Ljeto se uskoro bliži, pa tako i nezaboravni izlasci u kojima dočekate izlazak sunca. Za takve provode savršeni su čuveni beogradski splavovi. 

Svi smo upoznati sa noćnim životom u Beogradu. Tokom cijele godine skoro svakog dana u sedmici organiziraju se žurke, koncerti i razni drugi događaji.

U ovom gradu nikada nije dosadno pogotovo za vrijeme ljetnih mjeseci kada se većina otvorenih splavova otvara. 

Noćni izlazak pod zvjezdanim nebom uz piće, idealno društvo i muziku je dobitna kombinacija za nezaboravan provod. 

Splav port je upravo centar najvrelijih ljetnih zabava o kojima svi pričaju. U slučaju da planirate doći u Beograd onda se podrazumijeva da barem jednu noć provedete u kultnim splavovima ili kafanama.  

Port je dio Kasine noćnog kluba by Community. Kasina by Community važi za najpoznatije beogradske noćne klubove pa je tako sasvim i očekivano da i splav Port bude među najpopularnijim splavovima. 

Kao što smo već rekli tokom cijele sedmice u ovom gradu možete izaći i provesti se nezaboravno. Koji je dan u sedmici za izlazak u Beogradu ne predstavlja nikakvu prepreku. 

U srijedu možete izaći i ostati do zore kao da je petak ili subota. Dakle, u Beogradu pravila ne važe, a u to ćete se posebno uvjeriti kada iskusite izlazak na splavu ili bilo kojem drugom lokalu. 

Splav port već godinama priprema koncerte i zabave koje ostaju u sjećanju mnogih. Nalazi se u ulici Ušće bb, u njegovoj blizni nalaze se i brojni drugi poznati splavovi.

Ono što ga posebno izdvaja od ostalih jeste nestvaran pogled koji če vam omogućiti da uživate u pogledu na Kalemegdan i Sabornu crkvu. Dvije najpoznatije građevine u Beogradu koje su također nezaobilazna stanica prilikom posjete ovoga grada.

 

Radno vrijeme splava 

Splav Port radi vikendom petkom i subotom od ponoći do četiri sata iz ponoći. Vrlo često radno vrijeme se produži upravo zbog atmosfere koju niko ne želi da prekine. 

Također, srijeda je rezervisana za nastupe najpoznatijih izvođača u regiji. Iako radi samo tri dana u sedmici ovo je godinama omiljeno mjesto Beograđana ali i svih turista koji su željni čarolije noćnog izlaska. 

Kao i u svakom beogradskom lokalu obavezne su rezervacije stolova ili separea. Uslovi za rezervacije su različiti i sve zavisi po vrsti stola koji želite rezervisati. 

Možete rezervisati mjesto koje je bliže ili udaljeno bini. Također, ako želite privatnost i planirate izlazak sa većim brojem ljudi onda imate opciju rezervacije velikog ili malog separea. 

Za rezervaciju stola ispred bine potrebno je uzeti flašu stranog žestokog pića ili istoj vrijednosti dvije / tri flaše vina. 

Uslov za rezervaciju barskog stola koji je udaljen od bine je da imate minimalnu potrošnju od 5000, 7000 dinara. No, često postoji večeri kada nema uslova za rezervaciju. 

Ako želite rezervisati manji separe potrebno je uzeti jednu flašu premium žestokog stranog pića po izboru. U slučaju nastupa popularnijih izvođača tada se moraju uzeti dvije flaše premium pića. 

Za veći separe sve što je potrebno kako biste ga rezervisali je uzeti dvije flaše premium žestokog pića po želji. 

Osim boca poznatih stranih pića, u ponudi kluba Port imate odlične koktele koje pripremaju izvrsni barmeni. Kokteli pružaju savršeno osvježenje u vrućim ljetnim noćima na splavu Port. 

Za sve željne zabave splavovi Beograd su odlična opcija noćnog izlaska u Beogradu. Tokom ljetnih mjeseci ne postoji ništa ljepše od kluba na vodi, pod otvorenim nebom. Pri tome rijeka pruža idealnu temperaturu u vrućim ljetnim noćima. 

Ne morate čak ni biti  veliki obožavatelj izlaska u klub ili splav ali svakako vam preporučujemo da osjetite moć i čaroliju u beogradskom noćnom izlasku. 

Pored provoda Beograd važi za najljepše gradove na Balkanu. Upoznajte bogatu historiju, kulutru i tradiciju i uvjerite se zašto je proglašen jednim od najljepših gradova. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *