stomatolog, stomatoloska ordinacija

Često se govori o tome koliko je zdravlje zuba važno za celokupan čovekov organizam. Tome u prilog ide i priča o tome da se o njima mora voditi računa još od perioda mlečnih zuba. I dok neko te mlečne zube posmatra kao nešto što je nevažno i prolazno, jer nakon njih izbijaju oni stalni, više su u pravu oni koji ih smatraju najvažnijima jer predstavljaju osnovu onim stalnim.

Stomatološka ordinacija Pavlović – mesto nege zuba ali i rešavanja problema

Da bismo se o zubima starali adekvatno i kvalitetno, potrebno je da mesto na kome se lečimo bude ordinacija od poverenja, koja radi sa najsavremenijom aparaturom i materijalima, koji obezbeđuju vrhunski kvalitet usluga. Takva je upravo stomatološka ordinacija Pavlović, u kojoj možete biti sigurni da ste za svoje oralno zdravlje učinili najbolje. Tu se naravno govori pre svega i preventivi, a zatim i o popravci zuba, hirurškim zahvatima, ali i o protetici. Dakle, sve što se tiče implantologije, ortodoncije, parodontologije, izbeljivanja zuba i ostalih estetskih zahvata koji se tiču zuba. Stomatološka ordinacija Pavlović poseduje tim stručnjaka koji će pre svega saslušati pacijenta i zatim ga u skladu sa problematikom ulputiti u konkretnije rešavanje.

Prevencijom do zdravih zuba

Stomatolog nije tu samo da rešava problem kada se on pojavi, odnosno da se bavi izlečenjem zuba i njihovim vađenjem. On igra ključnu ulogu kada je reč o edukaciji pacijenata kako da do bolesti zuba i ne dođe. Zato je važno da se od najranijeg uzrasta stekne navika odlaska na preventivne preglede i da se predupredi strah od stomatologa, koji često zna da bude uzrok izbegavanja stomatoloških ordinacija. 

U stomatološke ordinacije i po lepši osmeh

Mnogo je toga što utiče i na zdravlje ali i na lepotu zuba – tu je pre svega genetika,zatim navike koje se tiču održavanja oralne higijene, pa zatim i pojedine životne navike (naročito one loše kao što su pušenje i kozumiranje alkohola). Zdravlje i lepota idu nekako ruku pod ruku – pa su tako zdravi zubi ujedno i lepi. Međutim, zubi mogu biti zdravi ali da njihov izgled ipak nije tako savršen. To je najpre kada između njih postoji preveliki razmak, ili su previše stisnuti pa se iskrive. Zato je ortodoncija deo stomatologije koja je izuzetno važna i koja je zastupljena u svakoj ordinaciji.

Takođe, kada pacijenti ostanu iz nekog razloga bez zuba ili imaju neke manje nedostatke, postoje brojni načini kako da se te situacije reše. Najzastupljeniji su tu protetski dodaci kao što su keramičke krunice za zube kada je očuvan koren a fali veći deo zuba. Zatim, naročito su popularni viniri, odnosno fasete kojima se rešavaju sitne nepravilnosti i u obliku i u boji. Kao najbolje rešenje kada dođe do bezubosti ističu se, naravno, zubni implanti, koji predstavljaju možda najskuplji način ali svakako najdugotrajniji i najsigurniji.

Izbeljivanje zuba je takođe nešto što je kod pacijenata popularno – što se danas radi laserskim putem, kao najsavremenijom metodom. S druge strane, zubar može uputiti pacijenta i na izbeljivanje u kućnim uslovima, što uz pravilnu proceduru i savete zubara može imati vrlo uspešan efekat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *