Da li zamišljate dan svog venčanja. Posle toliko meseci priprema sve je spremno. Da li želite da se tog dana probudite potpuno zadovoljni jer će sve ipak biti kao što ste planirali? Mnogi mladenci venčanje doživljavaju kao jedan od najstresnijih događaja u životu kada su rodbina i prijatelji glasanjem većine pobeđivali ideje mladenaca.

Ukoliko planirate svadbu i želite da u potpunosti uživate u tom danu, onda se potrudite da taj dan bude onakav kakav ste oduvek zamišljali. Zapamtite, to je vaš dan, a gosti su tu da bi upotpunili savršenstvo.  U nastavku ćemo predstaviti neke od najbitnijih stavki svake svadbe. A upravo jedinstvena realizacija ovih stavki učiniće vaše venčanje posebnim. Na portalu www.savrsenovencanje.com možete pronaći apsolutno sve što vam je potrebno na jednom mestu za organizovanje vašeg venčanja.

Savršeno mesto za venčanje

Venčanje bi trebalo da bude kruna vaše veze i ljubavi. Najveći broj mladenaca odlučuje da se građansko venčanje održi u restoranu ili sali gde se održava svadba. Ovakva odluka može biti veoma praktična i za mladence i za goste. Ukoliko ne želite da taj dan provedete u putovanju od crkve do opštine, pa do sale za venčanje, onda je građansko venčanje u sali možda dobro rešenje.

Ukoliko pak želite čin venčanja bude još uzvišeniji i posebniji, možete odabrati mesto za venčanje koje je vama posebno drago. Mnoge romantične duše ceo život maštaju o venčanju na plaži, pored reke, na krovu visoke zgrade, itd. Ako i vi želite građansko venčanje kao iz snova, zašto ga ne biste organizovali u najužem krugu prijatelja i porodice na mestu o kome ste oduvek maštali? Ovakva intimna atmosfera sigurno će svima ostati dugo u sećanju, a ukoliko planirate svadbu za veći broj ljudi, možete je organizovati nakon venčanja.

Odelo i venčanica zaštitni znak mladenaca

Zaštitni znak svake mlade je venčanica. Bilo da je ona duga, kratka, uska ili sa žiponom, svaka buduća mlada za svoje venčanje treba da se oseti kao prava princeza. Zato buduće mlade, iskoristite svoju maštu i krenite u potragu za svojom savršenom venčanicom. Pre konačne odluke koju ćete haljinu nositi na dan venčanja, savetujemo vas da isprobate više različitih modela. Jer se često dešava da buduće mlade sebe zamišljaju u jednoj venčanici, a tek kada probaju neki potpuno drugačiji model shvate da je ipak to idealna haljina za njih. Ukoliko ne spadate u grupu devojaka koje maštaju o tome da isprobavaju venčanice mesecima, onda se možete opredeliti za opciju da vam iskusni krojač sašije haljinu po vašoj želji. Kako je venčanje poseban dan, bilo bi dobro da vašu venčanicu sašije već provereni majstor. Bez obzira na to da li želite da izbegnete komercijalne venčanice ili ne, sigurni smo da ne želite da se neprijatno iznenadite ukoliko biste dobili haljinu koja ne ispunjava sva vaša očekivanja. Svakako saloni vencanica imaju veoma bogatu ponudu pa će se sigurno naći neki vama privlačan model.

Kada se radi o budućim mladoženjama, tu je stvar malo jednostavnija. Pristalice klasičnog stila će za svoje venčanje verovatno odabrati komplete klasičnog kroja i boje.  Ali, treba imati na umu da i klasična odela zahtevaju vešte ruke majstora. Zato, ukoliko želite da za venčanje imate odelo baš po svojoj meri, obratite se iskusnim krojačima. Međutim, ako želite da izbegnete upravo tu klasiku, možete otići korak dalje i odabrati smelije kombinacije odela. Odabirom neobičnijih dezena materijala čak i klasični modeli mogu izgledati ekstravagantno. Ali i u ovom slučaju, najbolje bi bilo da se posavetujete sa iskusnim majstorima koji će znati kako da vaše odelo bude jedinstveno, a da u njemu ne izgledate kao klovn.

Idealan prostor za svadbu iz bajke

Prostor u kome će se održati svadbeno veselje ima velikog uticaja na formiranje celokupne atmosfere svadbe. Zato mladencima upravo ovaj zadatak često zadaje najviše problema. Na sreću, danas postoji veliki izbor restorana i sala koje se bave organizovanjem svadbi. Da biste sebi uštedeli vreme, prvo treba da napravite određene kriterijume kako biste suzili izbor. Pre svega, odredite okviran broj gostiju. U slučaju da planirate manji broj zvanica, venčanje i svadbu možete održati u manjim restoranima kojih sigurno ima dosta u svim većim gradovima. Ovakvi restorani su idealni ukoliko želite prijatniju i intimniju atmosferu. Međutim, u slučaju da planirate da pozovete preko 200 gostiju, onda je preporuka da izaberete neke od sala koje su specijalizovane za svadbe. Naime, ovakve sale nude veći prostor i osećaj komfora. Pa ukoliko želite da vi i vaši gosti imate dovoljno mesta za đuskanje, onda bi svakako trebalo odabrati neki prostor ovakvog tipa. Ali, bez obzira na broj gostiju, trebalo bi da odaberete salu za venčanje koja će vam se dopasti na prvi pogled. Bilo da volite elegantne sale sa raskošnim detaljima, ili ste pak pristalica retro stila, trebalo bi da doživite „wow“ efekat kada prvi put uđete u restoran. Kada to osetite, znaćete da ste odabrali restoran za venčanje baš po vašem ukusu.

Neka muzika učini vaše venčanje nezaboravnim

Pored pozitivne energije mladenaca, na atmosferu svadbe u najvećoj meri utiče muzički repertoar. Naime, iskusni muzičari će prilagoditi svoj repertoar u zavisnosti od želja mladenaca, ali i od strukture gostiju i trenutne atmosfere. Vi kao mladenci imate pravo da utičete na to koje će pesme biti svirane. Pre svega, na vama je da odlučite uz koju ćete pesmu odigrati prvi ples, koje pesme će se svirati za vreme sečenja torte, itd. Međutim, treba imati na umu da muzičari ipak najbolje znaju kada je potrebno promeniti ritam. Ukoliko je atmosfera vesela i veliki broj gostiju igra, onda ne bi trebalo menjati blok pesama, čak i da se vama u tom trenutku sluša neka malo laganija melodija.

Sam bend za venčanje bi trebalo da izaberete prema svom senziblitetu. Tako na primer, ukoliko želite da na svadbi bude samo strana i pop muzika, onda bi trebalo da kontaktirate bendove koji izvode samo ovu vrstu muzike. Sa druge strane, ako želite da na repertoaru budu pesme svih žanrova, onda bi ipak trebalo pronaći one muzičare koji mogu ispratiti ovakav repertoar. Bez obzira na to da li želite da vaše venčanje bude „pravo srpsko“, ili neka modernija verzija, preporučujemo da poslušate uživo one bendove koji su ušli u vaš uži izbor. Iako živimo u dobu kada možemo pronaći snimke sa svadbi gotovo svih bendova, ipak bi trebalo uživo osetiti atmosferu koju muzičari mogu napraviti. Ako vas bend oduševi na „prvo slušanje“, znajte da ste pronašli muzičare po vašoj meri.

Burme – prstenje kao znak večne ljubavi

Burme su oduvek bili simboli ljubavi i zajedničkog života. Ovo prstenje nakon venčanja bi trebalo da nosite do kraja života i zato odabir idealnog modela burme nije nimalo lak. Danas postoji ogroman izbor burmi i zato bi bilo dobro da na samom početku izvršite selekciju. Na primer, mogli biste da se odlučite od kog materijala želite da budu vaše burme. Naime, danas se burme mogu praviti od belog, žutog ili roze zlata, ali i od plute i ostalih plemenitih materijala. Ili se mogu naći kombinacije ovih materijala. Zato, ukoliko ne volite npr. roze zlato, odmah odbacite sve modele koji su napravljeni od njega. Sa druge strane, ako ste obišli veliki broj zlatara i nijedna burma vas nije ostavila bez daha, onda možete razmisliti o unikatnim burmama. Naime, danas se mnogi mladenci odlučuju da sami dizajniraju svoje burme. Ipak će ih oni nositi i zbog toga najbolje znaju šta žele. Ako spadate u ovu grupu mladenaca, inspiraciju za svoje burme možete potražiti na Internetu. A kod juvelira i u pojedinim zlatarama možete dobiti modele prema vašim idejama.

Ako ste pak smeliji, i generalno niste ljubitelj prstenja, svoje burme možete istetovirati. U   svetu i kod nas su ovakve „burme“ postale veoma popularne poslednjih godina. Jednostavno izaberite motiv koji se vama dopada, ili istetovirajte simbol koji vama i partneru posebno znači i imaćete sigurno najsavršeniji „prsten“.

Osmislite originalne pozivnice za venčanje

I naravno, ne zaboravite na pozivnice za vencanje. Iako većina mladenaca kreiranje pozivnica ostavlja za sam kraj jer postoji toliko štamparija koje za kratko vreme mogu završiti vaše pozivnice, mi vam ipak preporučujemo da obratite pažnju na njih. Jer pozivnice za venčanje indirektno ostavljaju utisak o vama. Ukoliko odaberete šablonske pozivnice sa šablonskim tekstom, gosti mogu steći utisak da ih ne pozivate na venčanje od srca. Sa druge strane, ako pozivnicama date lični pečat, bilo to u vidu teksta ili dizajna, to će gosti prepoznati i sigurno ceniti. Zato razmislite kakve pozivnice za venčanje vas najbolje opisuju. I dajte sebi vremena, nekada će trebati i nekoliko nedelja da dođete do originalne ideje. A svakako možete na Internetu potražiti modele koji mogu poslužiti kao inspiracija.

Dekoracija – detalji koji će upotpuniti atmosferu

Da bi venčanje i svadba bili u potpunosti savršeni, važno je da obratite pažnju na svaki detalj. Između ostalog, dekoracija predstavlja važnu stavku ukoliko želite da date lični pečat restoranu u kome će se održati svadba. Danas postoje brojne cvećare i agencije koje se bave dekoracijom za venčanje i ne bi bilo loše da se posavetujete sa njima kako bi se aranžmani savršeno uklopili i upotpunili enterijer. Naravno, profesionalci koji se bave dekoracijom bi trebalo da usklade vaše želje za vašim budžetom, ali i da se potrude da sama dekoracija bude što skladnija sa prostorom u kome će se venčanje održati.

Ono što bi trebalo imati na umu prilikom odabira aranžmana jeste da bi trebalo čitavo venčanje i svadba budu u skladu sa jednom pričom. Vašom pričom. Zato, pre nego što počnete da razmišljate o detaljima kao što su boja navlaka za stolice, ili o dekoraciji sale, osmislite širi kontekst svadbe. Pa tako na primer, ako venčanje organizujete u rustičnom restoranu, neka vaša odeća, frizura, ali i svi ostali detalji budu usklađeni. Sa druge strane, ako preferirate eleganciju, onda odaberite salu u takvom stilu, a detalji mogu biti svedeni, ali fino uklopljeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *