Poklanjanje prstenja najčešće je odluka kojom se potvrđuje ljubav i ostvaruje čin veridbe. Iako se ovaj dar može odabrati i za neki drugi povod, ukoliko prethodno nije došlo do veridbe i venčanja, najbolje je odabrati drugi komad nakita, kako se ne bi prsten možda i pogrešno protumačio. Vereničko prstenje je upravo namenjeno prosidbi.

Danas se vereničko prstenje bira prvenstveno u skladu sa ukusom osobe, a nekada je najteže pronaći odgovarajuću boju zlata. Kako je ponuda veoma bogata i raznovrsna, idealan prsten za devojku, buduću verenicu i ženu, najbolje je odabrati prema preferiranoj boji nakita. 

Vereničko prstenje od žutog zlata

Tradicionalno, vereničko prstenje imalo je jarko žutu boju, koja je bila sinonim za zlatan nakit. Ovakvo prstenje krasi jedan veliki, sitniji kamen, ili čak nekoliko raspoređenih komada. Žuto zlato je i danas popularno, posebno što na prvi pogled dokazuje svoju vrednost, blistavom bojom. Vereničko prstenje od žutog zlata nema sličnosti ni sa jednom drugom vrstom nakita i ostavlja upečatljiv utisak tradicije, velike vrednosti i luksuza. Veliki broj dama i danas obožava žuto zlato, što je poželjno utvrditi pre same kupovine prstena za veridbu. Najčešće, dame nose već neki komad nakita, pa ukoliko se radi o žutom zlatu, to je znak da će i prsten u istoj boji, a po mogućnosti i stilu, savršeno odgovarati voljenoj osobi.

Vereničko prstenje od belog zlata

Boja zlata koja je osvojila čitav svet, jeste bela, odnosno nijansom siva i srebrna boja. Iako može asocirati na srebro, vrsni poznavaoci kvalitetnog nakita umeju da naprave razliku između jeftinije varijante – srebra i vrhunskog belog zlata. Vereničko prstenje od belog zlata savršeno se „uklapa“ sa satovima, zatim drugim nakitom, čak i suprotnim nijansama zlata. Popularna je i kombinacija prstena belo i žuto zlato, uz dodatak modernih cirkona, ili još bolje varijante dragog kamenja – dijamanta, brilijanta, rubina, žada ili nekog drugog. Vereničko prstenje od belog zlata danas se smatra univerzalnim izborom, koji neosporno može da se dopadne svakoj dami. Radi se o diskretnoj boji zlata, ali velike vrednosti.

Vereničko prstenje od roze zlata

Najnoviji trend koji se bira za dame, jeste vereničko prstenje od roze zlata. Ovu varijantu prstena za veridbu najbolje je odabrati kada se sa sigurnošću može reći da voljena osoba obožava novu boju zlata. Najčešće, radi se o damama koje već imaju komad nakita u ovoj boji, i na taj način će vereničko prstenje u istom tonu savršeno odgovarati već svakodnevno nosivom nakitu. Roze zlato ima unikatnu boju, koja daje odsjaj kao žuto, a istovremeno je diskretniji tip, poput belog zlata. Najbolje je predstaviti vereničko prstenje u roze boji zlata kao prelaznu varijantu, na sredini između standardne dve boje – žute i bele. Moguće je odabrati i kombinaciju navedenih boja zlata, što daje fenomenalan, trobojni prsten čija je vrednost velika, posebno ukoliko se radi o dodatku dragog kamena. 

Vereničko prstenje treba odabrati sa ogromnom pažnjom, posvećenošću i prosto praćenjem želja voljene osobe. Nekada je dobro i „oslušnuti“ zamišljanja i snove, ali i realnost u pogledu boje zlata koje dama voli, ili već nosi. Vereničko prstenje treba kupovati kada je poznat i siguran „teren“ da će odgovor biti potvrdan, ali i da će boja zlata apsolutno odgovarati ukusu dame.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *