moderne zavese

Da li vi spadate u onu vrstu ljudi koji bi da često prave promene u svom okruženju, u pogledu rasporeda nameštaja, dodavanja novih detalja i slično?

To se delom može pripisati i tome što imamo i potrebu da pratimo modu i po pitanju odevanja i po pitanju opremanja i ulepšavanja entrerijera. Odemo kod nekog u goste, pa nam se svidi neki komad nameštaja ili način na koji su neke stvari ukombinovane, u restoranu vidimo neki detalj ili boje koje bi pristajale baš našem prostoru… Inspiracija je gotovo na svakom mestu. No, hajde da se držimo detalja i onoga što u domu možete promeniti a da nije ni prevelika investicija, ali ni nešto što je samo za ukras i nema svoju funkciju.  Jedan od onih estetskih ali isto toliko i funkcionalnih momenata u svačijem domu i radnom prostoru jesu zavese.

Evo onih za koje u firmi Mega Lux kažu da su u 2023. najpopularnije, a i preporuka za koje prostore se najčešće koriste. Ova firma ima salone zavesa u mnogim gradovima, posetili smo jedan od njih u saznali koje su tajne zavesa koje se danas smatraju najmodernijim.

Rolo zavese

Jedne od najpopularnijih vrsta zavesa nekoliko godina unazad, pa zaslužuju možda i prvo mesto na listi. Svoju popularnost duguju tome što se veoma lako postavljaju u svaki prostor, nema prepreka po pitanju prostora oko prozora, odnosno toga da li ga ima dovoljno, jer postoje različiti načini montiranja (na plafon, zid ili na sam prozor). Tako da je podjednako mogu videti u velikim kancelarijskim prostorima sa prozorima nestandardnih dimenzija, kao i u stanovima i kućama, bez obzira na vrstu prostorije (dnevna soba, spavaća soba, trpezarija, čak i kuhinja).

Zebra zavese

Karakteristične po svojoj kombinaciji prozirnog i neprozirnog dela, zebra zavese su u takođe na vrhu lestvice najmodernijih zavesa današnjice. Odlikuje ih takođe jednostavno postavljanje, kao i jednostavan sistem rukovanja lančićem, koji ima i svoju luksuzniju varijantu a to je i daljinsko upravljanje.

Paketo zavese

Paketo zavese ili, kako su još poznate, rimske zavese traže oni koji žele da u prostoriji imaju prijatnu atmosferu sa tačnom količinom svetlosti koju žele. Mehanizam im se sastoji od šipki koje se principom magneta nabiraju, i tako se vrlo lako njima upravlja. Posve su drugačije od ostalih vrsta, a razne vrste materijala i boje i dezeni su nešto što ih svakako čini jedinstvenim. Lako se uklapaju u prostorije bilo koje namene, jednostavne su a opet tako posebne.

Panel zavese

Ove vrste zavesa su zapravo multifunkcionalne. Najpre, panel zavese se upotrebljavaju za regulisanje spoljne svetlosti kao i svake druge, ali se od drugih izdvajaju po tome što se koriste i da se pregradi prostorija. To je moguće zahvaljujući načinu ugradnje, to jest tome što se kače na plafon i uglavnom pokrivaju velike površine. Tu im je primena neprikosnovena, a rade se u isto tako velikom izboru materijala, boja i dezena. Mega Lux firma ima sve te zavese u svojoj ponudi. Osim toga, zaposleni će dati savete u pogledu toga kako da se odlučite za vrstu koja baš vašem prostoru odgovara i pruža ono što vama treba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *