zubni implanti Beograd

Kada smo već došli u situaciju da zbog ovog ili onoga fali jedan ili više zuba, i kada se rešimo da možemo da se smejemo bez prekrivanja usta, pitamo se pre svega koji je najbolji način da te nedostajuće zube zamenimo veštačkim. U slučaju totalnog gubitka zuba, ježimo se činjenice, naročito ako smo u ne tako starijem dobu, da ćemo uveče pred spavanje zube stavljati u čašu. Iako takve totalne klasične proteze mnogima ne predstavljaju problem, a nekima su jedino rešenje jer samo njih mogu priuštiti, ipak postoji metoda koja daje najprirodniji izgled zubima, a to su zubni implanti.

Uslovi da se ugrade zubni implanti 

Pre svega, da bi se implanti uopšte ugradili, potrebo je da su ispunjeni neki uslovi. Pre svega, to je da vilična kost bude adekvatna, odnosno da je ima dovoljno. To je naročito važno u onim slučajevima kada je do gubitka zuba došlo zbog povlačenja desni (parodontoza). Ako je došlo do gubljenja dela vilične kosti, ne znači da se ne može ugraditi implant, već se mora ugraditi veštačka vilična kost. Kada je to obezbeđeno, bira se između opcije metode ugradnje – da li će to biti all on 6 ili all on 4. Obe metode u nazivu podrazumevaju broj implanata koji se ugrađuju po vilici, na koje se kasnije fiksiraju mostovi, odnosno krunice. Dok implanti ne srastu sa vilicom, za šta je obično potrebno 3 meseca, postavljaju se privremeni mostovi, koji će omogućiti nesmetanu funkciju zuba.

Zubni implanti – Beograd kao mesto koje je često na mapi dentalnih turista

zubni implanti Beograd

Mnogi u naš glavni grad dolaze sa idejom da baš u njemu izaberu zubnu ordinaciju u kojoj će nabaciti svoj novi osmeh. Popularnost je tolika zato što ima ordinacija u kojima se može dobiti izrazito visok nivo usluge, kao i kvalitet implanata, a sve to po cenama koje su pristupačnije nego bilo gde u okruženju i šire. Kada su u pitanju zubni implanti Beograd stvarno može da se pohvali ordinacijama koje rade na vrhunskom nivou, a dobar glas se daleko čuje, pa stomatološke ordinacije sve više u ponudi imaju organizaciju boravka za one koji dolaze izdaleka. 

Od čega zavisi koliko će zubni implanti trajati

Odgovor na ovo pitanje mogao bi se izvući iz svega prethodno navedenog i još po neku stvar. Naime, pre svega zavisi od odgovarajuće pripreme i detaljnog uvida u stanje pacijenta (pre svega mislimo na oralno zdravlje, navike, prethodne probleme). Zatim, veliki faktor je kvalitet samog implanta i procena stomatologa za koju se metodu odlučiti. Kada je sve to ispoštovano, akcenat se stavlja na ono što je do pacijenta, a to je higijena, koja mora da bude pravilna i neizostavna da ne bi došlo do infekcija koje bi rezultovale odbacivanjem implanata. To važi i nakon perioda kada se fiksiraju mostovi i krunice – to što se veštački zub, u ovom slučaju krunica ne može pokvariti, to ne znači da bakterije od hrane ne mogu uticati na desni, koje igraju i te kako važnu, ako ne i najvažniju ulogu u ugradnji implanata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *