Preuređenje prostorija u kući ili stanu je naporan i zahtevan, ali i zanimljiv posao. Udobnost, komfor i funkcionalnost su ključne osobine koje bi trebalo da poseduje svaki dom, ali i lični pečat koji će najbolje svedočiti o karakteru svojih ukućana. 

Prilikom odabira materijala za svoj enterijer, neophodno je uzeti u obzir veličinu prostorija, nivo osvetljenosti, pa i visinu budžeta. Ukoliko imate uslova i prostora, birajte prirodne materijale poput drveta koje će uneti tolinu u vaš životni prostor ili, ukoliko ste ljubitelj hladnijih materijala, mermer koji izgleda veoma elegantno. 

Svaka prostorija ima svoju namenu, pa se i odabir materijala razlikuje. U nastavku teksta, saznajte kako da ulepšate svoj dom prema veličini prostora i učinite ga udobnim za život.  

Kako preurediti prostorije prema svojoj nameni

Svaka prostorija u stanu mora biti funkcionalna, pa postoje određeni saveti kojih bi se trebalo pridržavati prilikom uređenja:

  • Dnevni boravak je mesto okupljanja porodice i pravljenja lepih zajedničkih uspomena. Kolika god da je kvadratura vašeg boravka, potrebno je da ova prostorija bude dovoljno osvetljena i komforna, kako bi se ukućani, gosti, ali i vi osećali prijatno. Za podne obloge birajte drvene površine u vidu parketa ili laminata, koji imaju podjednako isti efekat na enterijer. Ukoliko želite da unesete malo raznolikosti, moderne tapete su pravi izbor. Sa njima možete iskazati svoju kreativnost, u kombinaciji sa svedenijim komadima nameštaja. 
  • Trpezarija može biti spojena sa kuhinjom ili dnevnim boravkom, ali može biti i kao zasebna jedinica. U zavisnosti od toga, razlikovaće se i njeno uređivanje. Namena trpezarije je očigledna, služi za obedovanje i porodične ručkove, pa je potrebno i opremiti je sa nekoliko detalja kako se prostor ne bi gušio. Kao podne obloge možete koristiti keramičke pločice u različitim bojama i dezenima radi lakšeg održavanja. Ukoliko pratite trendove, uvek možete spojiti lepo i korisno i odabrati pločice sa efektom drveta. 
  • Kuhinja je možda i najbitnije mesto gde se spremaju sva ukusna jela u kojima uživamo. Zato se opredelite za kuhinjske elemente koje su svedenih boja koje umiruju ili u boji drveta, koje će prikazati vašu tradicionalnu crtu. Pločice su neizostavne, pa se slobodno upustite u kombinaciju boja, dezena i veličina, vodeći računa da se uklapaju sa kuhinjskim elementima.
  • Kupatilo mora da bude tačno osmišljeno, kako bi bilo funkcionalno, jer nemaju svi tu sreću da se pohvale njegovom kvadraturom. Danas je u ponudi veoma moderan kupatilski nameštaj koji će učiniti da vaše kupatilo izgleda veoma atraktivno. Ukoliko je kupatilo malo, birajte svetlije pločice, koje će vizuelno proširiti prostor.

Za sve vaše potrebe i zahteve, birajte salone keramike sa kompletnom opremom za uređenje

Kako ne biste gubili vreme i strpljenje u traženju opreme za vaš dom, preporuka je da odaberete salone keramike, koji u svojoj ponudi imaju različite vrste proizvoda domaćih i stranih proizvođača za vaše kupatilo, keramičkih pločica i ostalih materijala. Jedna od firmi sa kompletnom ponudom proizvoda je salon keramike Alvos, gde možete dobiti profesionalnu uslugu pri izboru opreme i materijala kako za unutrašnje, tako i spoljašnje radove. 

Svaka adaptacija životnog prostora zahteva izvesno ulaganje. Zato birajte kvalitet, za duže trajanje vaše udobnosti. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *