Brankov most

Traženje idealnog stana u Beogradu može biti izazovno, ali uz prave alate i informacije, možete pronaći savršeno mesto za sebe. U ovom članku ćemo istražiti zašto su sajtovi za nekretnine nezaobilazan alat u potrazi za savršenim stanom i koje su to njihove prednosti. 

Korišćenjem sajtova štedite vreme i novac

Definitivno najznačajnije prednosti upotrebe sajtova u odnosu na tradicionalne oglase i potragu preko agencije su ušteda vremena i novca. Zahvlajujući kvalitetnom dizajnu i preglednosti oglasa, koji imaju najposećeniji sajtovi, korisnicima je znatno olakšana pretraga i pregled ponude. 

Iako je pre donošenja konačne odluke potrebno posetiti stan za koji ste zainteresovani, zahvaljujući fotografijama i opisima vi ćete u najvećoj meri biti upoznati sa izgledom i stanjem nekretnine, bez prevelikog utroška vremena i novca za prevoz.

Da sajtovi na sve načine pokušvaju svojim korisnicima da uštede vreme i olakšaju pretragu poskazuje primer sajta BeogradskiStanovi.rs. Naime ovaj sajt je unapredio korisničko iskustvo tako što je odnedavno omogućio prijavu na sajt. 

Pretraga

Prijavljivanjem na sajt korisnicima redovno mejl stižu novi oglasi stanova u Beogradu koji su na prodaju. Tako korisnici više ne moraju sami, svakodnevno da posećuju sajt kako bi  se upoznali sa novim stanovima u ponudi.

Iskoristite filtere da suzite ponudu

Korišćenje filtera na sajtovima za nekretnine će vam dodatno uštedeti vreme i tako što će vam izlistati samo one stanove koji odgovaraju vašim kriterijumima. Sajtovi neprekidno unapređuju i dodaju filtere kako bi konačni rezultati odgovarali što detaljnije vašim potrebama. 

Filteri za cenu

Prvo što treba da uradite je da postavite budžet. Na većini sajtova za nekretnine možete filtrirati stanove prema ceni. Postavite gornju i donju granicu cene kako biste dobili relevantne rezultate. Na taj način ćete izbeći gubljenje vremena na pregledu ponuda koje su van vašeg buddžeta.

Filteri za kvadraturu i strukturu stana

Drugi važan faktor su kvadratura i struktura stana. Možete postaviti minimalnu i maksimalnu kvadraturu kako biste pronašli stan koji odgovara vašim potrebama.

Inače, kvadratura i struktura su glavni faktori, pored lokacije koji utiču na bruins prodaje nekog stana. Naime, u Beogradu, mada i na teritoriji cele Srbije se ubedljivo najbrže prodaju stanovi 45-55 kvadratanih metara, koji po su po strukturi najčešće dvosobni.

Filteri za tip gradnje

Da li preferirate novogradnju ili starije zgrade? Filteri za tip gradnje vam omogućavaju da suzite ponudu prema vašim preferencijama. Na taj način ćete brže pronaći stan koji vam odgovara.

Filteri za spratnost

Spratnost je još jedan bitan faktor, pogotovo ukoliko zgrada nije opremljena liftom. Tako recimo stan na višem spratu u zgradi bez lifta mora imati nešto nižu cenu. Dakle, ukoliko vam je sprat od velike važnosti iskoristite i ovaj filter.

Dodatni filteri

Pored osnovnih filtera, tu su ii dodatne opcije. Možda želite da filtrirate stanove prema tome da li imaju terasu, zatim da li imajju garažu ili parking, lift, ili druge mogućnosti koje su vama od značaja.

Ko oglašava stanove na sajtovima?

Na sajtovima za nekretnine stanove oglašavaju kako privatne osobe, tako i agencije za nekretnine. Obe opcije imaju svoje prednosti i mane. Privatni oglašivači često nude povoljnije cene, dok agencije pružaju profesionalnu podršku i veći izbor.

Takođe, agencije vode računa o ažurnosti oglasa i sadržaju. Pored toga, dosta vode računa o ispravnosti kupoprodajnog procesa i pružaju sigurnost obema strana kupoprodajnog ugovora.

Jedina “mana” koja bi mogla da se navede je u ovom slučaju je da na sajtu za nekretnine pronađete stan koji ima agenta, odnosno posrednika između vlasnika i vas, u tom slučaju moraćete da platite proviziju agentu. Provizija se određuje procentualno, u odnosu na cenu nekretnine za koju se odlučite da kupite.

Za sam kraj naš savet je da stanove u pretonici pretražujete na onim sajtovima koji oglašavaju nekretnine samo za teritoriju grada Beograda. Specijalizacija sajtova za teriritoriju jednog grada omogućava kvalitetniju i pouzdaniju ponudu. Takođe, sajtovi specijalizovani za određeni grad pružaju mogućnost da pretražujete stanove po onim naseljima ili opštinama koje vas zanimaju. Na sajtovima koji oglašavaju nekretnine za celu Srbiju, ta mogućnost najčešće ne postoji. A na samom kraju i vama će kao korisniku biti lakše da se snađete na tim sajtovima.

Nadamo se da su vam naše informacije bile od koristi i da ćete uz pomoć sajtova za oglašavanje znatno brže i jednostavnije pronaći odgovarajaući stan. Nama još ostaje da vam poželimo sreću sa pronalaženjem vašeg novog doma!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *