Naravno da većina nas želi da im kuća uvek bude lepo sređena i po modernim standardima, a jasno je da nemamo svi baš mogućnosti za tim. Zato nekada postepeno sređujemo kuću, deo po deo i na taj način pravimo sebi lepše mesto za život. Jednom na red dođe i kupatilo. Postoje one porodice koje ne obraćaju posebno veliku pažnju na kupatilo, ali i postoje one porodice, koje i te kako obraćaju pažnju na kupatilo, na izgled kupatila i uređenje kupatila. Kada želite da se posvetite uređenju kupatila po modernim standardima, onda treba da imate u vidu nekoliko stvari:

Jednostavnost, bez velikih kupatilskih elemenata i previše sitnica

Jednostavnost nekada znači luksuz, kvalitet i meru. Dakle, kada je reč o uređenju kupatila po modernim standardima, jednostavnost može da igra veliku ulogu. Kada ste rešili da uređujete kupatilo, onda treba da vidite koliko novca možete da izdvojite za to. Ukoliko je vaš budžet veliki, onda treba da promenite sve kupatilske elemente. Dakle, izaberite malo veću kadu, zatim, izaberite ogroman lavabo, sa pregradama i ogledalo, naravno i što jednostavniju, ali izuzetno kvalitetnu wc šolju. I to je sve što vam treba. Ako svaki kupatilski nameštaj govori svoju priču, vama neće biti potrebni detalji. To znači da kozmetika, preparati, peškiri, sredstva za čišćenje, četke, sprejevi, maramice, toalet papir, ne smeju da budu vidljivi. Popakujete ih po policama, po pregradama, ali jednostavno niti jedna sitnica ne sme da bude vidljiva. Sklonite sve osim neophodnog dozera za sapun i peškira ili modernog sušača za ruke. Tako će sav fokus biti na kupatilskim elementima i vaše kupatilo će zaista biti uređeno po modernim standardima.

Predlog broj 2 – kupatilo nalik na saunu

Drugi predlog modernog uređenja kupatila odnosi se na kopiranje jednog mnogo dobro poznatog stila – saune. Zna se za šta se koriste saune, ali u ovom slučaju, vi vaše kupatilo možete prilagoditi da ono malo podseća na saunu. Deo gde se nalazi tuš kabina ili kada, uredite po standardima saune. To znači da umesto pločica postavite drvene elemente i tako sve i do kada i vaša kada treba da bude oivičena drvenim elementima. Takođe, možete i celokupno kupatilo urediti u tom stilu, ali je dovoljno da uradite samo sa tim delom gde je kada i sasvim ćete dobiti drugi efekat.

Salon kupatila

Definitivno jedna od najmodernijih ideja kada je uređenje kupatila u pitanju, jeste kupatilo nalik na salon. Kako smo saznali od stručnjaka iz salona Alvos, upravo se za ovaj način uređenja odlučuje sve više ljudi. Dakle, kupatilo koje ima dva lavaboa, koje ima miršljave sveće i štapiće, koje ima ogledala duž celog jednog zida i koje ima stolicu, kao i pult sa sitnicama koje su vam potrebne za kozmetiku. Tako da vaš prostor za šminkanje uopšte ne mora da bude u spavaćoj sobi ili u hodniku ili u dnevnoj sobi, već može da bude upravo u kupatilu. Rasveta u ovom slučaju igra jako veliku ulogu, a najbolje bi bilo da je postavite na ogledala. Dakle, ovo su kupatila u kojima poželite da odmorite, da prisednete. Uređenje kupatila na ovaj način vam zaista može doneti potpuno drugačiji osećaj.

Glamurozna i senzualna kupatila

Uređenje kupatila po glamuroznim i senzualnim standardima zaista predstavlja nešto posebno. Dakle, to su ona kupatila, koja imaju neke crne elegantne detalje, koja bukvalno od vas traže da se posvetite sebi, da uživate maksimalno u svakom momentu provedenom u ovom kupatilu. To su ona kupatila koja uvek imaju nešto specifično. Na primer, deo sa kamančićima ispod kade. Zamislite da prvo zgazite ne kamenčiće, a potom uronite u kadu ispunjenu prelepom mirišljavom kupkom? Ovo je potpuni užitak za sve one kojima to prija.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *