Ukoliko ste se odlučili da posetite neke privatne ginekološke ordinacije i ukoliko nemate na primer zdravstveno osiguranje onda će vas verovatno i zanimati koliko koštaju pregledi, ali i razne druge analize. 

Treba da znate da postoje oni pregledi koji se rade redovno i koje bi trebalo da radite na primer na svakih godinu dana, čak i kada nemate tegobe. A sa druge strane postoje i one analize i oni pregledi koji se rade isključivo kada imate neki problem, neku tegobu i slično. Gotovo u svim ginekološkim ordinacijama, možete da uradite brojne preglede. Cene su sledeće:

Ginekološki prelged od 1000 dinara 

Naravno, kada dođete u neku ginekološku ordinaciju pre svega ćete uraditi pregled. Naravno, ako planirate sve postupno onda ćete prvo raditi pregled. Cene se naravno razlikuju od ginekološke ordinacije do ordinacije. 

Pregled vas najmanje može koštati hiljadu dinara, a najviše oko 4000 dinara. Pregled je pregled, a naravno neke ginekološke ordinacije su se opredelile da to bude skuplje nego obično. Dakle, to je neki raspon. Zato treba da pogledate više ponuda raznih ginekoloških ordinacija, kako biste videli gde je najbolja ponuda i gde je cena prihvatljiva. 

Ginekološki ultrazvučni pregled od 2000 dinara 

U redovan ginekološki pregled ubraja se i ultrazvučni pregled. I ovde govorimo o vaginalnom ulatrazvučnom pregledu. Ovaj ginekološki pregled vas može koštati od 2000 dinara pa sve do 4000 dinara, opet zavisi u kojoj ginekološkoj ordinaciji ga radite. 

Uz pomoć ovog pregleda mogu se otkriti razne promene na jajnicima ili materici, tako da je ovo jedan od onih pregleda koje morate redovno da radite. 

Papa test – 1000 dinara, kolposkopija – 3000 dinara 

Uglavnom je PAPA test u svim ginekološkim ordinacijama 1000 dinara. Priznaćete to nije mnogo, još pogotovu ukoliko uzmemo u obzir da se ovaj test radti minimum jednom godišnje, a da ovaj test može da vam spasi život. 

Dakle, ukoliko nikako ne stižete da zakažete kod vašeg izabranog ginekologa u državnoj službi, onda se opredelite za neku od privatnih ginekoloških ordinacija, gde će ovaj test biti sproveden onda kada vi budete mogli da se uklopite sa vašim vremenom i gde će rezultati stići najbrže moguće. 

Naravno postoje i one ordinacije koje naplaćuju i malo više PAPA test. Uglavnom se uz PAPA test radi i koloposkopija, kako bi na bolji način mogle da se uoče promene, ukoliko postoje. Kolposkopija može koštati od 3000,pa sve do 4000 dinara. Kada radite zajedno PAPA test i koloposkopiju, možete imati i neke pogodnosti. 

Brisevi – od 600 dinara 

Zavisi za šta vam je konkretno potreban bris. Naime, bris vaginalni može koštati na primer 600 dinara, isto tako i crevikalni. Ukoliko radite bris za ureaplazmu na primer ili mikroplazmu, onda će vas taj bris koštati preko 1000 dinara. 

Opet napominjemo da se to razlikuje od ordinacije do ordinacije i da je potrebno da se dobro raspitate, pre nego što odete u neku ginekološku ordinaciju. 

Uklanjanje kondiloma – od 2000 do 12000

Kondilomi – taj dosadan problem, odnosno uklanjanje ovog problema može da vas košta od 2000 do 12000 dinara, ali imajte u vidu da to ima veze sa tim u kakvom su stanju kondilomi i da li je potrebna jedna ili više intervencija. Ali o svemu ćete se na najbolji mogući način informisati u ginekološkoj ordinaciji. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *