Kvar na automobilu je dovoljno frustrirajuć kada se vozite u blizini vašega doma – ali zamislite da vam se automobil pokvario dok ste bili na putu daleko od vašega grada. Zasigurno, za bavljenje kvarom izvan grada potrebna je određena priprema. Najbolji način da se pripremite za ono što sledi jeste da obezbedite auto i da pozovete pomoć. 

U ovakvim situacijama biće vam neophodna usluga šlep službe nekog drugog pružatelja usluga pomoći na putu. 

Korak 1: Po potrebi pozovite šlep službu 

Ako vam vozilo zahteva detaljnije popravke, možda nećete imati drugog izbora nego da ga odvezete do lokalnog mehaničara.

Ako niste sigurni gde želite da odvezete vozilo da biste ga popravili, ali imate pristup internetu putem pametnog telefona, možete da potražite prodavnice i lokalne mehaničare u dok čekate da stigne slep sluzba. Pored toga, osoblje šlep službe može da vam da predloge o tome gde možete da odvezete svoje vozilo.

 

Korak 2: Razgovarajte sa mehaničarom 

Nakon što vozilo odnesete lokalnom mehaničaru, morate da utvrdite problem, a ono što će vas najviše interesovati jeste koliko tvremena reba da se auto popravi i koliko će to da vas košta.

Ako iz nekog razloga ne možete da postignete dogovor sa mehaničarom o troškovima ili o vremenskom roku koji će vam popraviti vozilo, uvek imate mogućnost da ga odvezete u drugu mehaničarsku radnju u okolini.

 

Korak 3: Pronađite prenoćište ili iznajmite automobil

Ako odlučite da lokalna radionica popravi vaše vozilo, utvrdite da li će vam biti potrebno da nađete hotelsku sobu za noć ili da unajmite vozilo na korišćenje ako servisna radionica predviđa da će biti neophodno duže vreme sa popravkom vašeg vozila.

Ukoliko su u pitanju jedna noć ili dve, možda je najbolje da razmotrite najam lokalne hotelske sobe dok popravke ne budu završene.

Na noć ili dve, možda biste razmotrili najam lokalne hotelske sobe dok popravke ne budu završene.

Ako se očekuje da će popravka da traje duže od nekoliko dana, a vi negde trebate da budete, onda bi trebalo da iznajmite automobil da vam obezbedi prevoz dok popravka ne bude gotova. Mnoge polise osiguranja imaju mogućnost iznajmljivanja automobila ako vaše vozilo duže vreme ne može biti u voznom stanju.

Dobijanje pomoći koja vam je potrebna ako vam se auto pokvario van grada je jednostavna ako imate članstvo u moto klubu, kao što je AMS, ili imate pomoć na putu kao deo uslova polisa osiguranja automobila. Iako vam nedostaje takav plan pomoći, i dalje možete da koristite usluge AMS-a ili drugog pružaoca usluge pružanja pomoći na putu. Takođe, možete uvek i pronaći mehaničara i pitati ga ako niste sigurni u čemu je problem, a može se desiti da će taj mehaničar doći lično po vas i na taj način vam izaći u susret. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *