Tepih Atina

Svaki dom i svaki životni prostor, priča je za sebe. Uređen u različitom stilu, prati trend ili je klasičan, luksuzan ili po meri komotnijeg čoveka. Ono u čemu su svi domovi isti jeste potreba da se on uredi tako da se čovek u njemu oseća komotno, prijatno, da je to mesto gde svako od nas, na kraju dana, žuri da se odmori. Zato svi stvaramo ambijent po sopstvenoj meri, ali sa istim težnjama.

Kada je reč o damama, koje su pretežno zadužene za uređenje doma, svaka ume da prepozna šta je to što dom čini ugodnim. Da, to su sitni detalji – nekome je to slika, nekome lampa, polica sa knjigama, cveće ili nešto slično. Ali ono što će svaka žena znati i prepoznati, topao dom traži tepih i zavese.

Istina, moderni tokovi i brz životni tempo, neretko traže da skratimo vreme koje provodimo u održavanju kuće pa se nekako često desi da su baš tepisi ili zavese prvi na listi za otpis. Razlog ovome dobro je poznat svim domaćicama jer one znaju da se za pranje tepiha ili zavesa treba pripremiti posebno vreme i malo veći napor, od svakodnevnog – kada je reč o kućnim poslovima. Ali isto tako, dani kada sklonimo tepih ili skinemo zavesu, čine se kao dani praznine u stanu i dani kad smo otkrili deo sebe, deo koji se uvek krije između zidova našeg doma i nije za poglede spolja. I baš zato, nema toplog i udobnog doma, bez lepih zavesa i ugodnog tepiha.

Tepisi kao zaštita podova

Kada je reč o tepihu, ne samo da nam tepih treba za ugođaj, već je njegova funkcionalnost nezamenjiva. Osim što nam dom čini ugodnijim, na tepihe gledamo kao i na zaštitu. Neretko ćemo čuti da po pravilu tepih ide ispod stola, da ne bismo grebali parket stolicama. Majke znaju da bebama treba pod i na podu tepih, jer je igranje na podu, omiljeno mesto za igranje, koje će odabrati najmlađi, ali i oni malo stariji. Ne samo što je uz tepih prostor za igranje topliji, već je i sigurniji jer naše nestašne mališane štiti od povreda na nezaštićenoj podnoj oblozi.
Kako u svemu drugom, tako i u ovome, industrija je otišla daleko – a sve u težnji da zadovolji i onog najzahtevnijeg potrošača.

Tepih Dora

Kriterijumi za dobar tepih

Iako se danas, na tržištu, mogu naći najraznovrsniji tepisi, već dugo, kriterijum nije samo dezen, odnosno boja. Danas se traže tepisi izrađeni od najsavremenijih materijala. Moderna tehnologija proizvodnje tepiha omogućila je upotrebu različitih ekoloških materijala. Tako danas u ponudi postoje i oni koji imaju izražena antialergijska i antibakterijska svojstva i koji sprečavaju zadržavanje prašine rekao nam je Miroslav Momčilović vlasnik ekskluzivne radnje na vidikovcu Breza enterijeri.

Tepisi za dečiju sobu

Pored toga, postoji ceo program za mališane. Tepisi sa omiljenim junacima iz crtanih filmova, strukturnim i vizuelnim 3D efektima. Ovakav tepih nije samo sitan detalj u dečijoj sobi, već pravi prostor za razvoj mašte i aktivnosti.
Zbog svega navedenog i ne čudi što nam tepih čini dobar deo ukupnog ugođaja koji nam stvara životni prostor. Možda je bez tepiha lakše, ali nikako nije lepše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *