Posao od kuće

Bliži se decembar, mesec u kome najviše razmišljamo o budućnosti, postavljanju novih ciljeva i kada obično svodimo račune iz protekle godine.

Iako je 2022. godina počela obećavajuće obeležilo ju je dosta momenata koji su bili izazovni za globalnu ekonomiju. Pored svega poslovno tržište u Beogradu poseduje značajne resurse i otvara brojne šanse za zapošljavanje, naročito kada su u pitanju mladi ljudi. Zbog toga smo istraživali za vas koja su zanimanja bila najtraženija među omladinom u ovoj godini.

Kao što je poznato brojni studenti, pored svojih fakultetskih obaveza, rade part-time poslove ili su čak zaposleni na pozicijama koje zahtevaju osmočasovno zalaganje odnosno puno radno vreme.

Za studentima koji dobro govore ili studiraju neki strani jezik uvek postoji potražnja na tržištu rada, pored njih IT sektor rado prima studente koji su na završnim godinama fakulteta ili tek svršene studente, a ništa manja potražnja nije i za mladim lekarima i medicinskim osobljem.

Kada su u pitanju mladi ljudi sa nižim stepenom obrazovanja na vrhu liste svakako je bio posao dostavljača, naročito zbog dobre zarade koju donosi. Osim gore spomenutih, tu su part-time i sezonski poslovi, među njima su najtraženiji poslovi u ugostiteljstvu.

Najbolju ponudu poslova za mlađu populaciju pronalazimo na sajtu Klik do posla na kome se stalno ažurira ponuda oglasa.

Online poslovi najtraženiji među generacijom Z

U poslove 21. veka ubrajaju se sva zanimanja koja se tiču IT sektora, digitalnih medija i marketinga.

  • IT poslovi – zahtevaju poznavanje programskih jezika, na ovim poslovima čak i početnici mogu prilično da zarade, pružaju mogućnost rada od kuće i fleksibilno radno vreme što je posebno primamljivo studentima koji se bave programiranjem ili softverskim inženjeringom i na fakultetu. Studenti radom u IT sektoru stiču iskustva koja će im pomoći napreduju, ali i za stvaranje kvalitetnog CV-ja.
  • Pisanje sadržaja – ili content writing je zapravo odličan način zarade za one koji imaju talenat za pisanje i govore neki strani jezik. Kvalitetan sadržaj privlači stalne klijente i donosi dobru zaradu.
  • Digitalni marketing – u poslednjih par godina svako ko odluči da unapredi ili započne posao shvata važnost oglašavanja na društvenim mrežama, jer da bi se stvorila što jača veza između onoga ko nešto prodaje i onoga ko kupuje, važne su poruke i vrednosti koje se šalju putem društvenih mreža.

Ova sfera poslovanja veoma je bliska mladim ljudima koji su praktično odrasli uz digitalne medije, računare, aplikacije, smart telefone itd. i u njoj se većina oseća kao na svom terenu.

Medicinskog osoblja uvek nedostaje

Iako je medicina nauka koja neprekidno napreduje, potrebe za lekarima i medicinskim osobljem se konstantno povećavaju. Za sve one koji su završili srednje medicinske škole ili fakultete posla ima napretek.

Medicinska sestra

Pored toga što je zanimanje lekara ili medicinskog tehničara plemenito, nosi brojne odgovornosti i zbog toga donosi i veće prihode. Osim poslova u zdravstvu, na poslovima koji se tiču kozmetologije, nege i estetike sve veća je potražnja za školovanim kozmetičkim tehničarima, pa je lista oglasa duga.

Sezonski poslovi

Najtraženiji među srednjoškolcima i brucošima jesu sezonski poslovi, odnosno privremeno-povremeni tipovi zaposlenja koji mogu da se rade tokom raspusta. Među oglasima može se naći dosta toga, ali najtraženiji su konobari, pomoćni radnici u kuhinji, radnici na recepciji, sobarice, zatim poslovi u velikim skladištima na lepljenju deklaracija i slično. Na sajtu Klik do posla mogu se pronaći i poslovi koje nude omladinske i studentske zadruge.

Klik do posla ima raznovrsnu ponudu poslova u Beogradu

Za mlade koji razmišljaju o zaposlenju tokom studija i za sve koji žele da steknu prva poslovna iskustva, a da usput zarade dodatni novac, prvi korak je pronalazak posla i apliciranje.

Sajt Klik do posla nudi vrlo jednostavan način pretrage oglasa uz mogućnost filtriranja ponude poslova kroz različite filtere uz pomoć kojih možete odabrati mesto rada, tako da ukoliko tražite posao u Beogradu samo jednim klikom možete pregledati sve oglase za posao na teritoriji Beograda.

Osim što možete prilagoditi mesto rada uz pomoć filtera možete odabrati i kategoriju, tip posla, stručnu spremu i visinu zarade. Kada odaberete kriterijume po kojima želite da pretražujete oglase, sajt će vam ponuditi najbolji izbor poslova.

Želimo vam puno sreće u potrazi za poslom!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *