Kako kupiti automobil

Verujem da će se svi složiti sa mnom da je auto danas stvar potrebe, a ne luksuza. Gotovo da u današnje vreme ne možemo funkcionisati normalno bez auta. 

Cene polovnih automobila danas jesu visoke, ali još uvek možete kupiti pristojan auto čak i za manje od 1.000€. Nekome je to jedna, a nekom dve mesečne plate. Ipak su to vozila starijeg doba, bez opreme koja olakšava vožnju i pruža veću sigurnost. Za neki malo bolji auto potrebno je izdvojiti više novca.

Ako nemate novac za kupovinu malo boljeg auta, a razmišljate o kreditu, saznajte u nastakvu teksta kako kupiti auto na rate.

Na koji način većina vozača skupi novac za automobil?

Malo smo istraživali na ovu temu i došli do zaključka koji je samo potvrdio naše razmišljanje. Pitali smo vozače na koji način su skupili novac za kupovinu auta. 

Naše mišljenje je bilo da većina vozača obezbeđuje novac za nov auto prodajom starog vozila i uzimanjem keš kredita, što je anketa i potvrdila. Čak skoro 60% naših ispitanika je ovako odgovorilo. Pitate se zašto?

U današnje vreme, koje je jako nesigurno, najveći strah ljudi je da zarobe novac kupovinom  automobila. Daće veći deo svoje ušteđevine za auto koji će svakog dana gubiti na vrednosti. A rizikuju da ostanu bez novca ako usledi neki loš mesec zarade ili nepredviđeni troškovi.

Da li je keš kredit za kupovinu auta dobra odluka?

Starije generacije imaju strah od kredita i banaka, znamo šta se dešavalo pre 20-30 godina. Ipak u današnje vreme pozajmice iz banaka su sasvim normalna stvar. Olakšavaju vam kupovinu koju ne bi mogli da ostvarite iz sopstvenog budžeta.

Postoji veći broj banaka i svaka nudi određene uslove, trebate istražiti i pronaći najpovoljniju ponudu u vašem slučaju. Imajte na umu da što veći novac uzimate na duži rok otplate kamata će biti veća. Zato savetujemo da napravite računicu koja će biti povoljna.

Kupovina auta samo iz kredita nije baš povoljna, jer će kamata biti velika. Zato je najbolja opcija prodati sopstveni auto, a ostatak novca finansirati iz kredita. Odredite koju sumu možete uzeti i na koji vremenski rok tako da kamata ne bude visoka, a ujedno i rata kredita bude u visini koju možete mesečno odvojiti.

Kako najbrže prodati svoj automobil?

Vozači najčešće prodaju svoja vozila putem oglasa. U zavisnosti od modela koji posedujete, prodaja nekada bude zaista brza, a nekada su oglasi aktivni i po nekoliko meseci. U situaciji kada želite keš kredit nije baš poželjno dugo čekati prodaju.

Zato vam savetujemo da odmah razmislite o prodaji nekoj firmi koja se bavi otkupom vozila. Brza i povoljna prodaja vozila po realnim cenama već za 24h.

Keš kredit možete rešiti za nekoliko dana, ako imate mogućnost podizanja kredita. U tom periodu ćete tražiti nov auto ili možda već imate ideju koji auto bi kupili pa vas je to podstaklo na kupovinu. Čim sredstva budu na vašem računu možete prodati vaš auto već sutradan i krenuti u novu kupovinu.

Znamo da je taj period čekanja neke velike kupovine za vas, kao što je auto, jako težak i pun iščekivanja. Zato nemojte sebi otežavati, rešite sve to u nekoliko dana.

Kako funkcioniše otkup vozila?

Čim rešite da se otarasite trenutnog automobila, kontaktirajte firmu za otkup vozila. Proces funkcioniše vrlo jednostavno i brzo.

Potrebno je poslati osnovne informacije o autu i fotografije kako bi imali uvid o čemu se radi. Neko iz agencije će vas kontaktirati i dogovoriti besplatnu procenu uživo. To može biti već i u toku dana ako živite blizu, ili sutradan.

Kada uživo pogledaju auto, daće vam realnu ponudu koju nećete moći da promenite. Znamo da svi vole da se cenkaju, ali u ovom slučaju ponuda je fiksna. Ako pristanete, a u većini slučajeva je to cena koju ćete na kraju dobiti i preko oglasa, kupoprodaja se obavalja istog dana.

Nema gubljenja vremena i odugovlačenja. Agencijski se obavalja kupoprodaja, dobijate keš novac i možete obaviti vašu novu kupovinu.

Koja firma za otkup vozila je pouzdana?

Na tržištu zaista možete pronaći veliki broj firmi i pojedinaca koji se bave ovim poslom. Ipak savet je da ne sarađujete sa bilo kim, jer ako nemate iskustva možete biti prevareni. Angažujte firmu za koju imate preporuku.

Naš predlog je sajt “otkup-vozila.net”, ekipa momaka koja godinama grati svoj autoritet u ovoj branši. Uvek daju realne ponude u poređenju sa stanjem na tržištu, neće pokušati da vas obmane, jer im je cilj da svi budu zadovoljni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *