stomatoloska ordinacija

Blistavo beli osmeh je san većine ljudi. Iz nekog razloga nismo svi rođeni sa tom prednošću, odnosno nemamo svi prirodno bele zube.

Sa druge strane, važno je i da znate da sami lošim navikama utičemo na to da naši zubi potamne, odnosno da vremenom dobiju tu žućkastu boju. Tek kada postanemo svesni u kojoj meri smo naštetitli izgledu zuba, želimo jednim tretmanom da rešimo problem. Međtuim, nije tako jednostavno. Naravno, najbrže i najefkasnije rešenje je izbeljivanje u stomatološkoj ordinaciji. Međutim, razgovarali smo sa mnogim stomatolozima i većina nam je rekla da se ne mogu očekivati savršeni rezultati nakon samo jednog tretmana. Stomatolog u Beogradu sa kojim smo razgovarali uputio nas je u to koje metode se koriste za izbeljivanje zuba, ali je i podvukao značaj zdravih navika i redovnog odžavanja higijene usta. A evo i koje se metode koriste u stomatološkim ordinacijama.

Laser za izbeljivanje zuba

Možda ste do sada nekada i čuli, ali stomatolozi često koriste laser kako bi izbelili vaše zube. Kako se to zapravo radi? Dakle, stomatolog koristi specijalnu lampu, uz pomoć koje će pokušati, a naravno i uspeti da vam izbeli zube, koji će onda biti onakvi kakvima ste ih i zamišljali.

Prilikom laserskog izbeljivanja zuba koristi se jedna vrsta gela, koja može da iziritira vaše desni ili vaše zube. I zato je važno da ovo radite kod proverenih i dobrih stomatologa. Dakle, ovo se možda čini kao jednostavna metoda, ali kao i kod većine, postoji određeni rizik. Tako da je jako važno, kada birate ovaj metod, da izaberete dobrog stomatologa i da se prethodno raspitate detaljno o proceduri i mogućim neželjenim reakcijama.

Izbeljivanje uz pomoć folije

Ovo je možda na neki način bezbedniji način. I ovde ćete više biti vi angažovani. Stomatolog će vam prvo uzeti otiske zuba i to će koristiti kako bi napravio foliju. Folija se pravi isključivo za vaše zube tj. po vašoj meri. Kada bude gotova, potrebno je da je nosite nekoliko dana, odnosno onoliko dana i sati koliko vam vaš stomatolog kaže. Dobar stomatolog  će vam objasniti kako se ta folija nosi, zatim će, što je najvažnije, pratiti vaš proces. Dakle, prati se napredak, da li je i u kojoj meri folija uspela da izbeli vaše zube. Zato je i u ovom, kao i u ostalim slučajevima važno da izaberete dobru stomatološku ordinaciju.

Može se koristiti i hladno svetlo

Možda ste nekada i čuli za ovu metodu, a ona je jako dobra. Međutim, ovaj proces je najkoplikovaniji. Zašto? Zbog toga što pre ovog procesa, koji podrazumeva nanošenje gela, moraju da vam budu zdravi svi zubi. Dakle, ovu metodu je moguće raditi samo ako su vam potpuno zdravi svi zubi, što podrazumeva da ćete prethodno morati da otklonite sve kvarove, pa računajte i na vreme i novac koji su potrebni za to.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *