularna igrica za učenje engleskog jezika „I Can Do That!“. Ova društvena igra je namenjena mališanima od 4 do 8 godina, a ostatak porodice može aktivno učestvovati kroz ulogu pomagača. Naime, deca izvlače jednu kartu iz špila na kojoj je upisan jedan zadatak. Zadaci su takvi da od igrača zahtevaju kretanje i motoričke sposobnosti, dok u isto vreme, vežbaju engleski jezik čitajući i tumačeći napisani zadatak. Ukoliko ne mogu samostalno da razumeju postavljeni zadatak, tu su stariji članovi porodice da priteknu u pomoć. 

Online igrice za učenje engleskog jezika

S obzirom da deca sve više koriste interenet i savremene uređaje, trebamo ih iskoristiti i u edukativne svrhe. Kada je reč o učenju engleskog jezika, veliki broj igrica za učenje engleskog jezika se može pronaći na interentu. Jedna od njih je freerice. Ova igra proširiće vokabular vaše dece – pred njih stvalja zadatak da izaberu sinonim za određenu reč. Deca prelaze različite nivoe, a u svakom sledećem nivou krije se nova, teža reč i njen sinonim.

Tu je i Wordshake igrica za učenje engleskog jezika koja takođe podstiče usavršavanje vokabulara. Naime, u kratkom vremenskom periodu potrebno je da se sastavi što više reči od ponuđenih slova. 

Ovo su samo neki od primera zabavnih igrica za učenje engleskog jezika. Mi vam predlažemo da istražujete i da otkrijete onu koja će se vašim mališanima najviše dopasti i u kojoj će uživati cela porodica. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *